money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για τον εξερχόμενο Τουρισμό λένε οι Συντηρητικοί|Τι θα γίνει με το Brexit και τα Ταξίδια

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ταξιδιωτική βιομηχανία περιμένει με ανυπομονησία τον αντίκτυπο που θα έχει στον Τουρισμό, η νέα κυβέρνησης των Συντηρητικών, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον κέρδισε στις γενικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει τη διαδικασία του Brexit, για να εγκαταλείψει η Αγγλία την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη Ιανουαρίου.

Ωστόσο, σήμερα η λίρα ενισχύθηκε έντονα ενάντι τόσο του δολαρίου, όσο και του ευρώ ως πρώτη αντίδραση.

Ο Derek Jones, διευθύνων σύμβουλος της Kuoni, του ομίλου DER Touristik UK, δήλωσε: “Αυτό είναι το καλύτερο βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα για την βρετανική βιομηχανία εξερχόμενων ταξιδιών”, ενώ παραδέχεται ότι θα προτιμούσε το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Abta υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση “για να οικοδομήσει εμπιστοσύνη περαιτέρω εμπιστοσύνη στον ταξιδιωτικό κλάδο”,  ενώ η UKinbound προέτρεψε για συνεχή διάλογο με τον τουριστικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα ανώτερα στελέχη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας επέμειναν ότι είναι “έτοιμοι για Brexit”  μιλώντας σε εκδήλωση του Travel Weekly.

Ένας εκπρόσωπος της Abta δήλωσε: “Το γενικό αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργεί ένα νέο πολιτικό τοπίο που επηρεάζει τόσο τα μέλη της Abta όσο και το γενικό ταξιδιωτικό κοινό. Πολλά ζητήματα έχουν τεθεί και συζητηθεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του Brexit. Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παροχή δομών που θα επιτρέψουν στον κλάδο μας να ευημερήσει, είτε πρόκειται για τη δημιουργία μιας ευέλικτης μελλοντικής εμπορικής σχέσης με την ΕΕ, είτε για συνεργασία με τα μέλη μας για την επίτευξη των στόχων της κλιματικής αλλαγής, που θα επιτρέψει στη βιομηχανία να αναπτυχθεί και να κάνει μια θετική κοινωνική και οικονομική συνεισφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Ο διευθύνων σύμβουλος του UKinbound, Joss Croft, δήλωσε: “Χαιρετίζουμε τη νέα κυβέρνηση και προσβλέπουμε στο να συνεχίσουμε τον διάλογό μας και να συνεργαστούμε μαζί τους για τις βασικές προτεραιότητες για την εισερχόμενη τουριστική βιομηχανία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου του Brexit και πέραν αυτής. Η βιομηχανία συνέβαλε 23 δισ. λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου πέρυσι, αλλά για να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να ακμάζουμε, πρέπει να έχουμε συνεχή πρόσβαση σε εργαζόμενους από όλο τον κόσμο, χωρίς σύνορα για τους επισκέπτες μας μετά την Brexit και συνεχίζοντας την ισχυρή προώθηση του Ηνωμένου Βασιλείου σαν έναν φιλόξενο προορισμό. Καλούμε επίσης την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου του Brexit πέρα ​​από το Δεκέμβριο του 2020 εάν χρειαστεί, ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν”.

Η μεταβατική περίοδος σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην οικονομική ζώνη της ΕΕ – την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, συμπεριλαμβανομένων των ισχυόντων κανόνων και κανονισμών της ΕΕ.

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα μπορεί να αλλάξει εάν η νέα κυβέρνηση επιδιώξει την παράταση της μεταβατικής περιόδου, η οποία θα πρέπει να συμφωνηθεί από την ΕΕ, έως την 1η Ιουλίου.

Η παράταση της μεταβατικής περιόδου μπορεί να ζητηθεί μόνο μία φορά και για ένα ή δύο έτη.

Ο Rob Stross, διευθυντής μάρκετινγκ της WeSwap, δήλωσε: «Με αυτό το αποτέλεσμα των εκλογών, η λίρα υπερτιμήθηκε έντονα, που σημαίνει ότι οι παραθεριστές θα πάρουν περισσότερο ξένο νόμισμα ανά λίρα από χθες. Ωστόσο, το Brexit εξακολουθεί να υφίσταται και έχει προκαλέσει τεράστιες διακυμάνσεις στην αξία της. Έτσι οι παραθεριστές θα πρέπει να εξετάσουν τον προγραμματισμό τους για να πάρουν την καλύτερη συμφωνία και όχι να περιμένουν μέχρι την ημέρα που θα ταξιδέψουν”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *