Γιάννης Ρέτσος: Φόβοι για κατάρρευση, αν…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τον φόβο του για κατάρρευση του ελληνικού Τουρισμού, αν επιβληθούν νέοι φόροι, και ειδικά το τέλος διανυκτέρευσης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας χθες σε ένα πολύ ενδιαφέρον δείπνο, με “μενού” από τον Τουρισμό, που διοργάνωσε το περιοδικό Fortune.
fortune_forum_ksd_copyrightΣτο δείπνο μίλησαν ακόμη ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών Ντίνος Φραντζεσκάκης, η country manager της Trivago Χαρά Γεωργιάδου και το μέλος του ΔΣ του FedHATTA  Γιώργος Παλιούρας.

Στο δείπνο μίλησε και η υπουργός αναπληρωτής Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της για την εξέλιξη της εφετινής τουριστικης περιόδου, ενώ ζήτησε την συνδέσμευση όλων προς όφελος του ελληνικού Τουρισμού.

ksd photo
ksd photo

Δείτε τι είπαν στο κανάλι του money-tourism.gr στο youtube.

Πιο αναλυτικά ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στον ρόλο του ΕΟΤ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της εφετινής τουριστικής χρονιάς, ενώ τόνισε ότι ο ρόλος του ΕΟΤ είναι εξόχως σημαντικός, υλοποιώντας τη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού.

ksd photo
ksd photo

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Ρέτσος εξέφρασε τους φόβους του για την εφετινή τουριστική περίοδο, καθώς υπάρχει πλήθος αστάθμητων παραγόντων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσφυγική κρίση.
Εξέφρασε δε τον φόβο του για κατάρρεσυη του Τουρισμού αν επαληθευτούν οι διαρροές για επιβολή νέων φόρων στον κλάδο.

 

ksd photo
ksd photo

Από την πλευρά της η country manager της Trivago Χαρά Γεωργιάδου, υπογράμμισε την πρόοδο που έχουν κάνει τα ελληνικά ξενοδοχεία, στο κομμάτι της διαδικτυακής τους παρουσίας. Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.

 

 

ksd photo
ksd photo

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ντίνος Φραντζεσκάκης, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση των αεροπoρικών συνδέσεων της Ελλάδας, ειδικά όσoν αφορά στους μακρινούς προορισμούς. Μάλιστα ο κ. Φραντζεσκάκης τόνισε ότι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες της Ασίας δεν θα πετάξουν ούτε φέτος το Καλοκαίρι από και προς την Ελλάδα, ενώ και για τις συνδέσεις προς τις ΗΠΑ, τις χαρακτήρισε ανεπαρκείς, αφού είναι εποχικές και όχι σε 12μηνη

Η Αναστασία Παρετζόγλου από το Fortune/ ksd photo
Η Αναστασία Παρετζόγλου από το Fortune/ ksd photo

βάση.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *