ΕΡΕΥΝΑ: “Ανθίζουν” τα επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ | Υπεύθυνα για το 2% του αμερικανικού ΑΕΠ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την “άνθιση” του τομέα των επαγγελματικών ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκαλύπτει νέα μελέτη της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματικών Ταξιδιών (GBTA), σύμφωνα με την οποίαι για κάθε 1% αύξηση στα επαγγελματικά ταξίδια, η οικονομία των ΗΠΑ κερδίζει σχεδόν 60.000 θέσεις εργασίας, 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μισθούς, 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικά έσοδα και 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέο ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τη μελέτη με τίτλο “GBTA U.S. Economic Impact Study: Business Travel’s Impact on Jobs and the U.S. Economy”, η οποία ποσοτικοποιεί τον σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο των επαγγελματικών ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες,ι ο κλάδος των επαγγελματικών ταξιδιών παρείχε σημαντική ώθηση στην αμερικανική οικονομία το 2022, το τελευταίο πλήρες έτος για το οποίο είναι διαθέσιμο ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεδομένων για ανάλυση.

Οι ΗΠΑ ήταν το έθνος που δαπάνησε τα περισσότερα χρήματα για επαγγελματικά ταξίδια το 2022, με δαπάνες συνολικού ύψους 421,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και με αποτέλεσμα 119 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικές εισπράξεις. Επιπλέον, υποστήριξαν 6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και αντιπροσώπευαν το 3,5% της συνολικής απασχόλησης.

Η μελέτη οικονομικών επιπτώσεων της GBTA δείχνει επίσης ότι για κάθε δολάριο που δαπανάται για επαγγελματικά ταξίδια, 1,15 δολάρια επιστρέφουν στην οικονομία των ΗΠΑ ως καθαρό νέο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ).

Επιπλέον, από τις άμεσες θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται από τα επαγγελματικά ταξίδια, το 38% αφορούσε τις υπηρεσίες εστίασης, το 19% τα καταλύματα και το 11% τις μεταφορές και την αποθηκευση.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να είναι και πάλι μια από τις κορυφαίες αγορές παγκοσμίως όσον αφορά τις δαπάνες το 2024, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της GBTA για τον κλάδο. Παρόλο που τα τελικά στοιχεία δεν είναι ακόμη διαθέσιμα πέραν του 2022, οι εκτιμήσεις από τον τελευταίο Παγκόσμιο Δείκτη Επιχειρηματικών Ταξιδιών™ (BTI) της GBTA δείχνουν ότι οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ για το 2023 θα αυξηθούν κατά περίπου 7% σε σχέση με το σύνολο του 2019, υποδεικνύοντας μια ισχυρή ανάκαμψη για τον κλάδο.

Σε παγκόσμια βάση αναμένεται παρόμοια αύξηση, με τις δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια να αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια το 2024.

Πρόσθετα σημαντικά στοιχεία της μελέτης για τα επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ το 2022 περιλαμβάνουν:

– Συνολικά 429,9 εκατομμύρια επαγγελματικά ταξίδια πραγματοποιήθηκαν εντός των ΗΠΑ.

– Εκτιμάται ότι το 67% των ταξιδιών πραγματοποιήθηκαν για παροδικούς σκοπούς: πωλήσεις, εξυπηρέτηση πελατών, κυβερνητικά και στρατιωτικά ταξίδια και ταξίδια για κατασκευές ή επισκευές. Το υπόλοιπο 33% αντιπροσωπεύει ταξίδια για συνέδρια και εκδηλώσεις.

– Οι επιχειρηματικοί ταξιδιώτες ταξιδεύουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε κάθε ταξίδι: 4,1 ημέρες το 2022 (έναντι 3,3 ημερών όπως αναφέρεται στην έρευνα GBTA του 2017).

– Το ποσό που δαπανήθηκε ανά επαγγελματικό ταξίδι ανήλθε κατά μέσο όρο σε 632 δολάρια, με το 34% να δαπανάται για διαμονή (214 δολάρια), που αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη κατηγορία δαπανών.

– Η μέση ηλικία των επιχειρηματικών ταξιδιωτών στις ΗΠΑ είναι τα 44,3 έτη.

– Το ένα τρίτο (33,9%) έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 50.000 δολάρια και το 31,5% πάνω από 100.000 δολάρια, ενώ το υπόλοιπο ένα τρίτο ανήκει στο ενδιάμεσο.

– Τα μικτά ταξίδια -όπου συνδυάζονται ταξίδια επαγγελματικά και αναψυχής- αποτελούσαν πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου των ταξιδιών (33,8%). Οι ταξιδιώτες μένουν κατά μέσο όρο 4,4 ημέρες κατά τη διάρκεια των μικτών ταξιδιών, Οι ταξιδιώτες μένουν κατά μέσο όρο 4,4 ημέρες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών “αναψυχής”, και παρόλο που οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους συνολικά, αναλογικά, οι γυναίκες προσέθεσαν ένα στοιχείο αναψυχής στα επαγγελματικά τους ταξίδια σε πολύ υψηλότερο ποσοστό από τους άνδρες το 2022.

– Οι 15 κορυφαίες πολιτείες που κατατάσσονται με βάση τις συνολικές δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια στον προορισμό τους αντιπροσώπευαν το 65% των συνολικών δαπανών για επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ (κατά φθίνουσα σειρά):

Καλιφόρνια
Νέα Υόρκη
Φλόριντα
Τέξας
Τζόρτζια
Ιλινόις
Κολοράντο
Πενσυλβάνια
Νιου Τζέρσεϊ
Ουάσινγκτον
Αριζόνα
Βόρεια Καρολίνα
Οχάιο
Νεβάδα
Βιρτζίνια

Η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη ήταν οι κορυφαίες αγορές όσον αφορά τις δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια με 35,62 δισεκατομμύρια δολάρια και 23,31 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Η Νεβάδα κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των 15 κορυφαίων πολιτειών όσον αφορά την αναλογία των δαπανών για επαγγελματικά ταξίδια προς το ΑΕΠ, με 6 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανών για επαγγελματικά ταξίδια, που αντιστοιχούν στο 3,2% του ΑΕΠ της πολιτείας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *