money tourism copyright photo
© money tourism copyright photo

ABTA: Κάλεσμα στον Grant Shapps για επανεκκίνηση των ταξιδιών και στήριξη του κλάδου |Νέα επιστολή

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Κάλεσμα απευθύνει, για μία ακόμη φορά, η Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) προς την κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου να επανεκκινήσει τα ταξίδια σε περισσότερους προορισμούς, να διευκολύνει τα ταξίδια στο εξωτερικό για τους Βρετανούς πολίτες και να υποστηρίξει την τουριστική – ταξιδιωτική βιομηχανία έως ότου επέλθει η πολυπόθητη ανάκαμψή της.

Στο πλαίσιο αυτό, η ABTA, σε επιστολή της στον γραμματέα μεταφορών, Grant Shapps, ενόψει της επόμενης ανασκόπησης της βρετανική κυβέρνησης σχετικά με τις απαιτήσεις για τα διεθνή ταξίδια, που αναμένεται στις 31 Ιουλίου, υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανάγκη για ένα πακέτο προσαρμοσμένης, χρηματοοικονομικής υποστήριξης για την ταξιδιωτική-τουριστική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της απρόσκοπτης στήριξης και της ανακούφισης των επιχειρηματικών επιτοκίων σε τρέχοντα επίπεδα. Επίσης, επισημαίνει την ανάγκη ενός προγράμματος επιχορηγήσεων, το οποίο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις στις επόμενες, πολύ δύσκολες εβδομάδες και μήνες.

Σύμφωνα με την Ένωση, αυτό είναι ζωτικής σημασίας δεδομένης της αναγνώρισης της κυβέρνησης ότι, ενώ όλοι οι περιορισμοί έχουν αρθεί στο εσωτερικό, είναι διαφορετική η προσέγγιση για τα διεθνή ταξίδια, γεγονός που καθυστερεί την ανάκαμψη της βιομηχανίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ABTA εγείρει, επίσης, ερωτήματα σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης για τους φωτεινούς σηματοδότες,  για την κατάργηση της απαλλαγής από την καραντίνα για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, που επιστρέφουν από τη Γαλλία, και την τοποθέτηση των Βαλεαρίδων νήσων στην “πορτοκαλί” ταξιδιωτική λίστα.

Αυτά αιτείται η ABTA στην επιστολή της

Στην επιστολή της προς τον Βρετανό γραμματέα μεταφορών, η Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων καλεί, επίσης, τη βρετανική κυβέρνηση:

-Να μειώσει το κόστος των τεστ Covid και να καταργήσει την υποχρέωση διενέργειας τεστ Covid μετά την άφιξη στο Ην. Βασίλειο για τις χώρες της “πράσινης” λίστας ή τουλάχιστον να είναι απαραίτητο ένα τεστ αντιγόνων για αυτούς τους προορισμούς.
-Να προσθέσει περισσότερους προορισμούς στην “πράσινη” λίστα, καθώς άλλες χώρες αρχίζουν να σημειώνουν σημαντική πρόοδο με τα δικά τους προγράμματα εμβολίων.
-Να προχωρήσει σε επανέναρξη του τομέα της διεθνούς κρουαζιέρας, με βάση τα λεπτομερή πρωτόκολλα λειτουργίας για τον Covid-19, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τις εσωτερικές κρουαζιέρες.
-Να προχωρήσει στο θέμα της αμοιβαίας αναγνώρισης των συστημάτων πιστοποίησης εμβολιασμού, ειδικά με βασικές αγορές, όπως η ΕΕ και οι ΗΠΑ.
-Να εισαγάγει μια πρόσθετη επισκόπηση σημείων ελέγχου των απαιτήσεων για διεθνή ταξίδια, στα τέλη Αυγούστου, καθώς η αναμονή έως το τέλος Οκτωβρίου είναι πολύ μεγάλη κατά τη διάρκεια μιας τόσο κρίσιμης περιόδου για τη βιομηχανία.

Μιλώντας σχετικά, ο διευθυντής δημόσιων υποθέσεων της ABTA, Luke Petherbridge, είπε: “Ενώ υπήρξαν κάποιες θετικές εξελίξεις τις τελευταίες εβδομάδες -κυρίως όσον αφορά την άρση του μέτρου της καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς, που επιστρέφουν από “πορτοκαλί” προορισμούς-  ο κλάδος συνεχίζει να υφίσταται αποτυχίες όπως οι πρόσφατες αλλαγές αφορούν στη Γαλλία και τις Βαλεαρίδες νήσους. Κάθε απροσδόκητη αλλαγή ή ανεξήγητη απόφαση κλονίζει την, ήδη, εύθραυστη εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Συμφωνούμε με τα σχόλια του υπουργού Αεροπορίας, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι ο καλύτερος τρόπος στήριξης της βιομηχανίας είναι να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να εισέλθουν στον δρόμο  προς την ανάκαμψη, αλλά η κυβέρνηση δεν παρέχει τη σταθερότητα που απαιτείται για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, που θα επιφέρει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ανάκαμψη”.

“Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση για να υποστηρίξει τον ταξιδιωτικό κλάδο -κάτι που δεν είναι σημαντικό μόνο όσον αφορά τις θέσεις εργασίας και τη συμβολή στην οικονομία, αλλά και την ευρύτερη ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου από την πανδημία. Είμαστε ένα παγκόσμιο έθνος και το υποστηρίζει η διεθνής μας σύνδεση”, κατέληξε ο Petherbridge.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *