Expedia

Η Expedia.com αποκαλύπτει τις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις και συμβουλές για ταξιδιώτες των ΗΠΑ το 2021

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Είτε ήταν αναγκαίο, είτε σχεδιασμένο, είναι σαφές ότι οι Αμερικανοί πέρασαν το 2020 εξερευνώντας μικρές πόλεις, γραφικές διαδρομές, κοντινές λίμνες και παραλίες ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, τις δικές τους αυλές και χθες, η Expedia.com ® κυκλοφόρησε την έκθεση “2021 Travel Trends Report, αναλύοντας τα δεδομένα των ταξιδιωτών για να αποκαλύψει τα χαρακτηριστικά από μια πρωτοφανή χρονιά, και τι μπορούν να περιμένουν οι ταξιδιώτες το επόμενο έτος.

Εκτός από την αξιοποίηση της δικής της τεράστιας βάσης δεδομένων δεδομένων αναζήτησης και ζήτησης, φέτος η Expedia συνεργάστηκε με την Airlines Reporting Corporation (ARC) για τις επιπτώσεις της πανδημίας στα αεροπορικά ταξίδια.

“Δεν είναι μυστικό ότι τα αεροπορικά ταξίδια άλλαξαν φέτος με τρόπους που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να πετούν και θα συνεχίσουν να πετούν. Παρακολουθούμε προσεκτικά αυτές τις αλλαγές για να βοηθήσουμε τους ταξιδιώτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα ταξίδια τους”, λέει ο Chuck Thackston , Διευθύνων Σύμβουλος της ARC.

Τα κυριότερα σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν:

 • Τάσεις αεροπορικών ταξιδιών
 • Οι προτεραιότητες των ταξιδιωτών το 2021
 • Οι κορυφαίοι δημοφιλείς προορισμοί του 2020
 • Όλα τα νησιά (και άλλοι ονειροπόλοι προορισμοί) στις λίστες των ταξιδιωτών του 2021

“Αυτό που μάθαμε εξετάζοντας τις συμπεριφορές των ταξιδιωτών σε ένα χρόνο τόσο ασυνήθιστο όσο το 2020 είναι ότι τα ταξίδια θα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας”, λέει η Christie Hudson , Ανώτερη Διευθύντρια PR για την Expedia. “Οι ταξιδιώτες ανταποκρίθηκαν στην αβεβαιότητα και τους περιορισμούς βρίσκοντας τρόπους για να εξερευνήσουν με ασφάλεια προορισμούς πιο κοντά στο σπίτι, και το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη έμφαση στην ευελιξία και μια λίστα με δημοφιλείς προορισμούς που είναι εμπνευσμένοι και εφικτοί για το επόμενο έτος”.

Πτήσεις

Εδώ και έξι χρόνια, οι ταξιδιώτες βασίστηκαν στην ετήσια έκθεση ARC της Expedia, η οποία αναλύει δισεκατομμύρια τμήματα πτήσεων, για να παρέχει συμβουλές για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα αεροπορικά ταξίδια. Με βάση τα στοιχεία της ARC, οι μέσες τιμές εισιτηρίων (ATP) για πτήσεις εσωτερικού έφτασαν τις χαμηλότερες στα τέλη Απριλίου 2020, αλλά έκτοτε άρχισαν να ανακάμπτουν. Από το Μάιο έως τον Οκτώβριο, οι τιμές ήταν μεταξύ 25-35% χαμηλότερες από έτος σε έτος, αλλά ακολούθησαν τη συνήθη καμπύλη εποχικότητας. Εν τω μεταξύ οι μέσες τιμές εισιτηρίων για διεθνείς πτήσεις αυξήθηκαν τον Απρίλιο πριν ομαλοποιηθούν στα επίπεδα του 2019 στα μέσα Ιουνίου και τελικά έφτασαν μεταξύ 30-35% χαμηλότερα από έτος σε έτος κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

Αυτό σημαίνει για τους ταξιδιώτες είναι ότι ενώ οι μέσες τιμές των εισιτηρίων είναι ιστορικά χαμηλές τόσο για εσωτερικές όσο και για διεθνείς πτήσεις, οι τιμές αυξάνονται κατά τις περιόδους αιχμής ταξιδιού, όπως την άνοιξη, το καλοκαίρι και στις περιόδους για διακοπές. Για να λάβουν την καλύτερη προσφορά, οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν πότε να κάνουν κράτηση και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

 • Η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας για κράτηση 1 : Κυριακή
  • Για πτήσεις εσωτερικού, κάντε κράτηση την Κυριακή και όχι τη Δευτέρα για εξοικονόμηση περίπου 15%
  • Για διεθνείς πτήσεις, κάντε κράτηση την Κυριακή και όχι την Παρασκευή για να εξοικονομήσετε περισσότερο από 20%
 • Η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας για αναχώρηση 2 : Πέμπτη ή Παρασκευή
  • Για πτήσεις εσωτερικού, ξεκινήστε το ταξίδι σας την Παρασκευή και όχι τη Δευτέρα για εξοικονόμηση περίπου 20%
  • Για διεθνείς πτήσεις, ξεκινήστε το ταξίδι σας την Πέμπτη και όχι την Κυριακή για να εξοικονομήσετε σχεδόν 25%
Προτεραιότητες ταξιδιωτών το 2021
 • Η ευελιξία δεν είναι «ευχάριστη», απαιτείται: Το 2021, η ευελιξία θα συνεχίσει να είναι κορυφαία για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι έκαναν κράτηση με επιστρεπτέες τιμές 10% πιο συχνά φέτος σε σύγκριση με το προηγούμενο. Ευτυχώς, η ευελιξία είναι πιο προσιτή από ποτέ: Τα δεδομένα καταλυμάτων της Expedia δείχνουν ότι οι μέσες ημερήσιες χρεώσεις για κρατήσεις με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων ήταν 20% φθηνότερες το 2020 σε σύγκριση με το 2019.
 • Προόδους υγείας και ασφάλειας: Κατά το επόμενο έτος, οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα συνεχίσουν να επηρεάζουν κάθε πτυχή του σχεδιασμού ταξιδιού, από το είδος των καταλυμάτων που θα επιλέξετε έως πού θα πάτε και με ποιον να ταξιδέψετε. Από τον Μάιο, σχεδόν 300.000 καταλύματα έχουν προσθέσει πληροφορίες για την υγιεινή και την καθαριότητα στο Expedia.com, όπως βελτιωμένο καθαρισμό, check-in χωρίς επαφή, κοινωνική απόσταση και άλλα μέτρα ασφάλειας των επισκεπτών.
 • Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών που κάνουν κράτηση λιγότερο από ένα μήνα: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ARC, το 2019, ο μέσος ταξιδιώτης των ΗΠΑ έκανε κράτηση πτήσεων περίπου 35 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησής τους, αλλά κατά την έναρξη της πανδημίας, αυτή η περίοδος επιμηκύνθηκε σε 46 ημέρες. Η νέα κανονικότητα (από τον Αύγουστο) είναι μόλις 29 ημέρες – η μέση αγορά προκαταβολών πέφτει κάτω από το σημάδι των 30 ημερών για πρώτη φορά μετά από χρόνια – και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες έχουν προσαρμοστεί στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Ωστόσο, με τις αεροπορικές εταιρείες να εξαλείφουν τα τέλη αλλαγής, οι ταξιδιώτες μπορεί να αισθάνονται πιο σίγουροι για την κράτηση, γνωρίζοντας ότι μπορούν πάντα να αλλάξουν τα σχέδιά τους οποιαδήποτε στιγμή.
 • Ανάπτυξη εναλλακτικών καταλυμάτων: Ενώ ο δημοφιλέστερος τύπος καταλυμάτων το 2020 ήταν ξενοδοχεία, οι τύποι καταλυμάτων που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε σύγκριση με πέρυσι ήταν κάστρα, αγροκτήματα, καμπίνες, σαλέ και εξοχικές κατοικίες. 3 Αυτοί οι τύποι καταφυγίων, που συνήθως βρίσκονται έξω από μεγάλες πόλεις, ήταν τα τέλεια σημεία απόδρασης για ταξιδιώτες που αναζητούσαν ανοιχτούς χώρους, φύση και ιδιωτικότητα. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς οι άνθρωποι φαίνονται να ταξιδεύουν με ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας. Είτε πρόκειται για ξενοδοχείο, ενοικίαση διακοπών ή σαλέ, τα δεδομένα καταλυμάτων της Expedia δείχνουν ότι οι φθηνότερες ημέρες διαμονής είναι Κυριακή έως Τρίτη, οπότε δοκιμάστε να προγραμματίσετε ένα μακρύ σαββατοκύριακο ταξίδι στην αρχή της εβδομάδας αντί για το τέλος. 4
 • Μεγιστοποίηση του ταξιδιού: Κατά τη διάρκεια του κλειδώματος, πολλοί ταξιδιώτες βασίστηκαν σε εικονικές περιηγήσεις και δραστηριότητες για να ικανοποιήσουν την περιπλάνηση. Αλλά μόλις μπόρεσαν να περιπλανηθούν ξανά, είτε ήταν μέσα στις δικές τους πόλεις είτε σε μια σωστή απόδραση, οι ταξιδιώτες συνέχισαν να αναζητούν δραστηριότητες ως έναν τρόπο για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα ταξίδια τους.
Οι δημοφιλείς προορισμοί του 2020

Η φετινή λίστα 5 μπορεί να φαίνεται λίγο διαφορετική από την περσινή, με τις κοντινές παραλίες και τις υπαίθριες αποδράσεις να αντικαθιστούν εξωτικούς διεθνείς προορισμούς. Ωστόσο, αυτοί οι εγχώριοι προορισμοί είναι απόδειξη ότι υπάρχουν πολλά να εξερευνήσουν ακόμη και όταν οι ταξιδιώτες μένουν πιο κοντά στο σπίτι τους.

ksd expedia
adv
 1. Λίμνη Χαβάσου, Αριζόνα
 2. Νέα Βέρνη, Βόρεια Καρολίνα
 3. The Hamptons, Νέα Υόρκη
 4. Όσεαν Σίτι, Μέριλαντ
 5. Λίμνη του Ozarks, Μιζούρι
 6. Πόλη του Παναμά, Φλόριντα
 7. Νησί South Padre, Τέξας
 8. Λίνκολν, Νιού Χάμσαιρ
 9. Sun Valley / Κεντρικό Αϊντάχο
 10. Εθνικό Πάρκο Yellowstone, Ουαϊόμινγκ
Το επόμενο μεγάλο ταξίδι: Προορισμοί με κορυφαία αναζήτηση για το 2021 και μετά

Ενώ οι κοντινές αποδράσεις και τα οδικά ταξίδια είναι πιθανό να παραμείνουν δημοφιλή καθώς οι ταξιδιώτες περιηγούνται στις τρέχουσες πραγματικότητες της ζωής εν μέσω πανδημίας, τα δεδομένα αναζήτησης 6 αποδεικνύουν ότι οι φιλοδοξίες συνεχίζονται για μεγαλύτερες και πιο μακρινές διακοπές.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι οι Αμερικανοί που στερούνται διακοπές που ονειρεύονται το επόμενο ταξίδι τους εμπίπτουν σε μία από τις δύο κατηγορίες:

Απόδραση στο νησί. Κοιτάζοντας τους 20 κορυφαίους προορισμούς, τα μισά είναι νησιά και ένα άλλο τρίτο είναι δημοφιλή παραλιακά θέρετρα. Μετά από ένα χρόνο όπως το 2020, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί τόσοι πολλοί ταξιδιώτες θέλουν να ξεφύγουν σε ένα νησί την επόμενη ευκαιρία που θα πάρουν.

 • Κανκούν (# 1)
 • Ριβιέρα Μάγια, Πλάγια Ντελ Κάρμεν και Τουλούμ (# 2)
 • Πούντα Κάνα (# 5)
 • Oahu (# 6)
 • Μάουι (# 7)
 • Λος Κάμπος (# 9)
 • Γαλλική Πολυνησία (# 10)
 • Μαλδίβες (# 11)
 • Μόντεγκο Μπέι (# 12)
 • Αρούμπα (# 13)
 • Πουέρτο Βαγιάρτα (# 14)
 • Κι Ουέστ (# 16)
 • Νασάου (# 18)
 • Μπαλί (# 20)

Ο αστικός τουρισμός επιστρέφει. Οι μεγαλύτερες πόλεις δεν έχουν δει τη συνηθισμένη τουριστική τους κίνηση κατά το 2020, αλλά τα αποτελέσματα αναζήτησης καθιστούν σαφές ότι οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν και να απολαύσουν όλη την κουλτούρα, τις δραστηριότητες και τις εμπειρίες που μπορείτε να βρείτε μόνο σε αυτές τις πόλεις των ΗΠΑ.

 • Λας Βέγκας (# 3)
 • Ορλάντο (# 4)
 • Μαϊάμι (# 8)
 • Νέα Υόρκη (# 15)
 • Λος Άντζελες (# 17)
 • Νέα Ορλεάνη (# 19)

Με το COVID-19, είναι σημαντικό να παραμείνετε ασφαλείς και ενημερωμένοι σχετικά με τις τελευταίες ταξιδιωτικές οδηγίες και περιορισμούς.

Μάθετε τι να περιμένετε, πώς να βρείτε ευέλικτα ταξίδια και άλλες πληροφορίες στον  ταξιδιωτικό οδηγό Expedia COVID-19 .

Η Expedia.com

Η Expedia.com ®  είναι ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ιστότοπους με πλήρεις υπηρεσίες στον κόσμο, βοηθώντας εκατομμύρια ταξιδιώτες ανά μήνα να σχεδιάζουν και να κάνουν κράτηση για ταξίδια. Η Expedia.com  στοχεύει στην παροχή της τελευταίας τεχνολογίας και της ευρύτερης επιλογής κορυφαίων προορισμών διακοπών, προσιτών αεροπορικών εισιτηρίων, προσφορών ξενοδοχείων, ενοικιάσεων αυτοκινήτων, γάμων προορισμού, κρουαζιέρας και δραστηριότητες προορισμού, αξιοθέατα, υπηρεσίες και ταξιδιωτικές εφαρμογές.

1 Η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας για την κράτηση προτάσεων βασίζεται στις μέσες τιμές των εισιτηρίων μετ ‘επιστροφής για τον Ιανουάριο έως τις αρχές Οκτωβρίου, τόσο για το 2019 όσο και για το 2020, που προέρχονται από την παγκόσμια βάση δεδομένων πωλήσεων της ARC.

2 Η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας για ταξιδιωτικές προτάσεις βάσει των μέσων τιμών εισιτηρίων μετ ‘επιστροφής για τον Ιανουάριο έως τις αρχές Οκτωβρίου, τόσο για το 2019 όσο και για το 2020, που προέρχονται από την παγκόσμια βάση δεδομένων πωλήσεων της ARC. Η ημερομηνία αναχώρησης καθορίζεται από την πρώτη ημερομηνία ταξιδιού σε δρομολόγιο.

3 Με βάση τη ζήτηση κατάθεσης στο Expedia.com από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό πλαίσιο το 2019

4 Με βάση τη ζήτηση κατάθεσης στο Expedia.com για ταξίδια μεταξύ 1 Ιανουαρίου 2020 – 31 Δεκεμβρίου 2020. 

5 Οι δημοφιλείς προορισμοί είναι μερικές από τις αγορές που βλέπουν την καλύτερη ανάπτυξη σε ετήσια βάση, με βάση την υποβολή ζήτησης στο Expedia.com μεταξύ 1 Ιανουαρίου 2020 – 14 Σεπτεμβρίου 2020 σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό πλαίσιο το 2019.

6 δημοφιλέστεροι προορισμοί με βάση το ενδιαφέρον κατάθεσης στο Expedia.com μεταξύ 1 Ιανουαρίου 2020 – 12 Σεπτεμβρίου 2020 για ταξίδια το 2021.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *