Η Μαγιόρκα βάζει «φρένο» στο φαινόμενο των μεθυσμένων τουριστών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μετά την πτώση κατά 49% στις αναζητήσεις για τη Μαγιόρκα, αρχές και επαγγελματίες, αναζητώντας τις ευθύνες, θεωρούν καθ’ ύλην αρμόδιο το φαινόμενο των μεθυσμένων τουριστών και αναζητούν λύσεις για τον περιορισμό του.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επικεφαλής του ξενοδοχείου Magaluf, στη Μαγιόρκα, προωθούν μέτρα, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται οι προσφορές για δωρεάν αλκοόλ. Παράλληλα, τοποθετείται όριο στο πόσο αλκοόλ μπορούν να καταναλώσουν οι τουρίστες, που κάνουν χρήση πακέτων διακοπών all inclusive.

Το συμβούλιο της Calvià υποστήριξε πως καταπολεμώντας αυτού του είδους τον τουρισμό, θα επανέλθουν τα πρότερα επίπεδα των παραθεριστών. Μιλώντας σχετικά, εκπρόσωπος του συμβουλίου είπε: «Το δημαρχείο της Calvià λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει τις απρεπείς συμπεριφορές των μεθυσμένων τουριστών, κυρίαρχο χαρακτηριστικό των οποίων είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, υποκινούμενη συχνά από προσφορές καταστημάτων και μπαρ».

Και συμπλήρωσε: «Μία από τις πρώτες ενέργειες που έγιναν ήταν να ζητηθεί η ρύθμιση της προσφοράς all inclusive, με την έννοια ότι πρέπει να παρέχεται λαμβάνοντας υπόψη ποιοτικές παραμέτρους και να εξαλείφεται η δωρεάν κατανάλωση οινοπνεύματος. Έχει κυκλοφορήσει μια ενημερωτική εκστρατεία προς τα ξενοδοχεία και τους χώρους αναψυχής, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες που έχουν, όταν σερβίρουν αλκοολούχα ποτά στους πελάτες τους».

Aπό την πλευρά τουένας ιδιοκτήτης μπαρ δήλωσε στο Daily Star: «H λήψη μέτρων για τον περιορισμό των προσφορών τύπου “all – you – can – drink” στα μπαρ και στα all inclusive ξενοδοχεία, έχει νόημα».

Την περασμένη εβδομάδα, η ισπανική αστυνομία προειδοποίησε τους παραθεριστές για τον κίνδυνο να γίνουν στόχος συμμοριών, που παραμονεύουν στα ξενοδοχεία και «αναζητούν» μεθυσμένους τουρίστες γύρω από τη δημοφιλή ζώνη Punta Ballena.Έχουν αναφερθεί, επίσης, περιστατικά εκδιδόμενων γυναικών, που ληστεύουν Βρετανούς παραθεριστές.

Από την πλευρά της η ABTA αναφέρει ότι τα πακέτα all inclusive αποτελούν σημαντικό μέρος της εμπειρίας των διακοπών, ενώ το 23% των παραθεριστών υπολογίζεται ότι θα προτιμήσει τέτοιου είδους πακέτα το 2018.

 

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *