Photo by Bruno Abatti on Unsplash
Photo by Bruno Abatti on Unsplash

ETC: Το 54% των Ευρωπαίων στοχεύουν να κάνουν ένα ταξίδι πριν από τα τέλη Ιουλίου 2021!!!

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το 54% των Ευρωπαίων στοχεύουν να κάνουν ένα ταξίδι πριν από τα τέλη Ιουλίου 2021, αποκαλύπτοντας την έντονη απαίτηση για επανέναρξη των ταξιδιών, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση « Παρακολούθηση συναισθημάτων για εσωτερικά και ενδοευρωπαϊκά ταξίδια – Wave 5 » που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC).

1 στους 3 Ευρωπαίους πιστεύουν ότι ο Μάιος-Ιούλιος είναι η πιο εφικτή περίοδος για το επόμενο ταξίδι τους, ενώ η αύξηση της αποτελεσματικότητας της διάθεσης εμβολίων παραμένει ο κρίσιμος παράγοντας για την έναρξη των ταξιδιών στην Ευρώπη.

Μάλιστα η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση των προτιμώμενων για ταξίδια χωρών, μετά την Ισπανία, την Ιταλία και την Γαλλία, με την Τουρκία να βρίσκεται στην 8η θέση, σύμφωνα με την ETC.

Πιο αναλυτικά, παρά τις συνεχείς κλειδαριές και τις συμβουλές για την αποφυγή μη απαραίτητων ταξιδιών, το ταξιδιωτικό συναίσθημα των Ευρωπαίων διατηρεί ανοδική πορεία, με το 54% των ερωτηθέντων να σχεδιάζουν να ταξιδέψουν εντός των επόμενων έξι μηνών είτε εσωτερικά, είτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Αυτή η μηνιαία έκθεση παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο του COVID-19 στα ταξιδιωτικά σχέδια και τις προτιμήσεις των Ευρωπαίων [1] σχετικά με τους τύπους προορισμών και εμπειριών, τις περιόδους διακοπών και τις ανησυχίες που σχετίζονται με τα ταξίδια τους επόμενους μήνες. 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΕΔΩ

etcΗ έκθεση περιλαμβάνει δεδομένα που συλλέχθηκαν τον Ιανουάριο του 2021.

Οι ταξιδιώτες δίνουν προτεραιότητα στην Υγεία και την Ασφάλεια

Μετά την καθιέρωση αυστηρότερων ταξιδιωτικών κανόνων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η πιθανότητα καραντίνας και οι αυξανόμενες περιπτώσεις COVID-19 σε προορισμούς είναι τώρα ίσης ανησυχίας (15%) για τους Ευρωπαίους που επιθυμούν να ταξιδέψουν. Εν τω μεταξύ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (69%) δήλωσαν ότι θα αισθάνονται ασφαλέστεροι και πιο χαλαροί εάν οι προορισμοί έχουν αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, ενώ μόνο το 21% των ερωτηθέντων ισχυρίζονται ότι τα πρωτόκολλα ενδέχεται σε κάποιο βαθμό να χαλάσουν την ταξιδιωτική εμπειρία.

Ταυτόχρονα, τα εμβόλια COVID-19 παραμένουν ο κορυφαίος μοχλός για την επανάληψη των ταξιδιών, φέρνοντας την ελπίδα ότι ένας μαζικός εμβολιασμός σε όλη την Ευρώπη θα συμβάλει στην ανάκαμψη του Τουρισμού. Το 11% των Ευρωπαίων ανέφερε ότι η αποτελεσματική εκστρατεία εμβολιασμού COVID-19 θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να ξαναταξιδέψουν, ακολουθούμενη από την αποτελεσματικότητα των προορισμών στη διαχείριση της κρίσης υγείας (11%) και τα test COVID-19, πριν από την αναχώρηση (10%).

Διακοπές στον ήλιο και παραλιακοί προορισμοί είναι ήδη σε ζήτηση

Το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για διακοπές στον ήλιο και στην παραλία αυξάνεται, σύμφωνα με την ETC, καθώς οι θερμότεροι μήνες πλησιάζουν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πάνω από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων (34%) είναι αισιόδοξοι για το επόμενο ταξίδι τους μεταξύ Μαΐου-Ιουλίου 2021.

ksd ETC
adv

Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία είναι πολύ ενθουσιώδεις για τον σχεδιασμό μιας απόδραση στις παραλίες.

Συγκεκριμένα, οι Ευρωπαίοι είναι επίσης πιο πρόθυμοι να διασχίσουν σύνορα με το 41% ​​των ερωτηθέντων που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη της έρευνας. Συγκριτικά, το 35% εξακολουθεί να προτιμά να ταξιδεύει εσωτερικά.

Η εμπιστοσύνη στα αεροπορικά ταξίδια αυξάνεται

Η εμπιστοσύνη στα αεροπορικά ταξίδια συνεχίζει να βελτιώνεται σταδιακά και υποστηρίζει επίσης την ελπίδα για ανάκαμψη των ενδοευρωπαϊκών ταξιδιών. 

Το μερίδιο των Ευρωπαίων που σχεδιάζουν να πάρουν αεροπλάνο αυξήθηκε σταδιακά από 49% το Σεπτέμβριο του 2020 σε 54% τον Ιανουάριο του 2021, ενώ το ποσοστό εκείνων που έχουν ανησυχίες για την υγεία σχετικά με τις πτήσεις μειώθηκε από 20% σε 16%.

[1] Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Κάτω Χώρες, Ιταλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία και Αυστρία

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *