SANTO

Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa: Δίπλα στην τοπική Κοινωνία

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Με κύριους άξονες λειτουργίας την περιβαλλοντική συνείδηση, τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας αλλά και την προώθηση του πολιτισμού της Σαντορίνης, το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa  έχει ήδη συνθέσει τη δική του μοναδική ταυτότητα, παρουσιάζοντας έμπρακτα τη φιλοσοφία του σε επισκέπτες, κοινωνία και εργαζόμενους. 

Η περιβαλλοντική συνείδηση του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa δημιουργήθηκε πριν ακόμη χτιστούν τα πρώτα θεμέλια του ξενοδοχείου, καθώς πλήθος μελετών υλοποιήθηκαν με μοναδικό στόχο την απόλυτα φιλική λειτουργία ολόκληρης της μονάδας προς το φυσικό περιβάλλον, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού. Όσον αφορά στην κατασκευή του ξενοδοχείου, αυτή πραγματοποιήθηκε με στόχο τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοσή του, καθώς χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα θερμομονωτικά υλικά και επιλέχτηκαν αυτοματοποιημένες μηχανολογικές εγκαταστάσεις και σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού, τα οποία εξασφάλισαν τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του ξενοδοχείου, εξοικονομώντας σημαντική ποσότητα αναλώσιμων πόρων. Αξίζει, επίσης να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο προχώρησε σε ανακατασκευή των παραδοσιακών μονοπατιών (ρυμίδια), τα οποία βρίσκονται πέρα από τα όριά του, με στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής και της ιστορίας της.

Η αρχιτεκτονική του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa αποτελεί ακόμη ένα λαμπρό παράδειγμα της σχέσης σεβασμού και αλληλεξάρτησης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ξενοδοχείου και του εξωτερικού του περιβάλλοντος, καθώς κάθε κτήριο έχει χτιστεί βάσει των τοπικών παραδοσιακών τεχνικών του νησιού, με πέτρα, ξύλο, τσιμεντοκονία και μάρμαρο, υλικά που πάντοτε χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι για να χτίσουν τα δικά τους σπίτια.

Από την κατασκευή του, το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa έδειξε τη στήριξη του στην τοπική κοινωνία, καθώς επέλεξε στο μεγαλύτερο ποσοστό τοπικούς εργολάβους, ενώ στη συνέχεια στράφηκε σε τοπικούς προμηθευτές και εργαζομένους, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα των προσφερόμενων αγαθών και υπηρεσιών και ενδυναμώνοντας την τοπική οικονομία της Σαντορίνης. Κατά αυτόν τον τρόπο, όλα τα φημισμένα είδη της τοπικής παραγωγής του νησιού προσφέρονται στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, ενώ στα μπαρ οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με τη φημισμένη οινοποιεία της Σαντορίνης, καθώς ο μακροσκελής κατάλογος των κρασιών περικλείει στην πλειοψηφία του ποικιλίες του νησιού, ενώ προτείνονται και ποτά και αποστάγματα της τοπικής παραγωγής (απόσταγμα φραγκόσυκου του κ. Σιγάλα, αφρώδης οίνος της Ένωσης Santo Wines, μπύρα Red & Yellow Donkey).

Το ξενοδοχείο επίσης στηρίζει άμεσα οργανώσεις και συλλόγους του νησιού μέσω του προγράμματος χορηγιών του (Α.Ο. ΘΗΡΑΣ, Α.Ο. Πανθηραϊκού, Σύλλογος Κρητών, Scarecrows Contemporary Art Exhibition). Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύει τις προσπάθειες που γίνονται σε κοινωνικό, πολιτισμικό και αθλητικό επίπεδο από τους δημότες του νησιού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ενεργό μέλος της κοινωνίας.

Τέλος, το ξενοδοχείο φροντίζει να ενημερώνει τους επισκέπτες σχετικά με τα σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, ενώ τους προτρέπει να επισκεφτούν τοπικά οινοποιεία, εστιατόρια και να παραστούν σε πολιτισμικές εκδηλώσεις, καθώς η προώθηση του πολιτισμού και της κουλτούρας της Σαντορίνης και η ανάδειξη του νησιού σε έναν εξέχοντα προορισμό παγκοσμίως αποτελούν έναν ακόμη σημαντικό άξονα της λειτουργίας του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *