tuv

Ημερίδα ποιότητας στη Ρόδο: Ηχηρή παρουσία από την TÜV AUSTRIA HELLAS

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το Σάββατο 13/4/2019, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 6η Ημερίδα Ποιότητας «Ιδού η Ρόδος, ιδού και η Ποιότητα» του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου στο ξενοδοχείο “Sentido Apollo Blue” με εξαιρετικούς ομιλητές από τουριστικούς οργανισμούς και φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος δήλωσε ότι αυτή η μεγάλη αποδοχή και αναγνώριση της ημερίδας καταδεικνύει την έμφαση που πρέπει να δοθεί στην ποιότητα σε όλες τις εκφάνσεις της τουριστικής δραστηριότητας

Η TÜV AUSTRIA HELLAS, μετείχε ως χορηγός της Ημερίδας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη της και συνεισφορά της στην αναβάθμιση, ανάπτυξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Η κ. Νόνικα Μπάκα (TÜV AUSTRIA HELLAS Head of Tourism Inspections and Certification Department), πραγματοποίησε εισήγηση με τίτλο «Ό,τι αξίζει να κάνεις, αξίζει να το κάνεις καλά!» παρουσιάζοντας την αξία και τον καίριο ρόλο της κατάρτισης, των τεχνικών ελέγχων και των διαδικασιών επιθεώρησης και πιστοποίησης στο χώρο της φιλοξενίας και την παροχή υπηρεσίας στον τουρισμό.

Στην εισήγηση προσεγγίστηκε ο ορισμός της ποιότητας, καθώς και οι προβληματισμοί των ανθρώπων του χώρου φιλοξενίας, στην προσπάθειά τους να την υπηρετήσουν. Καθώς η επιτυχία είναι πολύπλοκη και πολυπαραγοντική και εξαρτώμενη από έμψυχα και άψυχα υλικά καθώς και πολιτικοοικονομικούς παράγοντες, είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι το «επιχειρείν» στις μέρες μας έχει εξελιχθεί σε αγώνα αντοχής, έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης σε ένα επισφαλές και μάλλον στρεβλό περιβάλλον, με  μικρά ή/και μεγαλύτερα προβλήματα.

Όπως τόνισε η κα. Μπάκα, “Αυτό που θα οδηγήσει τον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού στο δικό τους success story είναι το «χτίσιμο» και η διατήρηση της φήμης μας με σωστό επιχειρηματικό σχεδιασμό, δουλειά, κόπο και οργάνωση, αλλά και σωστές επιλογές και στοχευμένες συνεργασίες, δηλαδή σύνδεση με ισχυρούς, με κύρος και αξιόπιστους συνεργάτες. Με άλλα λόγια, ο δρόμος προς την επιτυχία περνά μέσα από την τεχνική επάρκεια, κατάρτιση και επικαιροποίηση της γνώσης με τα νέα δεδομένα και απαιτήσεις, τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων και επιθεωρήσεων και  τελικά το επιστέγασμα όλων αυτών των προσπαθειών και ενεργειών μέσω της  διαδικασίας της πιστοποίησης.

Σύμφωνα με τον Ν. Καζαντζάκη, «Η αιωνιότητα, είναι ποιότητα, δεν είναι ποσότητα, αυτό είναι το μεγάλο, πολύ απλό μυστικό…». Ας κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν…”.

TÜV AUSTRIA HELLAS: Η πιστοποίηση είναι πολιτισμός

H TÜV AUSTRIA HELLAS είναι ανεξάρτητος οργανισμός παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ελέγχου, εκπαίδευσης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για την ασφάλεια, την ποιότητα, το περιβάλλον και τη διαχείριση πόρων.

Το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της εστιάζει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών προς όφελος της ποιότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Το πελατολόγιο της εταιρίας περιλαμβάνει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όπως ο αγροδιατροφικός, ο τουριστικός, ο βιομηχανικός, ο τομέας των ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, της ενέργειας, ο κατασκευαστικός, κ.α.  Παράλληλα εστιάζει και στο εκπαιδευτικό κομμάτι, μέσω του εκπαιδευτικού της κέντρου TÜV AUSTRIA ACADEMY, το οποίο είναι αναγνωρισμένο και ως  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου ΙΙ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *