money_tourism_photo "κλείδωμα"
Αεροδρόμιο Heathrow | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αποκατάσταση των εικόνων χάους στα βρετανικά αεροδρόμια | Ομαλή η κίνηση στο εορταστικό 3ήμερο

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χωρίς να προκληθεί σημαντική αναστάτωση στα αεροπορικά ταξίδια, που αποτυπώνεται στις εικόνες χάους στα αεροδρόμια, εξελίχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, που συνδυάστηκε με την  τραπεζική αργία της 29ης Αυγούστου στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που επιβεβαιώνει η Ένωση Φορέων Αεροδρομίων.

Πηγές αερομεταφορών προειδοποίησαν ότι οι ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες εδάφους εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα, αλλά ανέφεραν ότι το αυξανόμενο κόστος ενέργειας και η πρόβλεψη ύφεσης αποτελούν πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιριών.

Η British Airways ανακοίνωσε την ακύρωση 10.000 πτήσεων από και προς το Χίθροου αυτόν τον χειμώνα, προκειμένου για να ελαχιστοποιηθεί η αναστάτωση. Ωστόσο, οι πηγές ανέφεραν ότι οι περικοπές είχαν να κάνουν περισσότερο με τον περιορισμό του χρονοδιαγράμματος της ΒΑ εν αναμονή της μειωμένης ζήτησης.

“Οι προσαρμογές της BA στο πρόγραμμά της δεν σχετίζονται απαραίτητα με τα προβλήματα που καταγράφονται στις υπηρεσίες εδάφους. Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας και κάθε αεροπορική εταιρία εξετάζει το πρόγραμμά της. Οι αερομεταφορείς θα πρέπει είναι πιο προσεκτικοί όσον φορά τη διαθέσιμη χωρητικότητά τους προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μια ύφεση. Εάν υπάρχει πλεονάζουσα χωρητικότητα υπάρχει πρόβλημα -οι αποδόσεις καταρρέουν”, επισημαίνει πηγή που πρόσκεινται στην αεροπορική εταιρία.

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ ανακοίνωσε το τέλος την επιβολής του ορίου επιβατών από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι το αντίστοιχο, ανώτατο όριο στον αριθμό των επιβατών που εφαρμόζει το αεροδρόμιο Χίθροου παραμένει σε ισχύ έως τις 29 Οκτωβρίου.

Κι ενώ αυτές είναι οι εξελίξεις στο “μέτωπο” των αερομεταφορών, στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες η Eurostar  ανακοίνωσε τη διακοπή των απευθείας συνδέσεων της βρετανικής πρωτεύουσας με τη Disneyland στο Παρίσι, το επόμενο καλοκαίρι, σημειώνοντας: “Πρέπει να επικεντρωθούμε στις βασικές μας διαδρομές για να διασφαλίσουμε το επίπεδο εξυπηρέτησης και εμπειρίας που περιμένουν οι πελάτες”.  Η εταιρία δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τα δρομολόγια προς τη Disneyland για το 2024. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι τα δρομολόγια από την Ashford International και το Ebbsfleet δεν θα επαναληφθούν για ακόμη δύο χρόνια.

Tagged

1 σχόλιο στο “Αποκατάσταση των εικόνων χάους στα βρετανικά αεροδρόμια | Ομαλή η κίνηση στο εορταστικό 3ήμερο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *