Photo by Lloyd Dirks on Unsplash
Photo by Lloyd Dirks on Unsplash

“Ξεπούλησε” η Ελλάδα και η Μεσόγειος | Στην τριάδα των χωρών χωρίς διαθέσιμες ξενοδοχειακές κλίνες για τον Αύγουστο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Overbooking είναι αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα για τον Αύγουστο, καθώς στα ξενοδοχεία δεν υπάρχουν άδεια δωμάτια για τη συγκεκριμένη περίοδο ούτε για δείγμα, με τη χώρα να έχει επανέλθει ή και ξεπεράσει σε ορισμένες περιπτώσεις τα τουριστικά μεγέθη του 2019, που ήταν χρονιά-ρεκόρ για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.

Έχοντας περάσει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και οδεύοντας πλέον προς την αιχμή της τουριστικής περιόδου στις περισσότερες χώρες της Νότιας Ευρώπης δεν υπάρχουν δωμάτια για κράτηση προς απογοήτευση των ταξιδιωτών της τελευταίας στιγμής. Οι παρεχόμενες κλίνες ειδικά για το πρώτο μισό του Αυγούστου, τον παραδοσιακό μήνα διακοπών για τους “ντόπιους” στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, αλλά και για νωρίτερα, έχουν εξαντληθεί.

Ανάμεσα στις χώρες που έχουν “ξεπουλήσει” τη φετινή, τουριστική περίοδο βρίσκεται και η Ελλάδα.

Αυτό επιβεβαιώνει και η TUI Βελγίου, τοποθετώντας την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών που είναι overbooking αυτή τη στιγμή, κυρίως, όσον αφορά τα οικογενειακά ξενοδοχεία, με εγκαταστάσεις για όλη την οικογένεια.

Πριν από τον Ιούλιο, σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία πουλούσαν τα τελευταία τους δωμάτια, με τα πιο δημοφιλή να έχουν εξαντληθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Ο αριθμός των ξενοδοχείων που παρατηρείται υπερκράτηση, είναι υψηλότερος στις Αζόρες της Πορτογαλίας, στις ιταλικές ακτές της Νάπολης και στη Σαρδηνία, στην ισπανική Μενόρκα και στα ελληνικά νησιά Ζάκυνθο, Σαντορίνη και Ρόδο.

Στην αντίπερα όχθη, προορισμοί όπου εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανότητες εύρεσης ξενοδοχείου διακοπών είναι η Καραϊβική, η Αίγυπτος, η Κύπρος, το Μαρόκο και η Τυνησία.

Αυτό που παρατηρείται εφέτος με το “ξεπούλημα” ξενοδοχειακών δωματίων ήταν ένα τυπικό φαινόμενο για χρόνια: Στα μέσα Ιουλίου πολλά ξενοδοχεία δεν είναι πλέον διαθέσιμα για τις επόμενες εβδομάδες, ειδικά τα ξενοδοχεία που προσφέρουν υπηρεσίες κι ανέσεις για όλη την οικογένεια. Τα πράγματα ήταν διαφορετικά τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω τη πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό έκανε συχνά τον Βέλγο ταξιδιώτη να αποφασίζει την τελευταία στιγμή, σε μια προσπάθεια να αποφύγει απρόβλεπτες καταστάσεις (lockdown, ταξιδιωτικούς περιορισμούς). Η TUI, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός στη βελγική χώρα, εξακολουθεί να παρατηρεί αυτή τη συμπεριφορά κράτησης της τελευταίας στιγμής κι εφέτος, παρότι οι μεγάλοι προορισμοί λειτουργούν ξανά χωρίς περιορισμούς.

“Μέχρι τα τέλη Ιουνίου ήταν ακόμα δυνατό να κλείσετε ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής σε ηλιόλουστους προορισμούς. Ωστόσο, η κατάσταση έχει πλέον αλλάξει τελείως, ειδικά για τα ξενοδοχεία με τις καλύτερες εγκαταστάσεις για οικογένειες, την πιο σημαντική ομάδα ταξιδιωτών αυτή την περίοδο των σχολικών διακοπών”, επισημαίνει η TUI Βελγίου.

Η κατάταξη των χωρών με τη μεγαλύτερη έλλειψη οικογενειακών, ξενοδοχειακών δωματίων έχει ως εξής:

  1. Πορτογαλία
  2. Βαλεαρίδες Νήσοι
  3. Ελλάδα
  4. Ιταλία
  5. Τουρκία

Tagged

1 σχόλιο στο ““Ξεπούλησε” η Ελλάδα και η Μεσόγειος | Στην τριάδα των χωρών χωρίς διαθέσιμες ξενοδοχειακές κλίνες για τον Αύγουστο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *