Photo by Anugrah Lohiya on Pexels

IATA: Απαραίτητη η άρση της καραντίνας για την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε άρση του μέτρου της καραντίνας προέτρεψε τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), και, παράλληλα, να λάβουν αποφάσεις βάσει δεδομένων για τη διαχείριση του Covid-19 κατά το άνοιγμα των συνόρων στα διεθνή ταξίδια.

Σύμφωνα με την Ένωση, η άρση του μέτρου της καραντίνας μπορεί να επιτρέψει την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών, με χαμηλό κίνδυνο εισαγωγής του ιού στον ταξιδιωτικό προορισμό.

“Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές για την επανεκκίνηση των παγκόσμιων ταξιδιών θα πρέπει να βασίζονται στα δεδομένα προκειμένου για την προστασία των πληθυσμών, την αναβίωση των βιοτικών πόρων και την ενίσχυση των οικονομιών. Καλούμε τις κυβερνήσεις στη συνάντηση της G7, αργότερα μέσα στον μήνα, να συμφωνήσουν στη χρήση δεδομένων για τον ασφαλή προγραμματισμό και τον συντονισμό της επιστροφής των ελεύθερων ταξιδιών, που είναι τόσο σημαντικά για τους ανθρώπους, τη διαβίωσής τους, και τις επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA.

Η IATA ανέφερε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ο εμβολιασμός προστατεύει τους ταξιδιώτες και μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού στις χώρες προορισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά:

-Το Ινστιτούτο Robert Koch της Γερμανίας (RKI), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν είναι επικίνδυνοι στη μετάδοση της νόσου και δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τον γερμανικό πληθυσμό.
-Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), εξέδωσε ενδιάμεση οδηγία σχετικά με τα οφέλη του πλήρους εμβολιασμού, τονίζoντας ότι “η πιθανότητα ενός μολυσμένου εμβολιασμένου ατόμου να μεταδώσει την ασθένεια αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι είναι πολύ χαμηλή έως χαμηλή”.
-Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC των ΗΠΑ) δήλωσε ότι “με ένα αποτελεσματικό εμβόλιο 90%, τα τεστ για Covid πριν από το ταξίδι, μετά το ταξίδι και η καραντίνα 7 ημερών, παρέχουν ελάχιστο πρόσθετο όφελος».
-Η Καναδική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο και τη Διαλογή συνιστά να μην μπαίνουν σε καραντίνα οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες.
– Μια μελέτη της Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, οι δύο δόσεις των εμβολίων κατά του Covid-19 είναι πολύ αποτελεσματικές έναντι των ανησυχητικών μεταλλάξεων του ιού.

Απαραίτητοι οι ψηφιοποιημένοι υγειονομικοί έλεγχοι

Η IATA προειδοποιεί για “χάος” στα αεροδρόμια χωρίς ψηφιοποιημένους υγειονομικούς ελέγχους. Μεταξύ 25 Φεβρουαρίου και 5 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 365.895 τεστ σε ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μόνο το 2,2% βρέθηκαν θετικοί κατά τη διάρκεια των καθολικών μέτρων καραντίνας, και από αυτούς, πάνω από τους μισούς προέρχονταν από χώρες της “κόκκινης λίστας”, οι οποίες θεωρούνται πολύ υψηλού κινδύνου. Όλοι οι επιβάτες είχαν διαγνωστεί ως αρνητικοί, σύμφωνα με τεστ για τον Covid-19 πριν από το ταξίδι.
Από τις 103.473 αφίξεις από την Ε.Ε. (εκτός της Ιρλανδίας), μόνο το 1,35% ήταν θετικές, με τρεις χώρες, τη Βουλγαρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία να αντιπροσωπεύουν το 60% των θετικών περιπτώσεων.

ksd PRIMAGEL
adv

«Πολλές κυβερνήσεις συνεχίζουν να απαιτούν καθολική καραντίνα. Αυτό εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία, αποθαρρύνει τα διεθνή ταξίδια και καταστρέφει την απασχόληση στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού. Τα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο μας λένε ότι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε καλύτερα. Σχεδόν το 98% αυτών που έμειναν σε καραντίνα ήταν αρνητικοί στον ιό. Τώρα έχουμε παγκόσμια δεδομένα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου, που μπορούν να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις να λάβουν πιο στοχοθετημένες αποφάσεις σχετικά με τα διεθνή ταξίδια”, δήλωσε ο Walsh.

Η IATA συνεργάστηκε με την Airbus και την Boeing για να δείξει πιθανές μεθοδολογίες για τη διαχείριση των κινδύνων του Covid-19 κατά την επανεκκίνηση των αεροπορικών ταξιδιών. Η Airbus παρουσίασε ένα μοντέλο για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις στην εκτίμηση του κινδύνου ανοίγματος συνόρων υπό το φως διαφορετικών μέτρων ελέγχου, ενώ η Boeing μοντελοποίησε τον αντίκτυπο των στρατηγικών τεστ Covid ως εναλλακτική λύση στην καραντίνα.

Μιλώντας για το νέο μοντέλο, ο Walsh είπε: «Το οικονομικό και κοινωνικό κόστος των γενικών μέτρων που έλαβαν οι περισσότερες κυβερνήσεις ήταν άσκοπα υψηλό. Με αυτήν τη μοντελοποίηση, επιδεικνύουμε βαθμονομημένες ταξιδιωτικές πολιτικές, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους”.

Tagged

1 σχόλιο στο “IATA: Απαραίτητη η άρση της καραντίνας για την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *