Σόλο ταξίδια επιλέγει ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Αμερικανών

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με την άνοδο της θερμοκρασίας ο προγραμματισμός των διακοπών κερδίζει έδαφος. Μια αξιοσημείωτη τάση που αναδύεται αυτό το καλοκαίρι στην αμερικανική τουριστική αγορά είναι τα σόλο ταξίδια, τα οποία προβλέπεται να “ανθίσουν” περαιτέρω με βάση τις πρώτες ενδείξεις.

Τα στοιχεία της CivicScience αποκαλύπτουν ότι το 54% των Αμερικανών σχεδιάζει ταξίδια αναψυχής για το επόμενο έτος. Από αυτούς, τα δύο τρίτα θα συνοδεύονται, ενώ ένα σημαντικό 34% σχεδιάζει να ξεκινήσει το ταξίδι του μόνο του.

Με το 73% των ενηλίκων στις ΗΠΑ να εκφράζουν ένα ελάχιστο επίπεδο “σχετικής άνεσης” με την ιδέα των ατομικών ταξιδιών, υπάρχει προοπτική για μια άνοδο σε τέτοια ταξίδια στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, αυτό το επίπεδο άνεσης είναι πιο έντονο μεταξύ των ανδρών, με το 81% να εκφράζει άνεση απέναντι στα μοναχικά ταξίδια, σε σύγκριση με το 64% των γυναικών. Παρ’ όλα αυτά, το χάσμα στην πρόθεση να ταξιδέψουν μόνοι τους είναι λιγότερο σημαντικό, με το 22% των ανδρών και το 17% των γυναικών να σχεδιάζουν να ταξιδέψουν μόνοι τους φέτος.

Η γοητεία των σόλο ταξιδιών συνδέεται σημαντικά με την αναζήτηση της ευχαρίστησης. Εκείνοι που σκοπεύουν να ταξιδέψουν μόνοι τους τους επόμενους 12 μήνες είναι πιο πιθανό να θεωρούν το ταξίδι για διασκέδαση απαραίτητο ή κάτι σαν πάθος, έναντι εκείνων που ταξιδεύουν σε ομάδες. Το 57% των Αμερικανών που ταξιδεύουν μόνοι τους αισθάνονται έτσι, ποσοστό 12% υψηλότερο από τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν σε ομάδες και τριπλάσιο από εκείνο των ατόμων που δεν σχεδιάζουν να ταξιδέψουν φέτος.

Πρόσθετες ταξιδιωτικές πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι οι ενήλικες ηλικίας 35-54 ετών είναι πιο πιθανό να αισθάνονται άνετα να ταξιδεύουν μόνοι τους, με το 81% να δηλώνει άνεση. Ωστόσο, μόνο το 17% σχεδιάζει να ταξιδέψει μόνο του φέτος. Μεταξύ των ενηλίκων της γενιάς Z, μόνο το 64% αισθάνεται άνετα με τα σόλο ταξίδια, αλλά σχεδόν το ένα τέταρτο έχει προγραμματίσει τέτοιου είδους ταξίδια. Επιπλέον, το 76% των ερωτηθέντων που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σόλο μέσα στον επόμενο χρόνο είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους και το 20% σχεδιάζει διεθνή ταξίδια.

Κερδίζουν έδαφος τα διεθνή ταξίδια

Μια άλλη τάση που φαίνεται να διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς είναι τα διεθνή ταξίδια. Τα στοιχεία της CivicScience δείχνουν ότι ενώ τα εγχώρια ταξίδια παραμένουν η προτιμώμενη επιλογή, τα σχέδια για εγχώρια καλοκαιρινά ταξίδια έχουν μειωθεί από τον Ιούνιο του 2021. Αντίθετα, τα διεθνή καλοκαιρινά ταξίδια έχουν αυξηθεί κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με πέρυσι, στο 16%.

Αυτή η άνοδος στα διεθνή ταξίδια επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του Αμερικανικού Γραφείου Ταξιδιών και Τουρισμού, τα οποία δείχνουν ότι οι Αμερικανοί που ταξίδεψαν στο εξωτερικό ξόδεψαν το ποσό ρεκόρ των 17,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2023.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *