Αμερική: Δεν “νοσεί” ο τουρισμός από τον Κορωνοϊό | Το 66% θα ταξιδέψει κανονικά|Ακυρώσεις μόνο σε επαγγελματικά ταξίδια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάνω από τους μισούς τουρίστες από την Αμερική δε θα ακυρώσουν τα ταξίδια τους λόγω της έξαρσης του Κορωνοϊού, αλλά μπορεί να ακυρώσουν τα διεθνή επαγγελματικά τους ταξίδια, σύμφωνα με έρευνα του reservations.com

Παρά το ότι  είδηση του Κορωνοϊού  είναι η πρώτη σε όλα τα μέσα, η πλειοψηφία των Αμερικάνων (66%) δεν πρόκειται να ακυρώσει τα προγραμματισμένα ταξίδια της, ενώ το 16% το σκέφτεται και το 18% θα ακυρώσει.

Στο ποσοστό των ακυρώσεων τόσο οι άντρες (17.5%) όσο και οι γυναίκες (19%) κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα.

Το γκρουπ 25-34 αναδείχθηκε ως η ομάδα, που ήταν λιγότερο πιθανό να ακυρώσει τα ταξίδια της, με ποσοστό 70%.

Διεθνή Επαγγελματικά Ταξίδια

Εδώ έχουμε αντίστροφή της τάσης με το 63% των συμμετεχόντων να σκέφτονται ή να είναι σίγουροι για την ακύρωση των επαγγελματικών ταξιδιών τους.

Η ηλικιακή ομάδα 45-54 ήταν οι πιο επιρρεπής σε ακυρώσεις επαγγελματικών ταξιδιών με το 35% να δηλώνει, πως σίγουρα θα προχωρήσει σε ακύρωση. Οι γυναίκες σε ποσοστό 44% θα ακύρωναν, ενώ οι άντρες κινούνται στο 40%.

Το 64% θεωρεί πως θα υπάρξει παγκόσμιος αντίκτυπος στο σύνολο των ταξιδιών λόγω του Κορωνοϊού

Μεγάλο είναι το ποσοστό που θεωρεί πιθανό τον αντίκτυπο του Κορωνοϊού στο σύνολο των ταξιδιών παγκοσμίως (64%), το 24% φαίνεται αναποφάσιστο, ενώ το 12% είναι πολύ πιο αισιόδοξο.

Ο Κορωνοϊός αντιπαραβάλλεται συχνά με την έξαρση του ιού SARS το 2003, ο οποίος επηρέασε αρνητικά τη νοτιοανατολική Ασία. Οι περιοχές, που επηρρεάστηκαν περισσότερο από τον ιό (Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ) σημείωσαν μείωση 43% και 41% αντίστοιχα στο τουριστικό τους ΑΕΠ.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *