Photo by Emre Gencer on Unsplash
Photo by Emre Gencer on Unsplash

FVW : Μεγάλο όγκο κρατήσεων στην Τουρκία για το 2019, προβλέπουν οι Γερμανοί tour operators

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Τουρκία μπορεί να προσβλέπει σε ένα καλό έτος στη γερμανική αγορά το 2019 μετά τη φετινή ισχυρή της ανάκαμψη.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε το πρόσφατο FVW workshop στην Κωνσταντινούπολη, τον περασμένο μήνα, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 200 Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες, Τούρκοι ξενοδόχοι και καλύφθηκε εκτενώς από τα Τούρκικα μέσα ενημέρωσης.

Υπολογίζεται ότι φέτος θα επισκεφθούν την Τουρκία περίπου 4,5 έως 5 εκατ. Γερμανοί, όπως είπε ο Songül Göktas-Rosati, επικεφαλής του Öger Tours. Ο αριθμός υπολείπεται των 5,6 εκατ. Γερμανών τουριστών στην Τουρκία το 2015, που ήταν η καλύτερη χρονιά για τον τουρκικό τουρισμό, αλλά είναι εξαιρετικά καλύτερος από πέρυσι όταν πήγαν 3,6 εκατ. Γερμανοί.

“Οι τουρίστες που “μεταπήδησαν” σε άλλους προορισμούς όπως η Ισπανία τα τελευταία χρόνια επιστρέφουν επειδή σαφώς δεν βρήκαν την ίδια ποιότητα διακοπών”, τόνισε ο Kaan Kavaloglu, αντιπρόεδρος της περιφερειακής ένωσης ξενοδοχείων στην Αττάλεια.
Επίσης πολύ καλές πωλήσεις βλέπουμε στις ακτές του Αιγαίου, χάρη στα ανακαινισμένα ξενοδοχεία και τις καλύτερες πτήσεις, επεσήμανε ο Hicabi Ayhan, διευθυντής της FTI στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι ξενοδόχοι έχουν εξασφαλίσει αύξηση τιμών σε ευρώ που θα αντισταθμίσουν τις σημαντικές εκπτώσεις που έκαναν τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό ότι οι ξενοδόχοι ελπίζουν ότι τα υψηλότερα έσοδα από το ευρώ σε συνδυασμό με την πτώση της ισοτιμίας της λίρας κατά 40% φέτος θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν τον ραγδαία αυξανόμενο πληθωρισμό και το υψηλό τοπικό κόστος για τους μισθούς, την ενέργεια και την τροφοδοσία.

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες ελπίζουν ότι θα περιορίσουν τις συνολικές αυξήσεις των τιμών για διακοπές στην Τουρκία χάρη στις σταθερές τιμές των πτήσεων. Για παράδειγμα, ο διευθυντής πωλήσεων της Sun Express, Peter Glade, ανέφερε ότι η τουρκογερμανική εταιρεία αναψυχής σχεδιάζει να αυξήσει τη χωρητικότητά της για το καλοκαίρι του 2019, αλλά πρόσθεσε: «Οι τιμοκατάλογοι μας θα παραμείνουν ως επί το πλείστον σταθεροί παρά την αύξηση του κόστους των καυσίμων κατά 50 εκατ. ευρώ». Η TUIfly, η Corendon και η Germania σχεδιάζουν επίσης να επεκτείνουν την ικανότητα της Τουρκίας για το επόμενο καλοκαίρι.

Κοιτάζοντας μπροστά, οι Γερμανοί τουριστικοί  και  ταξιδιωτικοί πράκτορες ήταν αισιόδοξοι για τις προοπτικές της Τουρκίας για το 2019 και προέβλεπαν ότι το ρεκόρ του 2015 θα μπορούσε να επιτευχθεί και πάλι. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας Önder Sancarbarlaz, μέλος της επιτροπής προορισμού DRV, προέβλεψε: «Η Ριβιέρα και το Αιγαίο θα απογειωθούν».

Ο Deniz Ugur, Διευθύνων Σύμβουλος της Bentour Reisen, δήλωσε: “Το φθινόπωρο είναι πολύ έντονο, ο χειμώνας είναι πολύ μπροστά από πέρυσι και τα πρώτα μηνύματα για το καλοκαίρι του 2019 είναι πολύ θετικά.” Σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών, σχολίασε: Δεν βλέπω πάντα την τιμή, αλλά και την αξία”.

Η Κωνσταντινούπολη ελπίζει σε μια επιστροφή

Αντίθετα, η ζήτηση για την Κωνσταντινούπολη, ένα πρώην hot-spot του τουρισμού, παραμένει “καταθλιπτική” σε σύγκριση με το έτος αιχμής του 2015, όταν προσέλκυσε περίπου 12,4 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες. Η Γερμανία παραμένει η μεγαλύτερη πηγή αγοράς, με περίπου 990.000 επισκέπτες το 2017 από τα συνολικά 10,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές. «Θέλουμε τρία εκατομμύρια γερμανούς επισκέπτες» δήλωσε ο Sekib Avdagic, επικεφαλής του εμπορικού επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης ITO.

Ωστόσο, πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προώθηση της μητρόπολης στους Γερμανούς καταναλωτές, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στο workshop. Ένας θετικός παράγοντας είναι η υποτίμηση της λίρας, που έχει κάνει την πόλη πολύ φθηνότερη.

Τόσο η Öger Tours, όσο και η Bentour, σκοπεύουν να εκδώσουν ειδικά φυλλάδια για την πόλη της Κωνσταντινούπολης για να ξεκινήσουν περισσότερες κρατήσεις για το επόμενο έτος. “Η αύξηση των κρατήσεων γίνεται μέσω προσφορών”, δήλωσε ο επικεφαλής του Öger Tours, Göktas-Rosati. Το επικεφαλής του Bentour,  Ugur πρόσθεσε: “Η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν ποτέ τόσο φτηνή. Δεν χρειάζεται να το κρύψουμε”.

ΠΗΓΗ

Tagged

1 σχόλιο στο “FVW : Μεγάλο όγκο κρατήσεων στην Τουρκία για το 2019, προβλέπουν οι Γερμανοί tour operators

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *