Photo by Dilek Durgun on Unsplash
Photo by Dilek Durgun on Unsplash

Γερμανοί συνταξιούχοι “ξεχειμωνιάζουν” στην Αττάλεια | 25-30 ευρώ το κόστος την ημέρα σε all in ξενοδοχείο

ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πολλοί συνταξιούχοι Γερμανοί επιλέγουν να διαχειμάσουν στο παραθαλάσσιο, τουρκικό θέρετρο της Αττάλειας για να “εξοικονομήσουν χρήματα”, επικαλούμενοι το υψηλό κόστος διαβίωσης στη χώρα τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet.

Σχεδόν όλοι οι πελάτες  ξενοδοχείων στο αγαπημένο τουριστικό θέρετρο είναι ηλικιωμένοι Γερμανοί τουρίστες, ενώ όσοι επισκέπτονται την Αττάλεια μέσω πρακτορείων και προτιμούν να διαμένουν σε ξενοδοχεία all-inclusive μένουν στην Τουρκία για περίπου τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Γερμανοί ξοδεύουν κατά μέσο όρο 30 ευρώ την ημέρα στα all-in ξενοδοχεία.

Γι’ αυτό οι Γερμανοί επισκέπτονται την Τουρκία

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα, ο 72χρονος Paul Wultz είπε ότι έφτασε στην Αττάλεια στις 3 Δεκεμβρίου 2022 και θα επιστρέψει στη Γερμανία στα τέλη Φεβρουαρίου. “Η σύζυγός μου και εγώ ερχόμαστε εδώ επί σειρά ετών. Αυτό το μέρος γίνεται όλο και καλύτερο για εμάς κάθε χρόνο. Έχουμε μια μεγάλη οικογένεια εδώ. Αν ήμασταν στη Γερμανία αυτή τη στιγμή, θα ήμασταν μόνοι μας και δεν θα μπορούσαμε καν να βγούμε από το σπίτι. Αλλά εδώ δεν είναι έτσι”.

“Το χειμώνα, δεν κάνει πολύ κρύο εδώ, και φυσικά, είναι πιο προσιτά από ό,τι σε άλλες χώρες. Μπορούμε εύκολα να κάνουμε διακοπές με τις συντάξεις μας”, πρόσθεσε.

Ερχόμενη στην περιοχή της Αλάνια με τον σύζυγό της στις 19 Ιανουαρίου, η 61χρονη Signd Judisch δήλωσε ότι περνά κάθε χρόνο το μεγαλύτερο μέρος της χειμερινής περιόδου στην περιοχή. “Το φυσικό αέριο είναι πολύ ακριβό στη Γερμανία. Πληρώνουμε 180 ευρώ για το φυσικό αέριο το μήνα εκεί. Εδώ είναι φθηνότερο. Ερχόμαστε στην Τουρκία για να εξοικονομήσουμε χρήματα”, δήλωσε.

“Οι άνθρωποι εδώ είναι επίσης φιλικοί. Χαιρόμαστε που ήρθαμε στην Τουρκία”, πρόσθεσε.

Μια άλλη Γερμανίδα τουρίστρια, η κα. Silvi Sareyha, δήλωσε ότι έρχεται στην Τουρκία δύο φορές τον χρόνο. “Βρίσκομαι στην Τουρκία κάθε χειμώνα εδώ και 15 χρόνια”, είπε.

Η 68χρονη Verena Müller είναι μεταξύ εκείνων που προτιμούν την Αττάλεια τον χειμώνα. “Πληρώνουμε προκαταβολικά το κόστος διαμονής και επωφελούμαστε από κάθε είδους υπηρεσίες μέχρι να φύγουμε. Η Τουρκία είναι πολύ προσιτή σε σύγκριση με τη Γερμανία”, εξήγησε η κα. Müller.

“Δεν κάνουμε καθαριότητα ούτε μαγειρεύουμε για ολόκληρο τον χειμώνα. Και δεν είναι βαρετά εδώ. Είμαστε με ανθρώπους κοντά στην ηλικία μας”, πρόσθεσε.

Ένας υπάλληλος από ένα από τα από τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν Γερμανοί επισκέπτες δήλωσε ότι το ποσοστό πληρότητας του ξενοδοχείου είναι σήμερα 95% και ότι το 90% των πελατών του είναι συνταξιούχοι Γερμανοί.

“Ειδικά τον χειμώνα, σχεδόν όλοι οι πελάτες μας είναι Γερμανοί. Μένουν το πολύ για 90 ημέρες. Καθώς η χώρα είναι πιο προσιτή από άλλες χώρες, προτιμούν να μένουν εδώ”, δήλωσε.

“Το κόστος του ξενοδοχείου μας all inclusive είναι περίπου 25 με 30 ευρώ την ημέρα, το οποίο είναι αρκετά χαμηλό για τους Γερμανούς. Υπάρχουν επίσης εκείνοι που μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των τιμών του φυσικού αερίου στη Γερμανία”, συμπλήρωσε.

Ο ίδιος θεωρεί λογικό, αντί να πληρώσουν τόσα χρήματα για την ενέργεια στο σπίτι τους, οι Γερμανοί να προτιμήσουν να μείνουν σε ένα all-inclusive ξενοδοχείο στην Τουρκία με τα ίδια χρήματα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *