Δεν πωλούν πακέτα all inclusive σε Άγγλους τουρίστες, οι Ισπανοί!!!

ΔΙΕΘΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Βρετανοί παραθεριστές αντιμετωπίζουν έλλειψη σε φθηνότερα πακέτα all-inclusive στην Ισπανία, επειδή οι Ισπανοί ξενοδόχοι αποφάσισαν να σταματήσουν να πωλούν τέτοια πακέτα, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων αποζημιώσεων για ψευδείς ασθένειες, που αιτούνται οι Βρετανοί τουρίστες.

Συγκεκριμένα, τα ξενοδοχεία σε δημοφιλή θέρετρα στην Ισπανία έχουν σταματήσει να πωλούν πακέτα μέσω των βρετανικών tour operators Thomson και Thomas Cook, μετά από την μεγάλη αύξηση των απαιτήσεων. Ωστόσο τα πακέτα αυτά εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα για τους Γερμανούς τουρίστες.

Οι ξενοδόχοι πήραν αυτή την απόφαση, μετά από αύξηση πάνω από τέσσερις φορές του αριθμού των Βρετανών που ζητούσαν αποζημίωση επειδή αρρώστησαν από τρόφιμα ή ποτά, ενώ παραθέριζαν σε ισπανικά ξενοδοχεία.

Πολλά ισπανικά ξενοδοχεία που έχουν κρατήσεις μέσω Thomson και Thomas Cook θα παρέχουν μόνο ημιδιατροφή από το επόμενο έτος.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, στο ξενοδοχείο Eugenie Victoria στα Gran Canaria, δεν μπορεί να γίνει κράτηση για διαμονή all-inclusive μέσω του Thomas Cook για τα άτομα που πετούν από το Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο καλοκαίρι, αλλά το πακέτο αυτό είναι διαθέσιμο στον αντίστοιχο γερμανικό Neckermann.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι δύο ξενοδοχεία που ανήκουν στην αλυσίδα Best της Ισπανίας προσφέρουν πλήρη πακέτα για τους Βρετανούς φέτος, αλλά μόνο καταλύματα με ημιδιατροφή από το επόμενο καλοκαίρι.

Εκπρόσωπος της Thomson δήλωσε: “Αρχίζουμε να βλέπουμε το άμεσο αντίκτυπο στις επιλογές διακοπών των πελατών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως αποτέλεσμα της κλιμακούμενης αύξησης των αιτήσεων ασθενείας. Για το επόμενο διάστημα, ξενοδόχοι συνεργάτες μας, έχουν λάβει την απόφαση να προσφέρουν διακοπές στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, μόνο με ημιδιατροφή και όχι με all-inclusive. Αυτή είναι η πρώτη φορά που όλοι οι πελάτες μας θα αισθανθούν τον αντίκτυπο από τις ενέργειες εκείνων που έχουν κάνει ψευδείς ή υπερβολικές αιτήσεις για ασθένεια, έχοντας περιορισμένες τις επιλογές διακοπών τους”.

thomasMottersheadΟ διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook UK, Chris Mottershead, πρόσθεσε: “Αυτό δείχνει πόσο σοβαρό είναι τώρα το ζήτημα των ψευδών ισχυρισμών για ασθένειες. Η εγκληματική δραστηριότητα από μια αυξανόμενη μειονότητα περιορίζει ήδη τις επιλογές των αθώων Βρετανών παραθεριστών. Αν δεν το σταματήσουμε αυτό, όλο και περισσότερα ξενοδοχεία θα σταματήσουν να προσφέρουν τα all inclusive πακέτα διακοπών στους Βρετανούς ή ακόμα θα σταματήσουν να δέχονται συνολικά κρατήσεις από την Βρετανία και οι τιμές των διακοπών θα αυξηθούν.”

Στο μεταξύ, η αρμόδια βρετανική υπηρεσία ( The Foreign and Commonwealth Office ),  την περασμένη εβδομάδα πρόσθεσε τη Βουλγαρία και την Τουρκία στον κατάλογο των χωρών, όπου οι τουρίστες που κάνουν ψευδείς δηλώσεις θα αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *