messinia kalamata

Άγγλοι τουριστικοί πράκτορες μαθαίνουν να μαγειρεύουν ελληνικά στο 9ο Sympossio Gourmet Touring

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Περίπου 150 ταξιδιωτικοί πράκτορες πρόκειται να παρακολουθήσουν την 9η ετήσια εκδήλωση του Ελληνικού Συμποσίου Gourmet Touring.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να μαγειρεύουν ελληνικά φαγητά, φέτος στην κουζίνα της Πελοποννήσου – από τις ελιές και το ελαιόλαδο της Καλαμάτας μέχρι τις σταφίδες της Αιγιαλείας – καθώς το Ελληνικό Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και Enterprise Greece είναι μεταξύ των χορηγών.

Το μενού περιλαμβάνει σπανάκι και τυρόπιτες με σάλτσα φέτας, αρωματικό κοτόπουλο με τραχανά λαχανικών και καραμελωμένα ζυμαρικά με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό του κουταλιού.

Έλληνες παραγωγοί, σεφ, ξενοδόχοι, εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών, τουριστικοί πράκτορες και επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου θα παραστούν στις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις εκδηλώσεις: στις 12 Μαρτίου στο Λονδίνο, στις 13 Μαρτίου στο Δουβλίνο, στις 14 Μαρτίου στο Μάντσεστερ και στις 15 Μαρτίου στο Εδιμβούργο.

SympossioΟ Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος της Aldemar Resorts, χορηγός του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, δήλωσε: «Εμπλουτίσαμε το ήθος της ελληνικής παραδοσιακής μαγειρικής (την κουζίνα των γιαγιάδων και των μητέρων μας) και την παρουσιάζουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο δίνοντας τη δυνατότητα να ξαναδημιουργήσουν τα πιάτα, καθώς απολαμβάνουν με την ομάδα των συναδέλφων τους. Ελπίζουμε, επίσης, ότι επιστρέφοντας σπίτι, οπλισμένοι με συνταγές, θα μαγειρέψουν αυτά τα πιάτα στην οικογένειά τους.

«Το σπιτικό ελληνικό φαγητό σχετίζεται με τη δέσμευση και την αυθεντική φιλοξενία, ένα σπιτικό γεύμα αναδεικνύει την αίσθηση ότι ανήκετε στην οικογένεια. Δημιουργείται με τέτοιο τρόπο ώστε εξασφαλίζεται η θρεπτική αξία χωρίς να χάνεται η χαρακτηριστική γεύση του».

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου είναι χορηγός της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο, ενώ η Classic Collection Holidays υποστηρίζει τις εκδηλώσεις του Λονδίνου, του Μάντσεστερ και του Εδιμβούργου.

Ο Έμυ Αναγνωστοπούλου, διευθύντρια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, πρόσθεσε: «Εκτιμούμε το σημαντικό ρόλο της αυθεντικής τοπικής κουζίνας για την έλευση ταξιδιωτών στην Ελλάδα με πρόσθετο λόγο να επιστρέφουν στις ακτές μας όσο πιο συχνά γίνεται, εμπλουτίζοντας έτσι τη συνολική ταξιδιωτική τους εμπειρία».

Η Claire Stafa, διευθύντρια μάρκετινγκ ταξιδιωτικών γραφείων της εταιρείας Classic Collection Holidays, δήλωσε τα εξής: «Η συμβολή των ταξιδιωτικών πρακτόρων είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των Classic Collection Holidays και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίζουμε τόσο την ταξιδιωτική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και το Συμβούλιο του Ελληνικού Τουρισμού και ξενοδοχειακό συνεργάτη με αυτό το διασκεδαστικό και ευχάριστο εγχείρημα. Η πορεία της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα καλή για την ερχόμενη περίοδο, άνοιξη – καλοκαίρι, και αξέχαστες εκδηλώσεις σαν αυτή μόνο βοηθητικές μπορούν να χαρακτηριστούν για την οικοδόμηση δυναμικής πρώιμων πωλήσεων, υπενθυμίζοντάς μας την παράδοση, τη γεύση και τη φιλοξενία που έχουν δώσει στην Ελλάδα τη θέση του αγαπημένου εδώ και χρόνια προορισμού των παραθεριστών».

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *