©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγγλία: Συγκλονιστική αύξηση 396% στις κρατήσεις τον Φεβρουάριο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συγκλονιστική αύξηση 396% στις κρατήσεις κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την εμφάνιση του Covid-19, ανέφερε η εταιρία ταξιδιωτικών ασφαλίσεων Staysure, δηλώνοντας ότι, η εντυπωσιακή αυτή άνοδος δείχνει ότι η ζήτηση για διακοπές ξεπερνά τα προ-πανδημικά επίπεδα.

Ανέφερε επίσης μια “συντριπτική” αύξηση 776% στις κλήσεις που ελήφθησαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, “υποδηλώνοντας σαφώς ότι ο αντίκτυπος της παραλλαγής Omicron στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών απομακρύνεται” και ότι η χαλάρωση των περιορισμών δίνει στην ταξιδιωτική βιομηχανία “μια πολυπόθητη ώθηση”.

Η Staysure, η οποία ειδικεύεται στην κάλυψη των ατόμων άνω των 50 ετών και των παραθεριστών με υποκείμενα προβλήματα υγείας, δημιουργεί 200 νέες θέσεις στην επιχειρησιακή της ομάδα για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση, με επιπλέον 100 μέλη του προσωπικού μέχρι το τέλος Μαρτίου.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε αυτά τα επίπεδα επισκεψιμότητας, τόσο στον ιστότοπό μας, όσο και στο τηλεφωνικό μας κέντρο και να μετατρέπονται σε κρατήσεις”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ryan Howsam.

“Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές είναι πραγματικά πρόθυμοι για μια απόδραση, αλλά ταυτόχρονα είναι ασφαλείς γνωρίζοντας ότι η ταξιδιωτική τους ασφάλιση θα τους καλύψει αν κάτι αλλάξει ξαφνικά. Το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία αυτή μπορούμε να επιστρέψουμε κάτι στην κοινότητα δημιουργώντας θέσεις εργασίας για την κάλυψη της ζήτησης είναι καλά νέα για όλους”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων της Staysure, προορισμοί όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα Μπαρμπάντος, η Αίγυπτος, το Μεξικό και η Ελβετία είχαν ζήτηση. Επίσης, η εταιρία, ανέφερε αύξηση 19% στις κρατήσεις ασφάλισης για την Αυστραλία, τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.

“Οι ηλιόλουστες ημέρες σε όλο τον κόσμο είναι  στον ορίζοντα”, δήλωσε ο Howsam. “Είτε πρόκειται για τους ‘Silver Surfers’, που θέλουν να ξοδέψουν τα χρήματά τους, είτε για τους ‘Empty Nesters’, που εκμεταλλεύονται πλήρως το γεγονός ότι δεν δεσμεύονται από τις σχολικές διακοπές, είτε για οικογένειες που θέλουν να κατοχυρώσουν τα σχέδια διακοπών τους για το Πάσχα και το καλοκαίρι, οι παραθεριστές θέλουν πραγματικά να ξεφύγουν. Ας ελπίσουμε ότι, με τους λιγότερο αυστηρούς κανόνες εξετάσεων ανίχνευσης του κορωνοϊού και τα απλούστερα έντυπα εντοπισμού επιβατών που επίκεινται, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *