Ο επικεφαλής της easyJet holidays Garry Wilson | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

easyJet holidays: Στους best seller προορισμούς για εφέτος Κρήτη και Ρόδος | Στην Ισπανία το 1/4 των πωλήσεων

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η easyJet holidays ανακοίνωσε ένα ισχυρό τρίμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου, με τον αριθμό των πελατών της να αυξάνεται κατά 48% σε ετήσια βάση και την Κρήτη και τη Ρόδο να περιλαμβάνεται στους ταξιδιωτικούς προορισμούς με τις περισσότερες κρατήσεις το επερχόμενο καλοκαίρι.

Ο πάροχος διακοπών του βρετανικού, οικονομικού αερομεταφορέα easyJet σημείωσε κατακόρυφη αύξηση των κερδών κατά 131% σε 30 εκατομμύρια λίρες στο τρίμηνο. Η εξέλιξη αυτή ήρθε καθώς τα τριμηνιαία έσοδα της επιχείρησης ταξιδιών αυξήθηκαν κατά 95%, από 93 εκατομμύρια λίρες σε 181 εκατομμύρια λίρες.

Ωστόσο, η easyJet προειδοποίησε ότι θα υποστεί απώλειες 40 εκατομμυρίων λιρών τη φετινή, χειμερινή περίοδο ως συνέπεια του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Σε σημερινή ενημέρωση, η αεροπορική εταιρία αποκάλυψε ότι οι τριμηνιαίες ζημίες περιορίστηκαν σε 126 εκατομμύρια λίρες από 133 εκατομμύρια λίρες σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, η αεροπορική εταιρία ανέφερε σε ανακοίνωσή της: “Η έναρξη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, στις 7 Οκτωβρίου, είχε βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις από την διακοπή των πτήσεων προς το Ισραήλ και την Ιορδανία, που παραμένει σε ισχύ, και μια προσωρινή επιβράδυνση στις κρατήσεις πτήσεων για τον ευρύτερο κλάδο”.

Ωστόσο, οι εποχικές χειμερινές ζημίες της easyJet αναμένεται να βελτιωθούν λόγω της “πειθαρχημένης αύξησης της χωρητικότητας εκεί όπου η ζήτηση είναι ισχυρότερη, παράλληλα με τα οφέλη της παραγωγικότητας”.

“Αν και είναι ακόμη νωρίς, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024 εξελίσσονται ικανοποιητικά, με την περίοδο των κρατήσεων να παρουσιάζει αύξηση, τόσο ως προς τον όγκο, όσο και στα έσοδα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτή η θετική δυναμική είναι επίσης εμφανής στην επιχείρηση διακοπών, όπου συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η αύξηση των πελατών θα ξεπεράσει το 35% σε ετήσια βάση”, πρόσθεσε η εταιρία.

Οι μετακινήσεις επιβατών το τρίμηνο αυξήθηκαν σε 19,8 εκατομμύρια, έναντι 17,5 εκατομμυρίων την ίδια περίοδο το 2022, με συντελεστή πληρότητας 86%, καθώς η χωρητικότητα αυξήθηκε σε 23 εκατομμύρια θέσεις.

“Μαγνήτης” η Ισπανία εφέτος το καλοκαίρι

Η easyJet holidays ανέφερε αύξηση των κρατήσεων για τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με την Ισπανία να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τέταρτο όλων των πωλήσεων που αφορούν παραλιακούς προορισμούς το φετινό καλοκαίρι, ενώ στους best seller προορισμούς συγκαταλέγονται το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, η Κρήτη, η Ρόδος, η Τουρκία και η Τυνησία.

Πάνω από το ένα τρίτο των κρατήσεων σε παραλιακούς προορισμούς αφορά οικογένειες, ενώ περισσότερο από το 70% των πωλήσεων αφορά καταλύματα τεσσάρων ή πέντε αστέρων.

Τα all inclusive συνέχισαν να κυριαρχούν, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 60% των κρατήσεων σε παραλιακούς προορισμούς.

Η αεροπορική εταιρία υποστήριξε ότι γέμιζε δύο αεροσκάφη το λεπτό σε περιόδους αιχμής των κρατήσεων και ανέφερε ως την πιο πολυσύχναστη ημέρα πώλησης πακέτων διακοπών το “Sunshine Saturday”.

easyΣε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren, είπε: “Παρουσιάσαμε βελτιωμένες επιδόσεις στο τρίμηνο, γεγονός που αποδεικνύει τη δύναμη της ζήτησης για το εμπορικό σήμα και το δίκτυό μας. Η δημοτικότητα της easyJet συνεχίζει επίσης να αυξάνεται, με 48% περισσότερους πελάτες κατά την εξεταζόμενη περίοδο. Βλέπουμε θετική δυναμική κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2024, με τα ταξίδια να παραμένουν προτεραιότητα για τους καταναλωτές”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατήσεις πτήσεων και διακοπών απογειώθηκαν έντονα κατά την παραδοσιακά πολυάσχολη περίοδο πωλήσεων στις αρχές του έτους, καθώς οι πελάτες επέλεξαν να εξασφαλίσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε αγαπημένα μέρη όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, αλλά και σε πιο μακρινούς προορισμούς όπως η Ελλάδα και η Τουρκία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *