money_tourism_photo "κλείδωμα"
Αεροδρόμιο Heathrow | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Όχι της κυβέρνησης για περαιτέρω παράταση στήριξης της αεροπορικής βιομηχανίας

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι στο Ην. Βασίλειο, υπέγραψαν μια αναφορά, που παροτρύνει τη βρετανική κυβέρνηση να επεκτείνει το πρόγραμμα στήριξης, γνωστό ως Σχέδιο Διατήρησης Εργασίας για τον Covid (CJRS), που ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου, για τον αεροπορικό τομέα, με τη βρετανική κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι ο κλάδος έχει ήδη επωφεληθεί από ένα “πρωτοφανές πακέτο μέτρων”. 

Σε απάντηση στην αναφορά, η κυβέρνηση περιέγραψε την υποστήριξη που έχει ήδη δοθεί στον τομέα των αερομεταφορών και είπε: “Το CJRS σχεδιάστηκε ως προσωρινό, σε επίπεδο οικονομίας, μέτρο, για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ υπήρχαν εκτεταμένοι περιορισμοί. Καθώς αίρονται οι περιορισμοί που σχετίζονται με το Covid-19, ζητάμε από τους εργοδότες σε ολόκληρη την οικονομία να συνεισφέρουν περισσότερο, προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ ενθάρρυνσης των εργοδοτών να φέρουν τους εργαζόμενους πίσω στην εργασία τους και να συνεχίσουν να στηρίζουν την οικονομία και να προστατεύουν τα εισοδήματα. Φυσικά, η κυβέρνηση έχει δείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας ότι, είναι διατεθειμένη να προσαρμόσει την υποστήριξη που παρέχει, εάν αλλάξει η πορεία του ιού. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τομείς, σε ολόκληρη την οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, για να κατανοήσουμε τους ορίζοντες ανάκαμψης, καθώς οι εμβολιασμοί συνεχίζονται και οι περιορισμοί διευκολύνονται”.

Σύμφωνα με τη δήλωση, η αεροπορία υποστηρίχθηκε από ένα “πρωτοφανές πακέτο μέτρων”, που ανακοίνωσε ο καγκελάριος, μεταξύ των οποίων, προγράμματα άντλησης κεφαλαίων, ευελιξία με φορολογικά νομοσχέδια και παρελθούσες επεκτάσεις του προγράμματος -συν 11 δισεκατομμύρια λίρες που διατίθενται μέσω εγγυήσεων δανείων, στήριξης για εξαγωγείς του Covid Corporate Financing Facility (CCFF), της Τράπεζας της Αγγλίας, και επιχορηγήσεων για έρευνα και ανάπτυξη.

Ανέφερε, επίσης, ότι το πλαίσιο του Global Travel Taskforce για την επιστροφή στα διεθνή ταξίδια -με το σύστημα φωτεινού σηματοδότη- είναι ένα “ζωτικό βήμα για την ανάκαμψη των ταξιδιωτικών φορέων και εκείνων των οποίων οι θέσεις εργασίας βασίζονται στον ταξιδιωτικό κλάδο”.

Η αναφορά από πλευράς της αεροπορικής βιομηχανίας επισημαίνει: “Τα αεροπορικά ταξίδια είναι η τελευταία βιομηχανία που θα ανακάμψει από την πανδημία. Σαφώς, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται μπροστά στο ‘μέτωπο’ των εμβολιασμών. Υπάρχει μια σαφής ένδειξη ότι, η μετάλλαξη Δέλτα θα επιβραδύνει τα διεθνή ταξίδια. Τα ταξίδια θα είναι πάντα το τελευταίο πράγμα που θα επανεκκινήσει. Παρακαλώ βοηθήστε μας να διατηρήσουμε τη βιομηχανία μας ζωντανή, να θέλουμε να ταξιδέψουμε, καθώς βγαίνουμε από την πανδημία”.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged

1 σχόλιο στο “Βρετανία: Όχι της κυβέρνησης για περαιτέρω παράταση στήριξης της αεροπορικής βιομηχανίας

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *