Αυτά είναι τα καλύτερα συνδεδεμένα αεροδρόμια στον κόσμο | “Πρώτο των πρώτων” της Φρανκφούρτης | Κατάταξη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης βρίσκεται στην πρώτη θέση στο βάθρο με τα καλύτερα διασυνδεδεμένα αεροδρόμια στον κόσμο κι ακολουθούν αυτό της Κωνσταντινούπολης και το Charles de Gaulle, στο Παρίσι, στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, σύμφωνα με έρευνα του ειδικού σε θέματα αεροπορικών δεδομένων Cirium.

Τα τρία ευρωπαϊκά αεροδρόμια είναι οι μοναδικοί κόμβοι στον κόσμο που εξυπηρετούν περισσότερα από 300 αεροδρόμια.

Η ανάλυση που πραγματοποίησε η Cirium για λογαριασμό του Independent, δείχνει ότι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι κάθε άλλου αεροδρομίου, εξυπηρετώντας 330 μοναδικούς προορισμούς σε 98 χώρες. Ο κύριος κόμβος της Lufthansa είναι επίσης ο κύριος δυτικοευρωπαϊκός σταθμός για πολλές μικρότερες αεροπορικές εταιρίες από την ανατολική Ευρώπη, την πρώην ΕΣΣΔ, την Ασία και την Αφρική.

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εξυπηρετεί 309 προορισμούς, με το αεροδρόμιο CDG του Παρισιού να βρίσκεται μόλις ένα βήμα πίσω. Τα δύο αεροδρόμια είναι οι μοναδικοί κόμβοι παγκοσμίως που εξυπηρετούν περισσότερες από 100 χώρες.

Το κύριο αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας, κόμβος της Air France, έχει συνδέσεις με 119 χώρες, ενώ η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας συνδέεται με 117 χώρες. Η Turkish Airlines εξυπηρετεί περισσότερα έθνη από οποιονδήποτε άλλο αερομεταφορέα, συμπεριλαμβανομένων πολλών στην Αφρική.

Το Άμστερνταμ, το τελευταίο μέλος των τεσσάρων μεγάλων αεροδρομίων της ηπειρωτικής Ευρώπης, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση από πλευράς προορισμών (293) και την πέμπτη θέση από πλευρών χωρών που εξυπηρετούνται (95).

Πίσω στην κατάταξη το Χίθροου

Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου βρίσκεται αρκετά πίσω στον πίνακα, στην όγδοη θέση -μόλις μία θέση πάνω από το κεντρικό αεροδρόμιο της Ρώμης, το Φιουμιτσίνο.

money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το αεροδρόμιο συνδέεται με 242 προορισμούς σε 86 χώρες. Ωστόσο, ο κύριος αεροπορικός κόμβος του Ηνωμένου Βασιλείου έχει σημαντικά υψηλότερες συχνότητες προς σημαντικές τοποθεσίες, με 23 καθημερινές πτήσεις από και προς τη Νέα Υόρκη.

Βασικό μειονέκτημα του αεροδρομίου, σύμφωνα με τον αναλυτή του προγράμματος των αεροπορικών εταιριών, Sean Moulton είναι πως το Χίθροου είναι ένα από τα πιο περιορισμένα αεροδρόμια στον κόσμο, με ελάχιστο χώρο για ανάπτυξη και στο οποίο οι χρονοθυρίδες μπορούν να πωληθούν για εκατομμύρια λίρες.

“Οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, οι οποίοι τείνουν να εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό προορισμών, δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν το αεροδρόμιο και, ως εκ τούτου, το Χίθροου δεν έχει τη δυνατότητα να συγκριθεί με άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια όσον αφορά τον αριθμό των προορισμών”, είπε.

Τα “ηνία” στο Chicago O’Hare

Το αεροδρόμιο με τις καλύτερες συνδέσεις στην Αμερική είναι το Chicago O’Hare, με 278 προορισμούς (πέμπτη θέση) σε μόλις 47 χώρες. Ωστόσο, το “ORD”, όπως κωδικοποιείται, δεν μπαίνει καν στην πρώτη 40άδα όσον αφορά τις χώρες που εξυπηρετούνται. Όπως και με άλλα αμερικανικά αεροδρόμια, οι περισσότεροι προορισμοί του βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Το Dallas-Fort Worth (269 προορισμοί σε 39 έθνη) βρίσκεται στην έκτη θέση, μπροστά από το Ντουμπάι (262 προορισμοί σε 100 χώρες).

Τα 20 κορυφαία αεροδρόμια παγκοσμίως από πλευράς εξυπηρετούμενων προορισμών

1.Φρανκφούρτη
2.Κωνσταντινούπολη
3.Παρίσι (Σαρλ ντε Γκωλ)
4.Άμστερνταμ
5.Σικάγο (O’Hare)
6.Ντάλας (Φορτ Γουόρθ)
7.Ντουμπάι
8.Λονδίνο (Χίθροου)
9.Ρώμη (Φιουμιτσίνο)
10.Ντένβερ
11.Βιέννη
12.Ατλάντα
13.Μόναχο
14.Μαδρίτη
15.Λονδίνο (Γκάτγουικ)
16.Χιούστον (Τζορτζ Μπους)
17.Βαρκελώνη
18.Μάντσεστερ
19.Λονδίνο (Στάνστεντ)
20.Ζυρίχη

Tagged

1 σχόλιο στο “Αυτά είναι τα καλύτερα συνδεδεμένα αεροδρόμια στον κόσμο | “Πρώτο των πρώτων” της Φρανκφούρτης | Κατάταξη

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *