Φωτό: Lufthansa

ΗΠΑ: Οι λεπτομέρειες για τα ταξίδια | Eξαιρούνται από την υποχρέωση εμβολιασμού ταξιδιώτες κάτω των 18

ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λεπτομέρειες της ταξιδιωτικής της πολιτικής για τους διεθνείς επισκέπτες ενόψει του εκ νέου ανοίγματος των συνόρων της σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, από τις 8 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας ότι τα παιδιά κάτω των 18 ετών θα εξαιρούνται από την υποχρέωση εμβολιασμού τους, εκτός από εκείνα που έχουν ορισμένα ιατρικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση Biden επιβεβαίωσε, επίσης, ότι οι διεθνείς ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να υποχρεούνται να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών από την αναχώρησή τους.

Η οδηγία για τα ταξίδια από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αναφέρει ότι “οι επιβάτες πρέπει να υποβάλλονται σε εξέταση για τον ιό, που θα μπορούσε να είναι είτε τεστ αντιγόνου, είτε τεστ ενίσχυσης νουκλεϊκού οξέος (NAAT)”, όπως τεστ PCR ή LAMP.

Το CDC είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα δεχόταν οποιοδήποτε εμβόλιο εγκριθεί από τις ΗΠΑ ή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι η τελευταία δόση ενός εμβολίου χορηγήθηκε τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από το ταξίδι και θα πρέπει, επίσης, να συλλέξουν πληροφορίες των επιβατών, που θα χρησιμοποιηθούν από το CDC και τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας για τον εντοπισμό επαφών, εάν απαιτηθεί.

Σε μια ενημέρωση Τύπου του Λευκού Οίκου, ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης είπε ότι τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα γίνονται δεκτά εφόσον “χαρτογραφούνται σε σχέση με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ”. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε συνεργαστεί με διάφορες αεροπορικές εταιρίες και κυβερνήσεις εταίρους, για να εξετάσει την ευθυγράμμιση των απαιτήσεων.

Σε μια διακήρυξη που εκδόθηκε τη Δευτέρα, που επιβεβαιώνει την άρση των περιορισμών, από τις 8 Νοεμβρίου, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, είπε: “Έχω αποφασίσει ότι είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών να απομακρυνθούν από τους περιορισμούς ανά χώρα, που ίσχυαν προηγουμένως κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, και να υιοθετήσουμε μια πολιτική αεροπορικών ταξιδιών που βασίζεται κυρίως στον εμβολιασμό, προκειμένου να προωθηθεί η ασφαλής επανέναρξη των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Από την πλευρά της η εκτελεστική αντιπρόεδρος Δημοσίων Υποθέσεων και Πολιτικής της Ένωσης Ταξιδιών των ΗΠΑ, Tori Emerson Barnes, δήλωσε: “Η Ένωση Ταξιδιών υποστηρίζει συνεχώς το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων μας και τη σημερινή οδηγία, που περιγράφει λεπτομερώς πώς οι διεθνείς αεροπορικοί ταξιδιώτες μπορούν να προετοιμαστούν για την επανέναρξη των ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκινώντας από τις 8 Νοεμβρίου, παρέχοντας την απαραίτητη σαφήνεια για τον προγραμματισμό τους. Είμαστε ευγνώμονες που δόθηκε αυτή η πρόσθετη λεπτομέρεια, καθώς προχωράμε στην επαναλειτουργία για πλήρως εμβολιασμένους διεθνείς ταξιδιώτες και προσβλέπουμε σε παρόμοιες οδηγίες, τις επόμενες ημέρες, για εκείνους τους επισκέπτες που σκοπεύουν να εισέλθουν μέσω των βόρειων και νότιων χερσαίων συνόρων μας, επίσης”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *