grecotel

FTI: Ελλάδα, ΗΠΑ, ΗΑΕ και Ταϊλάνδη, εμφανίζουν την υψηλότερη ζήτηση για το Καλοκαίρι 2023 | Grecotel και Άραξος τα νέα hot spots

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το πρόγραμμα που δημοσιεύθηκε για το Καλοκαίρι του 2023, ο μεγάλος γερμανικός tour operator FTI θέλει να προσφέρει εξατομικευμένες προσφορές στους πελάτες του, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ralph Schiller. Από το φετινό καλοκαίρι και μετά, το χαρτοφυλάκιο του ταξιδιωτικού πράκτορα θα εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερα θέρετρα που ειδικεύονται σε οικογένειες, ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες και πολυτελή ξενοδοχεία. Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση στην ατομικότητα, για παράδειγμα με μικρά καταφύγια, μπουτίκ και οικολογικά ξενοδοχεία, καθώς και με νέα κυκλικά ταξίδια, ποδηλατικές και πεζοπορικές εκδρομές.

Για το προσεχές καλοκαίρι, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ταϊλάνδη παρουσιάζουν σήμερα ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση. “Ωστόσο, δεν είναι ακόμη δυνατό να γίνουν προβλέψεις σχετικά με τη ζήτηση, επειδή ο μέσος χρόνος των κρατήσεων είναι πολύ μικρός και κοντά στα ταξίδια για να διαφανούν σαφείς τάσεις”, τονίζει ο Casper Urhammer, CEO Tour Operating.

Σχεδόν καμία μακροπρόθεσμη κράτηση

“Εξακολουθούμε να καταγράφουμε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο εισερχόμενων κρατήσεων με μακροπρόθεσμο χρόνο”, λένε πηγές του FTI και υποθέτουν ότι ότι η κλασική καμπύλη κρατήσεων, η οποία σε παλαιότερες εποχές είχε την κορύφωσή της τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, θα εξισορροπηθεί και πάλι και θα μετατοπιστεί στο επόμενο έτος. Ως κίνητρο για την έγκαιρη κράτηση, παρέχονται εκπτώσεις έως και 50% επί της τιμής του ξενοδοχείου. Η πρώτη προθεσμία κράτησης με έκπτωση λήγει στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν περαιτέρω στάδια κάθε μήνα.

Για το καλοκαίρι του 2023, o FTI θα εγκαταλείψει και πάλι τους έντυπους καταλόγους και θα βασιστεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά. “Ο κλασικός προγραμματισμός καταλόγων, που αποτελούσε ρουτίνα για όλους μας, δεν αντέχει πλέον στις προκλήσεις των καιρών”, εξηγεί ο διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Richard Reindl. Ο βραχυπρόθεσμος χρόνος εκτέλεσης των κρατήσεων καθιστά τη μακροπρόθεσμη ζήτηση “πρακτικά χαμηλής σημασίας”. Επιπλέον, η σύναψη συμφωνιών καθυστερεί επί του παρόντος σε ολόκληρο τον κλάδο λόγω της αβεβαιότητας των ξενοδόχων σχετικά με τον πληθωρισμό και το κόστος ενέργειας. Συνολικά, υπάρχουν σήμερα περίπου 7.000 ξενοδοχεία, 700 πρόσθετες υπηρεσίες και 450 ταξίδια μετ’ επιστροφής στην ψηφιακή πύλη του tour operator.

Στο μέλλον, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες του ομίλου FTI Group θα προσφέρουν πρόωρο check-in και αργό check-out στα δικά τους ξενοδοχεία – που ομαδοποιούνται στα MP Hotels. Επιπλέον, όπως λένε, επεξεργάζονται νέες έννοιες για all-inclusive catering.

Περισσότερες πτήσεις προς Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η εταιρεία με έδρα το Μόναχο έχει επεκτείνει τις πτήσεις της προς την Κρήτη και τη Ρόδο και έχει ήδη επεκτείνει το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πτήσεών της έως τον Νοέμβριο του 2023. Ο Άραξος στα βορειοδυτικά της χερσονήσου της Πελοποννήσου έχει προστεθεί ως νέο αεροδρόμιο. Στον ξενοδοχειακό τομέα, η έμφαση δίνεται στα νέα ξενοδοχεία της αλυσίδας Grecotel και στα νέα θέρετρα μόνο για ενήλικες. Η FTI επεκτείνει επίσης τα πακέτα Fly & Drive, οργανωμένες εκδρομές που περιλαμβάνουν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, και αυξάνει την επιλογή κατά 40%. Επίσης, για πρώτη φορά προσφέρεται το οκταήμερο ιστιοπλοϊκό ταξίδι “Ionian Fantasy” από την Κέρκυρα.

Περισσότερα από 30 νέα καταλύματα είναι διαθέσιμα στην Ισπανία, με έμφαση στις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες Νήσους. Το Labranda Golden Beach στη Φουερτεβεντούρα έχει ανακαινιστεί εκτενώς.

Σύμφωνα με την FTI, υπάρχουν “πολλές καινοτομίες” για το Καλοκαίρι του 2023 σε όλους τους άλλους προορισμούς. Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα έχουν προστεθεί νέα ξενοδοχεία στο The Palm Dubai, δραστήριες διακοπές στη Βόρεια Αμερική, ποδηλατικές εκδρομές σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και ένα ξενοδοχείο-παλάτι στην Τυνησία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *