bogdan-todoran
Photo by Bogdan Todoran on Unsplash

Η ένωση εταιριών HORECA στην Ολλανδία, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Δημοσίου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Ένωση Επιχειρήσεων HORECA της Ολλανδίας ανακοίνωσε χθες ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά του ολλανδικού Δημοσίου για να ανατρέψει τα μέτρα lockdown που έχουν επιβληθεί κατά της πανδημίας της Covid-19, διατυπώνοντας φόβους ότι τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε πολυάριθμες πτωχεύσεις.

Η Koninklijke Horeca Nederland (KHN), η μεγαλύτερη ένωση που εκπροσωπεί ολλανδικές επιχειρήσεις φιλοξενίας, ανέφερε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση επειδή η κυβέρνηση δεν έχει παράσχει ένα σαφές σχέδιο για το άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, τέσσερις μήνες μετά την εντολή για το κλείσιμό τους.

Σύμφωνα με την KHN, “δεν είναι ικανοποιημένη με τις δηλώσεις του υπουργού De Jonge στην De Telegraaf το περασμένο Σάββατο σχετικά με το σχέδιο test, καθώς θα καθυστερήσει το άνοιγμα του τομέα, χωρίς κατάλληλη τεκμηρίωση και ενώ διαδραματίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό ρόλο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, “για άλλη μια φορά υπάρχει μηδενική προοπτική για τη βιομηχανία φιλοξενίας. Εδώ και χρόνια, οι επιχειρηματίες έχουν εργαστεί σκληρά, έχουν δημιουργήσει αποθεματικά, αλλά τώρα όλα έχουν χαθεί”.

Αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση ότι “Ο αριθμός των λοιμώξεων, στον τομέα HORECA, ήταν πάντα σχετικά πολύ χαμηλός, ακόμη και όταν η βιομηχανία ήταν ανοιχτή με αυστηρά μέτρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρησιμότητα ενός πλήρους κλεισίματος δεν είναι εμφανής”. Από τα μέσα του περασμένου έτους, η KHN έχει επανειλημμένα ζητήσει συγκεκριμένη επιστημονική τεκμηρίωση για τα αυστηρά μέτρα για τη βιομηχανία φιλοξενίας, αλλά αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος της KHN Robèr Willemsen δήλωσε: «Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από το υπουργικό συμβούλιο. Η επιδημιολογική κατάσταση τηρείται σταθερά, ενώ οι ιατρικές παράμετροι στις οποίες βασίζονται οι αποφάσεις αλλάζουν τακτικά. Στο μεταξύ, η βιομηχανία φιλοξενίας οδηγείται στην καταστροφή. Μέχρι τώρα, προσπαθήσαμε να καταλήξουμε σε μια διαφορετική άποψη και στρατηγική, με διαβούλευση, εξετάζοντας τι μπορεί να γίνει αντί να κρατήσουμε τα πάντα ερμητικά κλειδωμένα. Η κατάσταση είναι απελπιστική και κάθε ελπίδα και προοπτική για τις επιχειρήσεις μας, έχει χαθεί. Είναι επομένως απαράδεκτο εάν δεν χαλαρώσουν τα μέτρα στο τομέα HORECA, από τις 2 Μαρτίου. “

ksd
adv

Η KHN επιδιώκει επίσης απροσδιόριστου ύψους αποζημιώσεις στην τελευταία ένδικη προσφυγή ενάντια σε μέτρα που έχει λάβει η ολλανδική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ολλανδικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα συντάχθηκε με το αίτημα μιας οργάνωσης που τάσσεται εναντίον του lockdown, δίνοντας εντολή στην κυβέρνηση να αποσύρει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία προκάλεσε διαδηλώσεις όταν επιβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου. Αμέσως μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, η κυβέρνηση άσκησε έφεση και η εφαρμογή της απόφασης ανεστάλη μέχρι να αποφανθεί το Εφετείο.

Η κυβέρνηση αναμένεται σήμερα να παρατείνει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για ακόμη τρεις εβδομάδες έως τα τέλη Μαρτίου, αλλά θα επιτρέψει σε κομμωτήρια και λύκεια να λειτουργήσουν ξανά την επόμενη εβδομάδα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η KHN είναι μια εμπορική ένωση με περισσότερα από 230 τοπικά καταστήματα σε όλες τις Κάτω Χώρες και 20.000 μέλη που συνδέονται με ένα από τα τοπικά καταστήματα. Κάθε τμήμα έχει τη δική του διοικητική επιτροπή και με συνολικά περίπου 1200 διαχειριστές, οι επιχειρηματίες HORECA, εκπροσωπούνται σε κάθε περιοχή, σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *