© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση τυχόν νέων παραλλαγών του κορωνοϊού

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διατήρηση των διεθνών ταξιδιών στην περίπτωση που εμφανιστεί κάποια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού επεξεργάζεται η κυβέρνηση του Boris Johnson, το οποίο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα  να είναι έτοιμο μέχρι την άνοιξη, όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Όσοι συμμετέχουν στην κατάρτιση του σχεδίου φαίνεται να επιθυμούν την απλοποίηση των απαιτήσεων και τη διασφάλιση της σταθερότητας, καθώς ο κλάδος των ταξιδιών και του τουρισμού πλησιάζει πιο κοντά στην κανονικότητα αυτή την εβδομάδα, παρά οποιαδήποτε άλλη περίοδο, από τον Μάρτιο του 2020. Αυτό, καθώς από σήμερα, οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που αφικνούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν χρειάζονται πλέον να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης ανίχνευσης του τεστ Covid-19.

“Οι υπουργοί έχουν καλή αντίληψη του τι πρέπει να συμβεί. Δεν έχουμε ακόμη ημερομηνία για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης [για μελλοντικές παραλλαγές], αλλά ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ευθυγραμμιστούμε και με άλλες χώρες που αναλαμβάνουν ανάλογες πρωτοβουλίες”, είπε η πηγ.

Ωστόσο, μια δεύτερη αεροπορική πηγή είπε ότι οι αξιωματούχοι μιλούν για ένα “καλάθι” με μέτρα έκτακτης ανάγκης αυτόν τον μήνα, αλλά δεν γνωρίζουμε περισσότερα. “Υπάρχει μεγάλη νευρικότητα στην κυβέρνηση σχετικά με αυτό. Μιλούν για απομάκρυνση από την καραντίνα των ξενοδοχείων, αλλά δεν έχουν παρθεί ακόμη οι σχετικές αποφάσεις”, είπε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας από τους λόγους για τους οποίους το Έντυπο Εντοπισμού Επιβατών [PLF] είναι τόσο περίπλοκο είναι ότι τέσσερις επικεφαλής ιατροί έπρεπε να συμφωνήσουν γι’ αυτό. “Το PLF θα πρέπει να είναι απλουστευθεί, αλλά δεν είμαστε αισιόδοξοι. Προσδοκούμε κάτι περισσότερο σχετικά με αυτό μέχρι τον Μάρτιο”.

Ωστόσο,  ο ταξιδιωτικός κλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο περιμένει ένα καλό καλοκαίρι. Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν συναντούν εμπόδια. Όμως όσοι έχουν παιδιά στην εφηβεία πρέπει να ελέγχουν τους κανόνες που ισχύουν στους τουριστικούς προορισμούς.

Μια σειρά από προορισμοί έχουν ήδη προχωρήσει ή ανακοινώσει τη χαλάρωση των περιορισμών εισόδου. Ανάμεσα σε αυτούς:

-Η Αυστραλία ανακοίνωσε το άνοιγμα των συνόρων της από τις 21 Φεβρουαρίου, αν και η Δυτική Αυστραλία αναμένεται να διατηρήσει μειωμένους κανόνες καραντίνας και οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ Covid πριν από την αναχώρηση.

-Η Νέα Ζηλανδία επιβεβαίωσε το πλήρες άνοιγμα για τους επισκέπτες από τον Οκτώβριο 2022.

-Το Μαρόκο άνοιξε ξανά για αφίξεις από τη Δευτέρα, απαιτώντας πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους ενήλικες και τεστ PCR πριν από την αναχώρηση για τα παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω.

-Η Ελλάδα, όπως και η Πορτογαλίας αφαίρεσαν την απαίτηση για διενέργεια τεστ Covid πριν από την αναχώρηση, για τους εμβολιασμένους επισκέπτες.

-Η Γαλλία άλλαξε τους κανόνες της, απαιτώντας από τους ενήλικες πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμός τους πριν από τον περασμένο Μάιο να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου. Ωστόσο, ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Clement Beaune, είπε ότι η χώρα θα εγκαταλείψει την απαίτηση για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ να προσκομίζουν αρνητικό τεστ Covid πριν από την άφιξή τους.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *