©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Brussels Airlines: Πάνω από 300 ακυρώσεις πτήσεων έως το Σάββατο

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την ακύρωση 300 και πλέον πτήσεων ανακοίνωσε η Brussels Airlines εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης των πιλότων και των πληρωμάτων αεροσκαφών του αερομεταφορά, που έχει προγραμματιστεί από την Πέμπτη έως και το Σάββατο και η οποία θα επηρεάσει 40.000 ταξιδιώτες.

Όπως ανακοίνωσε η βελγική αεροπορική εταιρία, θυγατρική της Lufthansa, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περίπου το 40% του αρχικού της προγράμματος πτήσεων. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 60% των προγραμματισμένων πτήσεων για το συγκεκριμένο διάστημα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Οι ακυρώσεις αφορούν συνολικά 315 πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων 38 πτήσεων μεγάλων αποστάσεων, σύμφωνα με την εταιρία.

“Αναζητούμε όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις εντός κι εκτός του ομίλου Lufthansa για την επανακράτηση θέσεων σε άλλες πτήσεις”, επισημάνει η Brussels Airlines. Ένα παράδειγμα εναλλακτικής λύσης που προσφέρει η αεροπορική εταιρία είναι ότι χρησιμοποιεί αεροσκάφη που προορίζονται συνήθως για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων για πτήσεις μικρών αποστάσεων, προκειμένου να μπορεί να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διαθέσιμο προσωπικό. Στο πλαίσιο αυτό, τρία αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων (A330) θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη τεσσάρων πτήσεων στη Νίκαια και έξι πτήσεων στη Ρώμη, όπως διευκρινίζει η  Brussels Airlines.

“Λυπούμαστε ειλικρινά για τον αντίκτυπο αυτών των κοινωνικών ενεργειών στους πελάτες μας, στην αρχή των καλοκαιρινών διακοπών. Αυτές τις τρεις ημέρες, είχαν αρχικά προγραμματιστεί 533 πτήσεις  (συμπεριλαμβανομένων των τσάρτερ) για σχεδόν 70.000 επιβάτες. ​​Καθώς προτεραιότητά μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας σαφήνεια σχετικά με τα ταξιδιωτικά τους σχέδια όσο το δυνατόν νωρίτερα, αρχίσαμε να ακυρώνουμε ένα πρώτο μέρος του προγράμματος πτήσεών μας ήδη από την Κυριακή 19 Ιουνίου”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο βελγικός αερομεταφορέας.

Όπως επισημαίνεται, η αεροπορική εταιρία συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να παραμένει σε επαφή με τους επιβάτες που επηρεάζονται.

​Η διοίκηση της Brussels Airlines δηλώνει ότι παραμένει ανοιχτή σε συζητήσεις με τα συνδικάτα, με την εκπροσώπου Τύπου της εταιρίας, Maaike Andries, να εκφράζει τη λύπη της που οι συνομιλίες με τους κοινωνικούς εταίρους δεν οδήγησαν σε συμφωνία για τους πιλότους και τα πληρώματα καμπίνας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *