ΦΩΤΟ: Emirates
ΦΩΤΟ: Emirates

Emirates: Eξετάζει με γρήγορο τεστ, στο αεροδρόμιο, τους επιβάτες για κορωνοϊό| Αναλυτικό ρεπορτάζ |VIDEO|ΦΩΤΟ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Η Emirates σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές του Ντουμπάι, προχωρά σε επί τόπου εξέταση των επιβατών της, πριν την αναχώρηση των πτήσεών τους.

Σε χθεσινή πτήση από το Ντουμπάι προς την Τυνησία, οι επιβάτες εξετάστηκαν για τον Κορωνοϊό πριν την αναχώρησή τους. Η Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA) προχώρησε στην λήψη δείγματος αίματος και εντός 10 λεπτών τα αποτελέσματα ήταν έτοιμα. Η εξέταση αυτή πραγματοποιήθηκε στην περιοχή check-in του αεροδρομίου του Ντουμπάι στον τερματικό σταθμό 3.

Η εισαγωγή του γρήγορου τεστ, φέρνει κι άλλες αλλαγές στην Emirates: Οι επιβάτες πρέπει τώρα να φορούν μάσκες καθ’ όλη την επιβίβαση και την πτήση, ενώ δεν επιτρέπονται αποσκευές, παρά μόνο μικρά αντικείμενα, όπως χειραποσκευές και χαρτοφύλακες.

Ο Adel Al Redha, Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates δήλωσε: «Η διαδικασία δοκιμών έχει ολοκληρωθεί ομαλά και θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι για τις πρωτοβουλίες και τις καινοτόμες λύσεις της. Αυτή η θετική εξέλιξη δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς την υποστήριξη του Αεροδρομίου του Ντουμπάι και άλλων κυβερνητικών αρχών. Εργαζόμαστε σε σχέδια αύξησης των δυνατοτήτων δοκιμών στο μέλλον και επέκτασής τους σε άλλες πτήσεις, κάτι που θα μας επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε επιτόπιες δοκιμές και να παρέχουμε άμεση απάντηση και πιστοποίηση, για τους επιβάτες της Emirates που ταξιδεύουν σε χώρες που απαιτούν πιστοποιητικά υγείας COVID-19. Η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού και των επιβατών στο αεροδρόμιο παραμένουν υψίστης σημασίας”.

ΦΩΤΟ: Emirates
ΦΩΤΟ: Emirates

Ο HE Humaid Al Qutami, Γενικός Διευθυντής της Αρχής Υγείας του Ντουμπάι (DHA), δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Emirates για την επιτυχή εφαρμογή των ταχείων δοκιμών COVID-19 στο αεροδρόμιο για ταξιδιώτες που αναχωρούν. Για την αντιμετώπιση του COVID-19, συνεργαστήκαμε προληπτικά με διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα της υγείας και έχουμε εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα, από την προστασία της δημόσιας υγείας έως την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με τις τελευταίες διεθνείς οδηγίες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πιο αποτελεσματικές λύσεις απαιτούν στενές συνεργασίες με άλλους οργανισμούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα”.

primagel
adv
ΦΩΤΟ: Emirates
ΦΩΤΟ: Emirates

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρία έχει προχωρήσει στη λήψη περαιτέρω μέτρων ασφαλείας. Όλες οι διαδικασίες check-in και επιβίβασης πραγματοποιούνται τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Επίσης, στα γραφεία για το check-in έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά με στόχο να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη διάρκεια της διάδρασης των επιβατών με τους εργαζομένους, ενώ παρέχονται γάντια, απολυμαντικά και μάσκες για όλους τους εργαζομένους στο αεροδρόμιο.

A380 Οι επιβάτες οφείλουν να φορούν τις δικές τους μάσκες κατά την παραμονή τους στο αεροδρόμιο και τη διάρκεια της πτήσης, ενώ πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες απόστασης. Επίσης, τους  επιτρέπεται να κουβαλούν στο αεροσκάφος μόνο laptop, χειραποσκευές, χαρτοφύλακες και αντικείμενα φροντίδας για τα βρέφη.

Δεν θα είναι διαθέσιμα περιοδικά και άλλο έντυπο υλικό ανάγνωσης, ενώ ενώ τα τρόφιμα και τα ποτά θα συνεχίσουν να προσφέρονται επί του σκάφους, ενώ η συσκευασία και το σερβίρισμα, θα τροποποιηθούν, ώστε να μειωθεί η επαφή κατά τη διάρκεια του γεύματος και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Emirates

Αλλαγές και στην Etihad

Η Etihad Airways, η οποία εδρεύει επίσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δοκιμάζει νέο εξοπλισμό, που μπορεί να παρακολουθεί την θερμοκρασία, τον καρδιακό ρυθμό και τον αναπνευστικό ρυθμό ενός ατόμου που κάνει check in για πτήση ή παραδίδει μια αποσκευή. Εάν υπάρχουν ενδείξεις ασθένειας, το περίπτερο θα αναστέλει το check-in ή το drop-off και θα ειδοποιεί ένα μέλος του προσωπικού. Ο εξοπλισμόςδοκιμάζεται στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι.

“Αυτή η τεχνολογία δεν έχει σχεδιαστεί, ούτε προορίζεται για τη διάγνωση ιατρικών παθήσεων”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Etihad Hub και Midfield Operations, Joerg Oppermann. “Είναι ένας δείκτης έγκαιρης προειδοποίησης που θα βοηθήσει στον εντοπισμό ατόμων με γενικά συμπτώματα, έτσι ώστε να μπορούν να αξιολογηθούν περαιτέρω από ιατρικούς εμπειρογνώμονες, αποτρέποντας ενδεχομένως την εξάπλωση ορισμένων καταστάσεων σε άλλους που ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε πτήσεις προς πολλαπλούς προορισμούς”.

Tagged

1 σχόλιο στο “Emirates: Eξετάζει με γρήγορο τεστ, στο αεροδρόμιο, τους επιβάτες για κορωνοϊό| Αναλυτικό ρεπορτάζ |VIDEO|ΦΩΤΟ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *