ΕΡΕΥΝΑ: Η Ελλάδα στις κορυφαίες επιλογές των ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτών | Μεγαλύτερο εύρος προορισμών εξερευνούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε πόλος έλξης των ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτών έχει εξελιχθεί η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με νέα έρευνα της Kuoni, η οποία διαπιστώνει ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια έχουν διευρυμένους ταξιδιωτικούς ορίζοντες, καθώς στο “κάδρο” των ταξιδιωτικών τους προορισμών εντάσσονται ακόμη και χώρες στις οποίες οι ομόφυλες σχέσεις δεν επιτρέπονται.

Η έρευνα της εταιρίας, η οποία βρίσκεται υπό την “ομπρέλα” του DER Touristik, ενός από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς ομίλους της Ευρώπης, διαπίστωσε ότι το 44% των ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτών δίνουν προτεραιότητα στη συνολική εμπειρία του προορισμού, ανεξάρτητα από τα συναισθήματα των ντόπιων απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Τα στοιχεία της Kuoni δείχνουν μια αυξανόμενη επιθυμία μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών να εξερευνήσουν διαφορετικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παραδοσιακά θεωρούνται λιγότερο φιλικοί προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Ωστόσο, περισσότεροι από τους μισούς (57%) από τους πάνω από 1.000 συμμετέχοντες στην έρευνα, αναζητούν φιλικούς προς τους ΛΟΑΤΚΙ+ προορισμούς, ενώ πολλά ομόφυλα ζευγάρια που σχεδιάζουν μήνα του μέλιτος έχουν κάνει τη δική τους έρευνα πριν απευθυνθούν σε μια ταξιδιωτική εταιρία.

Οι αγαπημένες επιλογές για μήνα του μέλιτος τα τελευταία δέκα χρόνια για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια, περιλαμβάνουν την Ελλάδα, την Ιταλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ταϊλάνδη. Ενώ, προορισμοί όπως οι Μαλδίβες, το Ντουμπάι, η Καραϊβική και η Ανατολική Αφρική εμφανίζονται συχνά στη λίστα επιθυμιών για μήνα του μέλιτος.

Αυτό δείχνει ότι τα ζευγάρια επιλέγουν προορισμό με βάση τις προτιμήσεις τους, την έρευνα που έχουν κάνει και τις συμβουλές αξιόπιστων ταξιδιωτικών εμπειρογνωμόνων, ακόμη και σε μέρη όπου δεν επιδοκιμάζονται οι ομόφυλες συμβιώσεις, σύμφωνα με την έρευνα.

Ωστόσο, οι χώρες που έλαβαν μέτρα για να είναι πιο θετικά προσκείμενες απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα τα τελευταία 10 χρόνια ξεχωρίζουν.

Τα Μπαρμπάντος, η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, ο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις και η Σιγκαπούρη κατάργησαν τη νομοθεσία κατά των ομοφυλοφίλων, ενώ η Σρι Λάνκα αναμένεται να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση φέτος.

Η εταιρία εισάγει την “Yπόσχεση Kuoni” ως μέρος της προσπάθειάς της για συμμετοχικότητα, που υποστηρίζεται από την αφοσίωση της εταιρίας στην LGBTQ+ συμμετοχικότητα.

Η πρωτοβουλία αναγνωρίζει τη διαφορετική φύση των πελατών της Kuoni και παρουσιάζει δεσμεύσεις, όπως η υπόσχεση να ακούει, να σέβεται τις επιλογές και να μοιράζεται την ταξιδιωτική τεχνογνωσία για να ενθαρρύνει τους πελάτες να λαμβάνουν συνειδητές αποφάσεις.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Kuoni, Mark Duguid, είπε: “Ήμασταν πάντα προσηλωμένοι στη συμμετοχικότητα και στη διασφάλιση ότι κάθε ταξιδιώτης θα αισθάνεται ασφαλής, θα εκτιμάται και θα τιμάται. Αυτή η έρευνα και η καθιέρωση της “Υπόσχεσης Kuoni” είναι μια απόδειξη αυτής της δέσμευσης. Θέλουμε να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους LGBTQ+ νεόνυμφους ότι μπορούν να εμπιστευτούν την Kuoni για την παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών, εμπειριών χωρίς αποκλεισμούς και εξειδικευμένης καθοδήγησης”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *