120.000 επισκέπτες στη HORECA

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ κατέρριψε η 11η HORECA, αφού παρά τις δυσκολίες που δημιούργησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της χώρας πλημμύρισαν το Μetropolitan Expo από την Παρασκευή 12, μέχρι και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, κάνοντας τους πάντες να μιλούν για έναν επισκεπτικό θρίαμβο άνευ προηγουμένου!
Η εικόνα της έκθεσης ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας, με τους ξένους εμπορικούς επισκέπτες να συμφωνούν εντυπωσιασμένοι ότι η 11η ΗΟRECA δεν θύμιζε σε τίποτε την Ελλάδα της κρίσης!

_mg_0752-enlargeΣύμφωνα με τα στοιχεία περισσότεροι από 120.000 επισκέπτες, από 40.368 επιχειρήσεις, έδωσαν το “παρών” στην 11η HORECA, η οποία βελτίωσε θεαματικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών της.
Συγκεκριμένα, αύξησε κατά 40% τον αριθμό όσων προσήλθαν με προσωπικές barcode προσκλήσεις, περιορίζοντας δραματικά την προσέλευση των μη σχετικών με το χώρο και προσελκύοντας στοχευμένα επαγγελματίες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της έκθεσης, που οι επισκέπτες από την επαρχία ξεπέρασαν το 50%, αυξημένοι μάλιστα κατά 2,5 μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό ποσοστό. Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων των επισκεπτών, το 52,5% του συνόλου των επαγγελματιών που επισκέφθηκαν την 11η HORECA δραστηριοποιούνται εκτός Αττικής και προέρχονται από ολόκληρη την νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.
Ποιοτική αναβάθμιση επισκεπτών
horeca_geografiaΗ φετινή διοργάνωση κατόρθωσε να βελτιώσει θεαματικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών της, αφού αύξησε κατά 40% τον αριθμό όσων προσήλθαν με προσωπικές barcode προσκλήσεις, περιορίζοντας έτσι δραματικά την προσέλευση των μη σχετικών με το χώρο και προσελκύοντας αποκλειστικά επαγγελματίες και επιχειρηματίες προερχόμενους από τον τουριστικό και τον ευρύτερο επισιτιστικό κλάδο. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που οι επισκέπτες από την επαρχία ξεπέρασαν το 50%, αυξημένοι κατά 2 μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό ποσοστό.
HORECA_EPAGGELMATAΠολυάριθμα special events!
H 11η HORECA, με τη συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων του τουριστικού και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου, διοργάνωσε ένα αληθινό πανόραμα παράλληλων εκδηλώσεων. Έτσι, οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεωρητικές εισηγήσεις, πρακτικές επιδείξεις, πάνελ διεθνώς αναγνωρισμένων ομιλητών, πανελλήνια πρωταθλήματα, διαγωνισμούς, master classes και αμέτρητα ακόμη events, που στόχο είχαν να προωθήσουν τη γνώση και την εξειδίκευσή τους και φυσικά να συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση του συνολικού εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *