Photo by Asad Photo Maldives on Pexels

ΕΡΕΥΝΑ: Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί value for money για τους Αμερικανούς το 2023

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το δολάριο να κερδίζει σε δυναμική, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες βρίσκονται στην πιο ευνοϊκή θέση για ταξίδια και διακοπές σε μακρινούς προορισμούς, όπου μπορούν με λιγότερα χρήματα απ’ ότι στο παρελθόν να απολαύσουν μοναδικές ανέσεις και πολυτέλεια, σύμφωνα με το traveloffpath, το οποίο παρουσιάζει τους δέκα κορυφαίους value for money προορισμούς για τους Αμερικανούς το 2023.

Φέτος γίναμε μάρτυρες ενός ιδιαίτερου οικονομικού φαινομένου. Το αμερικανικό δολάριο κερδίζει δύναμη και επιρροή σε περιόδους που χαρακτηρίζονται από υψηλό πληθωρισμό, σε σύγκριση με άλλα νομίσματα σε όλο τον κόσμο, που συνεχίζουν να υποχωρούν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ ευνοϊκές συνθήκες για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, που προτιμούν διεθνείς προορισμούς, αφού με δολάρια στην τσέπη τους έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουν σε μακρινούς προορισμούς το 2023.

Το traveloffpath συγκέντρωσε τους 10 καλύτερους προορισμούς όπου οι Αμερικανοί ταξιδιώτες θα μπορέσουν να  περάσουν υπέροχα και να απολαύσουν ακόμα και λίγη πολυτέλεια με λιγότερα χρήματα. Αυτοί είναι:

Τουρκία
Η δημοτικότητα αυτής της χώρας αυξήθηκε αναπάντεχα το 2022 και πρόσφατα προστέθηκαν περισσότερες απευθείας πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πολύ χαμηλές τιμές αποτελούν δέλεαρ για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, αφού, το τοπικό νόμισμα, η λίρα, έχει υποχωρήσει κατά 54%, έναντι του δολαρίου τους τελευταίους 12 μήνες , με 1 δολάριο ΗΠΑ να ισοδυναμεί σήμερα με περίπου 18,75 τουρκικές λίρες, σε σύγκριση με 13,32 στις αρχές του έτους.

Αργεντινή
Η Αργεντινή ήταν “στήθος με στήθος” με την Τουρκία ως το νόμισμα με τις χειρότερες επιδόσεις τους τελευταίους 12 μήνες, και δεν φαίνεται ότι πρόκειται να αποκατασταθεί. Ωστόσο, οι τοπικές συναλλαγματικές ισοτιμίες μπορεί να είναι πολύ περίπλοκες, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει επίσημη ισοτιμία 150,9 πέσος ανά δολάριο ΗΠΑ, αλλά στη μαύρη αγορά ανέρχεται σε 280 πέσος, σχεδόν τα διπλάσια.

Ιαπωνία
Το ιαπωνικό γεν ήταν ένα πολύ ισχυρό νόμισμα, αλλά φέτος έχει χάσει περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας του, σε σύγκριση με το δολάριο, με 1 δολάριο να ισοδυναμεί με 146 γιεν, έναντι 115 γιεν στις αρχές του 2022.

Ηνωμένο Βασίλειο
Πολλοί παράγοντες έχουν επηρεάσει την αξία της λίρας -συμπεριλαμβανομένου του Brexit- και τα τελευταία χρόνια, το δολάριο κερδίζει έδαφος, ιδίως το 2022, όπου 1 δολάριο αντιστοιχεί σε 0,88 λίρες, από 0,74 λίρες στην αρχή του έτους πήρατε μόνο.

Αίγυπτος
Για τους Αμερικανούς που επιθυμούν να επισκεφθούν τις Πυραμίδες της Γκίζας, τώρα είναι η ώρα! Η αιγυπτιακή λίρα έχει χάσει τη δύναμή της και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι πολύ ευνοϊκές για τους Αμερικανούς, με 1 δολάριο να αντιστοιχεί σε 24 αιγυπτιακές λίρες, έναντι περίπου 15 στις αρχές του 2022.

Νότια Αφρική
Αυτή η εντυπωσιακή χώρα θα μπορούσε να είναι ο αγαπημένος προορισμός κάθε ταξιδιώτη το 2023. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις καταπληκτικές παραλίες, να επισκεφθούν εθνικά πάρκα και να κάνουν σαφάρι που κόβουν την ανάσα ή να περπατήσουν στο εντυπωσιακό Γιοχάνεσμπουργκ, την άλλοτε γενέτειρα του Νέλσον Μαντέλα.

Το ραντ της Νότιας Αφρικής έχει αποδυναμωθεί έναντι του αμερικανικού δολαρίου και οι τοπικές αρχές έχουν αφιερώσει μια τουριστική εκστρατεία για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες με την ονομασία ” Ατέλειωτοι τουρίστες”, ενθαρρύνοντας τις επισκέψεις.

Στη Νότια Αφρική 1 δολάριο ισοδυναμεί με 18 ραντ, έναντι 16 ραντ τον Ιανουάριο εφέτος.

Κολομβία
Η νούμερο ένα χώρα για να επισκεφθούν οι Αμερικανοί στη Νότια Αμερική είναι η Κολομβία, καθώς μπορεί να προσφέρει τις τέλειες διακοπές. Η Κολομβία διαθέτει εντυπωσιακές παραλίες στην Καραϊβική και τον Ειρηνικό, τέλειο καιρό, απίστευτα τοπία και εξαιρετικά νόστιμο φαγητό που οι επισκέπτες με δολάρια ΗΠΑ θα μπορέσουν να απολαύσουν σε πολύ χαμηλή τιμή.

Λόγω των ήδη προσιτών τιμών για μεγαλύτερης διάρκειας διαμονή στη χώρα, καθώς και της επίσημης έναρξης της ψηφιακής βίζας για νομάδες στην Κολομβία, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι με δολάρια στην τράπεζα μπορούν να απολαύσουν έναν πολύ άνετο τρόπο ζωής σε πόλεις όπως το Μεντεγίν, η Μπογκοτά και η Καρταχένα.

Η ισοτιμία δολαρίου πέσος είναι 1 προς 5,091, ενώ στις αρχές του 2022, η ισοτιμία ήταν περίπου 1 προς 4,065.

Χιλή
Η Χιλή ήταν μια από τις πιο ακριβές χώρες της Νότιας Αμερικής τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα είναι πολύ προσιτή. Παρόλο που οι τουριστικοί προορισμοί μπορεί να είναι λίγο ακριβοί, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες μπορούν να επωφεληθούν από την πρόσφατη πτώση του χιλιανού πέσο για να επισκεφθούν την έρημο Ατακάμα -έναν από τους καλύτερους προορισμούς για αστροπαρατήρηση-, να εξερευνήσουν τις όμορφες ακτές του Ειρηνικού και ακόμη και να κάνουν σκι -μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου- κοντά στην πρωτεύουσα Σαντιάγο. Κι όλα αυτά με την ισοτιμία να διαμορφώνεται σε 1 δολάριο προς 927 πέσος Χιλής, από 1 προς περίπου 850 τον Ιανουάριο.

Ταϊλάνδη
Η δημοτικότητα της Ταϊλάνδης αυξάνεται συνεχώς μεταξύ των ταξιδιωτών και αποτελεί τον παράδεισο των ψηφιακών νομάδων. Ένα από τα κύρια αξιοθέατά της είναι οι χαμηλές τιμές! Οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν εξαιρετικές προσφορές στις αγορές της Ταϊλάνδης, να μείνουν σε καταπληκτικά καταλύματα με πολύ λιγότερα χρήματα από όσα θα πλήρωναν στις ΗΠΑ και να απολαύσουν τις πανέμορφες παραλίες και τα εντυπωσιακά τοπία.

Η ισοτιμία δολαρίου – ταϊλανδικών μπατ διαμορφώνεται σε 1 προς 37, από 1 προς 33 στις αρχές του 2022.

Προορισμός για shopping η Ευρώπη

Η ζώνη του ευρώ έχει εξελιχθεί σε αξιόλογο προορισμό για ψώνια για τους Αμερικανούς Τα είδη πολυτελείας που τιμολογούνται σε ευρώ δεν έχουν προσαρμόσει τις τιμές τους λόγω της πτώσης έναντι του δολαρίου και τώρα πολλοί ταξιδιώτες εκμεταλλεύονται αυτή την ευκαιρία για να κάνουν εκπληκτικές αγορές από τις καλύτερες μάρκες.

Τώρα που οι ισοτιμίες του ευρώ έχουν πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και με την επιστροφή του ΦΠΑ κατά την έξοδο από την ΕΕ, οι ταξιδιώτες με δολάρια μπορούν να αγοράσουν μάρκες υψηλών προδιαγραφών, όπως Gucci και Louis Vuitton, 20-30% φθηνότερα από ό,τι στις ΗΠΑ.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *