©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Airbnb: Προορισμός για σόλο γυναικεία ταξίδια η Αθήνα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στη λίστα της Airbnb με τους δέκα κορυφαίους προορισμούς για σόλο γυναικεία ταξίδια περιλαμβάνεται η Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης, σε συνεργασία με την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας WalkSafe, η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην 8η θέση στην κατάταξη με την 10άδα των ταξιδιωτικών προορισμών, που απευθύνονται σε γυναίκες, οι οποίες ταξιδεύουν μόνες τους.

Πρώτο στην κατάταξη είναι το Παρίσι. Η Πόλη του Φωτός, γνωστή κυρίως ως προορισμός για ρομαντικές αποδράσεις, αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό για σόλο γυναικεία ταξίδια, με τις αναρίθμητες γκαλερί και άλλες μοναδικές εμπειρίες, που προσφέρει.

Το Ντουμπάι, γνωστό για τα πανύψηλα κτίρια, τον ζεστό καιρό όλο τον χρόνο και τα τεράστια εμπορικά κέντρα, ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Η πόλη έχει αρκετά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και καλή, αξιόπιστη υποδομή μεταφορών.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βαρκελώνη, η ισπανική πρωτεύουσα, γνωστή για την εξαιρετική αρχιτεκτονική της.

Η Ευρώπη σημειώνει καλή βαθμολογία συνολικά, εξασφαλίζοντας πέντε από τις δέκα θέσεις του καταλόγου, ενώ δύο πόλεις της Αυστραλίας μπήκαν επίσης στην κατάταξη.

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για σόλο ταξίδια για γυναίκες, σύμφωνα με την Airbnb
Παρίσι
Ντουμπάι
Βαρκελώνη
Λισαβόνα
Κέιπ Τάουν
Σίδνεϊ
Μαδρίτη
Αθήνα
Μελβούρνη
Τορόντο

Ο αριθμός των γυναικών από το Ηνωμένο Βασίλειο που έκαναν διεθνή ταξίδια μόνες τους, επιλέγοντας για τη διαμονή τους την Airbnb το 2022 αυξήθηκε κατά 55%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Συνολικά τα σόλο ταξίδια από γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο -συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων και διεθνών ταξιδιών- αυξήθηκαν κατά 27%, αποτελώντας το ένα πέμπτο όλων των διανυκτερεύσεων που έχουν δεσμευθεί από γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πιο δημοφιλής ηλικία για να ταξιδέψει κάποια γυναίκα μόνη είναι η δεκαετία των 30, σύμφωνα με τα στοιχεία της Airbnb.

Οι ηλικίες 30-39 ετών αποτελούσαν το ένα τρίτο του συνόλου των σόλο ταξιδιών των γυναικών από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 2022, ακολουθούμενες από τις ηλικίες 25-29 ετών (ποσοστό 27%) και 40-49 ετών (ποσοστό 19%).

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *