Αρχική > ΔΙΕΘΝΗ > Το Lanzarote προετοιμάζεται για «καθυστερημένες καλοκαιρινές διακοπές» για Βρετανούς τουρίστες
spain
Photo by Claudiu Danaila on Unsplash

Το Lanzarote προετοιμάζεται για «καθυστερημένες καλοκαιρινές διακοπές» για Βρετανούς τουρίστες

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το  Lanzarote ετοιμάζεται να προσφέρει «καθυστερημένες καλοκαιρινές διακοπές» σε Βρετανούς τουρίστες, με την ελπίδα ότι η βρετανική κυβέρνηση θα χαλαρώσει τους περιορισμούς καραντίνας στα Κανάρια Νησιά.

Τα νησιά υπέστησαν κάμψη στις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού το Υπουργείο Εξωτερικών επέκτεινε τις συμβουλές του ενάντια σε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια σε ολόκληρη την Ισπανία τον περασμένο μήνα.

Οι Κανάριες Νήσοι “απάντησαν” προσφέροντας κάλυψη ταξιδιωτικής βοήθειας Covid-19.

Περίπου τα μισά από τα ξενοδοχεία του Lanzarote είχαν ανοίξει ξανά πριν από τα μέτρα καραντίνας που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

«Είμαστε επίσης χαρούμενοι που βλέπουμε ότι οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, όπως η Wizz Air και η Jet2holidays, είτε επεκτείνουν, είτε αποκαθιστούν τις επιχειρήσεις τους στην Ισπανία από τα τέλη Αυγούστου και μετά”, δήλωσε εκπρόσωπος του Lanzarote Tourism. Και συμπλήρωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο συνδυασμός φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες από το Ηνωμένο Βασίλειο και η εξαιρετική τουριστική υποδομή στο νησί, θα σημαίνει ότι το Lanzarote θα προσφέρει την πιο ανταγωνιστική προσφορά για χειμερινές διακοπές στην ήλιο».

Ωστόσο, η Jet2 την περασμένη εβδομάδα παρέτεινε την αναστολή των πτήσεων προς τα Κανάρια μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Ο υπουργός Τουρισμού της Lanzarote, Angel Vazquez, δήλωσε: «Ήταν ένα δοκιμαστικό εξάμηνο για την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, με την πανδημία Covid-19, οι επιπτώσεις της οποίας γίνονται ακόμη αισθητές σε ολόκληρη την Ισπανία και εδώ στο νησί Lanzarote, δεδομένης της απουσίας Βρετανών επισκεπτών. Οι Βρετανοί τουρίστες έχουν τεράστια σημασία για το νησί και είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στις ακτές μας”.

ksd
adv

Και συνέχισε: “Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας και τους Βρετανούς τουρίστες, ότι η Lanzarote είναι ένας ασφαλής προορισμός λόγω του ότι έχουμε αναπτύξει το δικό μας πρωτόκολλο ανίχνευσης που στοχεύει στην ανίχνευση θετικών περιπτώσεων ή λοιμώξεων, τόσο στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη των επιβατών, όσο και κατά τη διάρκεια της διαμονής τους”.

Και κατέληξε: “Θα επεκτείνουμε τη δέσμευσή μας, μέσω της περιφερειακής πολιτικής της κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων για την κάλυψη των δαπανών που σχετίζονται με το Covid για τους Βρετανούς επισκέπτες που προσβάλλονται από την ασθένεια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, όπως ιατρικά έξοδα, επαναπατρισμός και επέκταση παραμονής έως και 15 ημέρες καραντίνας».

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *