Photo by Mor Shani on Unsplash
Photo by Mor Shani on Unsplash

Αίρει η Ρωσία τους περιορισμούς στις τουριστικές πτήσεις προς Αίγυπτο και θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αποκαθίσταται η εναέρια κυκλοφορία μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου, έπειτα από σχεδόν μία εξαετία, κατόπιν συμφωνίας του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αιγύπτιου ομολόγου του, Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι.

Οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν οι πτήσεις μεταξύ ρωσικών πόλεων και θέρετρων της Ερυθράς Θάλασσας, οι οποίες είχαν σταματήσει από τον Νοέμβριο του 2015, όταν ένα ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος είχε συντριβεί στη χερσόνησο του Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 224 άτομα. Το τραγικό, αεροπορικό δυστύχημα είχε χαρακτηριστεί από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ως τρομοκρατική ενέργεια, με συνέπεια ο πρόεδρος Πούτιν να προχωρήσει στη θέσπιση διατάγματος, για την απαγόρευση πτήσεων από ρωσικούς αερομεταφορείς προς τουριστικά θέρετρα της Αιγύπτου.

Στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, που τώρα ακυρώθηκε, το διάταγμα επέτρεπε την εκτέλεση μόνο τακτικών πτήσεων προς το Κάιρο και επίσημων πτήσεων προς την Αίγυπτο. Περιελάμβανε, επίσης, μια σύσταση προς τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους τουριστικούς οργανισμούς να μην πωλούν τουριστικά προϊόντα, που παρέχουν αεροπορικά ταξίδια στην Αίγυπτο, εκτός από το Κάιρο.

ksd PRIMAGEL
adv

Ωστόσο, στις 23 Απριλίου 2021, ο Ρώσος και ο Αιγύπτιος πρόεδρος συμφώνησαν να αρθούν οι απαγορεύσεις και να συνεχίσουν οι πτήσεις μεταξύ των ρωσικών πόλεων και των θέρετρων της Ερυθράς Θάλασσας. Έτσι, ένα 6ετές διάταγμα, που απαγόρευε τη διεξαγωγή πτήσεων από ρωσικές αεροπορικές εταιρίες προς θέρετρα της Αιγύπτου, ακυρώθηκε χθες, Πέμπτη, 8 Ιουλίου, ξεκινώντας μια νέα εποχή για τους τουριστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι, το ρωσικό αεροσκάφους, τύπου Airbus A321, της αεροπορικής εταιρίας Kogalymavia, που εκτελούσε πτήση από το αιγυπτιακό, τουριστικό θέρετρο Σάρμ ελ Σέιχ προς την Αγία Πετρούπολη, συνετρίβη έπειτα από τοποθέτηση βόμβας -σύμφωνα με την απόφαση του αιγυπτιακού δικαστηρίου- κοστίζοντας τη ζωή σε 224 άτομα, εκ των 217 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα. Οι δικαστές είχαν αναγνωρίσει την εμπλοκή “τρίτων”, στο δυστύχημα (οι οποίοι τοποθέτησαν τη βόμβα), αλλά δεν επιρρίψουν ευθύνες στην αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Μέχρι τότε, η Αίγυπτος ήταν από τις μεγαλύτερες χώρες φιλοξενίας Ρώσων τουριστών, ενώ η εξέλιξη αυτή έβαλε στον “πάγο” τις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *