©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανία: Σημαντική αύξηση πωλήσεων των τουριστικών πρακτορείων

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημαντικά αυξημένες πωλήσεις καταγράφουν από τον περασμένο, ήδη, μήνα τα γερμανικά τουριστικά πρακτορεία για τη φετινή τουριστική περίοδο, με την τάση αυτή να συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο και τον δείκτη κλίματος τουριστικών πωλήσεων να διαμορφώνεται στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2018, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας συμβούλων Dr. Fried & Partner.

Οι προσδοκίες δε, για το μέλλον, είναι αυξημένες, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, ενώ εξίσου αυξημένες είναι και για την τρέχουσα περίοδο.

Το 27% των τουριστικών γραφείων που συμμετείχαν στην έρευνα αξιολογούν την τρέχουσα κατάσταση ως καλή και το 50% ως ικανοποιητική. Ενώ, τον Ιανουάριο, η πλειονότητα (περίπου 66%) των τουριστικών πρακτορείων αξιολόγησε την τρέχουσα κατάσταση των πωλήσεων ως κακή.

Σε ό,τι αφορά την πώληση ταξιδιωτικών υπηρεσιών τους τελευταίους 2-3 μήνες, σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο την προηγούμενη χρονιά, το 73,6% των συμμετεχόντων δηλώνουν ότι έχει αυξηθεί, ενώ μόλις το 6,6% καταγράφουν μείωση.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τον Φεβρουάριο του 2022, το 79% των τουριστικών γραφείων αναμένει αύξηση της ζήτησης για ταξιδιωτικές υπηρεσίες μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ενώ, περίπου το 18% υποθέτει ότι η ζήτηση θα είναι ανάλογη με εκείνη του προηγούμενο έτους.

Όσον αφορά στα κέρδη από τις ταξιδιωτικές πωλήσεις τους επόμενους έξι μήνες, το ποσοστό εκείνων που αναμένουν βελτιωμένη εικόνα έχει διπλασιαστεί, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο. Ενώ περίπου το 31% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωναν τον προηγούμενο μήνα ότι περίμεναν βελτίωση στα κέρδη, το αντίστοιχο ποσοστό τους τώρα είναι σχεδόν διπλάσιο, αφού διαμορφώνεται στο 64%. Μόνο ένα μικρό ποσοστό 4,6% αναμένει ότι η εικόνα των εσόδων θα επιδεινωθεί τους επόμενους 6 μήνες.

Σημειώνεται ότι, τον Φεβρουάριο του 2022, 108 τουριστικά πρακτορεία συμμετείχαν στην έρευνα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *