©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανία: Οριακά αυξημένες οι πωλήσεις οργανωμένων ταξιδιών για το καλοκαίρι | Η Ελλάδα στο Top 3 των προορισμών

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αν και καταγράφεται περιορισμένη αύξηση, οι πωλήσεις οργανωμένων ταξιδιών στη γερμανική αγορά για τη φετινή, καλοκαιρινή περίοδο, που πραγματοποιήθηκαν μέχρι το τέλος Απριλίου, υπερβαίνουν κατά μία ποσοστιαία μονάδα το επίπεδο του καλοκαιριού του 2019. Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Travel Data + Analytics, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα παραμένει στην τριάδα των πιο περιζήτητων προορισμών και “κονταροχτυπιέται” με την Τουρκία για τη δεύτερη θέση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της TDA, τα οποία βασίζονται σε δεδομένα κρατήσεων των παραδοσιακών ταξιδιωτικών γραφείων, αλλά και των OTA στη Γερμανία, ο αριθμός των κρατήσεων εξακολουθεί να είναι 24% κάτω από το επίπεδο πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Όσο οι μηνιαίες κρατήσεις παραμένουν πάνω από το επίπεδο του 2019, η ανάπτυξη θα συνεχιστεί. Ωστόσο, το προβάδισμα, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έχει πλέον αρχίσει να υποχωρεί, διότι οι τρέχουσες κρατήσεις διακοπών δεν συμβαδίζουν πλέον με την ταχεία άνοδο που σημειώθηκε πέρυσι. Ενώ, η αύξηση σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2022 ανερχόταν σε 42% τον προηγούμενο μήνα, είναι ήδη έντεκα ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη σήμερα.

Μεταξύ των προορισμών, οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου είναι πολύ δημοφιλείς, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 44% των κρατήσεων. Η Τουρκία και η Ελλάδα συναγωνίζονται, με την Τουρκία να προηγείται ελαφρώς, ενώ, την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα ισχυρή ζήτηση και ανάπτυξη πάνω από το μέσο όρο της περιοχής παρουσιάζουν η Τυνησία και η Αίγυπτος. Βεβαίως, η Ισπανία διατηρεί την πρώτη θέση στις οργανωμένες διακοπές για το καλοκαίρι του 2023 στη Γερμανία, με τις Βαλεαρίδες Νήσους, τα Κανάρια Νησιά και τους προορισμούς στην Ιβηρική Χερσόνησο να κυριαρχούν στις προτιμήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών.

Η χειμερινή περίοδος 2022/23, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το επίπεδο πριν από την πανδημία και έκλεισε με αρνητικό πρόσημο 4% στις πωλήσεις ταξιδιών, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο  2018/19.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Γερμανία: Οριακά αυξημένες οι πωλήσεις οργανωμένων ταξιδιών για το καλοκαίρι | Η Ελλάδα στο Top 3 των προορισμών

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *