©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Πρώτη προτεραιότητα παραμένουν οι διακοπές για τους Βρετανούς | Δεν τις θυσιάζουν στον βωμό της οικονομικής αβεβαιότητας

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πλειονότητα των Βρετανών εξακολουθεί να σχεδιάζει ταξίδια διακοπών τους επόμενους 12 μήνες, παρά το γεγονός ότι το 92% παραδέχεται ότι ανησυχεί για την αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα. Στο αντίποδα, μόλις το 10% δεν σχεδιάζει να ταξιδέψει, καθώς ανησυχεί για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Όπως, λοιπόν, φαίνεται οι διακοπές εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς και βασική προτεραιότητα για τους Βρετανούς.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (68%) σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 καταναλωτών στο Ην. Βασίλειο για το Travel Republic, εξακολουθούν να σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο άμεσο μέλλον, ακόμη και αν ξοδεύουν λιγότερα χρήματα όταν το κάνουν.

Σχεδόν το ένα τρίτο (30%) των πελατών του διαδικτυακού, ταξιδιωτικού πράκτορα (ΟΤΑ) δήλωσαν ότι δεν αναμένουν οι αυξήσεις του κόστους ζωής να επηρεάσουν τα σχέδια διακοπών τους, ενώ λίγο πάνω από τον ίδιο αριθμό (36%) εκτίμησαν ότι θα εξακολουθήσουν να ταξιδεύουν, αλλά θα ξοδεύουν λιγότερα χρήματα από ό,τι στο παρελθόν.

Σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) θα εξακολουθήσει να κάνει διακοπές, αλλά αναμένει να μειώσει τον αριθμό τους.

Η δυνατότητα πληρωμής σε μηνιαίες δόσεις χαρακτηρίστηκε ως ελκυστική επιλογή από το 59% των ερωτηθέντων, ακολουθούμενη από την επιλογή των διακοπών με βάση τη χαμηλότερη τιμή (48%).

Προορισμοί μεγάλων αποστάσεων όπως η Καραϊβική (46%), οι Μαλδίβες (34%) και οι Σεϋχέλλες (27%) βρέθηκαν στην κορυφή του καταλόγου των πιο επιθυμητών προορισμών.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη για να αξιολογήσει το συναίσθημα σχετικά με τις διακοπές ενόψει της νέας εκστρατείας “Anywhere is Possib-haul with Travel Republic” για την προώθηση των μακρινών ταξιδιών αυτό τον χειμώνα, με εκπτώσεις για κρατήσεις που θα υλοποιηθούν πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε σχόλιό του για τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο διευθύνων σύμβουλος του OTA, Antonio Fellino, είπε: “Αυτή η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η όρεξη για διακοπές είναι έντονη και πως οι καταναλωτές εξακολουθούν να δίνουν προτεραιότητα στο να απολαύσουν τις καλοπληρωμένες διακοπές τους, σε κάποιο εξωτικό μέρος, το ορατό μέλλον, παρά την αύξηση του κόστους ζωής”.

Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι το 68% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι η πραγματοποίηση διακοπών είναι ακόμη πιο σημαντική σε δύσκολους καιρούς, κάτι απόλυτα κατανοητό.

“Ως έθνος, η ψυχική μας υγεία και ευεξία δοκιμάστηκε πραγματικά τα τελευταία χρόνια από την πανδημία και συνεχίζει να δοκιμάζεται τώρα, με την οικονομική κατάσταση”, είπε ο κ. Fellino.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές των διακοπών είναι πολύ πιθανό να είναι οι χαμηλότερες που θα υπάρξουν αυτή τη στιγμή, και υπάρχουν μερικές πολύ καλές προσφορές για να απολαύσουν οι ταξιδιώτες τον χειμερινό ήλιο.

“Κατά την άποψή μας, οι τιμές είναι πιθανό να αυξηθούν, οπότε με μια μικρή προκαταβολή και τη δυνατότητα ενός προγράμματος πληρωμών, θα ενθαρρύναμε τους Βρετανούς να εξασφαλίσουν τώρα τις διακοπές των ονείρων τους”, πρόσθεσε.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *