jet2

Jet2: Αυξάνονται οι πτήσεις προς Βουλγαρία και Κροατία|Στο “κόκκινο” για Τουρκία

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιπλέον χωρητικότητα προσθέτει η Jet2 προς Βουλγαρία και Κροατία, ενώ την ίδια στιγμή αναστέλλει τις πτήσεις της προς την “κόκκινη” Τουρκία, έως τις 11 Αυγούστου. Αντίστοιχα, η TUI ακυρώνει πτήσεις προς την Κούβα.

Με την Κροατία και τη Βουλγαρία να μετατίθενται στην “πράσινη”, ταξιδιωτική λίστα του Ην. Βασιλείου, από τις 19 Ιουλίου, οι Βρετανοί μπορούν να απολαύσουν πτήσεις και διακοπές, χωρίς καραντίνα, προς το Ντουμπρόβνικ, το Σπλιτ και το Μπουργκάς (Sunny Beach), αυτό το καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο της αυξημένης ζήτησης για διακοπές σε “πράσινους” προορισμούς , η εταιρία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Steve Heapy, αποφάσισε να προσθέσει χιλιάδες επιπλέον θέσεις προς Κροατία και Βουλγαρία, το φετινό καλοκαίρι. Ειδικότερα, έχει προσθέσει δύο νέες διαδρομές προς Μπουργκάς (Βουλγαρία), από τη Γλασκόβη και το Λιντς Μπράντφορντ, για την υψηλή θερινή περίοδο, καθώς και περισσότερες καλοκαιρινές πτήσεις προς Ντουμπρόβνικ (Κροατία), από Μπέρμιγχαμ, Λιντς Μπράντφορντ, Μάντσεστερ, Στάντστεντ και Νιουκάστλ και προς Σπλιτ (Κροατία), από Μπέρμιγχαμ, Λιντς Μπράντφορντ, Μάντσεστερ και Στάντστεντ.

Αντίθετα, με την Τουρκία να εξακολουθεί να βρίσκεται στην “κόκκινη” λίστα, η Jet2 αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις της προς τη χώρα, έως και τις 11 Αυγούστου. Ωστόσο, όλοι οι επηρεαζόμενοι πελάτες θα μπορούν να προχωρήσουν σε ακύρωση της κράτησής τους με πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος στο Ηνωμένο Βασίλειο επέμεινε ότι, η αλλαγή των νησιών των Βαλεαρίδων από την “πράσινη” λίστα σε “πορτοκαλί”, από την προσεχή Δευτέρα, δεν επηρεάζει τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρία, κάθε ταξιδιώτης που δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως και πρόκειται να ταξιδέψει, έως και 11 Αυγούστου, σε οποιονδήποτε προορισμό που βρίσκεται, επί του παρόντος, στην “πορτοκαλί” λίστα, μπορεί να ακυρώσει την κράτησή του με πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να τροποποιήσει την κράτησή του, χωρίς χρέωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2, Steve Heapy, είπε: “Οι εμβολιασμένοι πελάτες και τα παιδιά που ταξιδεύουν μαζί τους, που είναι κάτω των 18 ετών, μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν, χωρίς καραντίνα, τις διακοπές τους από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο προς οποιονδήποτε ‘πράσινο’ ή ‘πορτοκαλί’ προορισμό, αυτό το καλοκαίρι”.

Πρόσθεσε: “Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι εξακολουθούν να λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με τα διεθνή ταξίδια, ενώ τα κριτήρια για αυτές τις αποφάσεις παρακρατούνται από εμάς. Για άλλη μια φορά, καλούμε τις κυβερνήσεις να είναι διαφανείς, τόσο με τα δεδομένα, όσο και με τις παραμέτρους τους για τη λήψη αποφάσεων”.

Από την πλευρά της η TUI ανακοίνωσε ότι, οι πελάτες που βρίσκονται σε διακοπές στη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και τη Μενόρκα, οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν νωρίτερα -πριν οι Βαλεαρίδες ενταχθούν στην “πορτοκαλί” λίστα, τη Δευτέρα- θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την εταιρία, στον προορισμό τους. “Όλα τα αιτήματα θα ικανοποιούνται σε πτήσεις της TUI, όπου υπάρχουν θέσεις”, δήλωσε ο tour operator.

“Προσφέροντας συνεχή ευελιξία, οι πελάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν στις Βαλεαρίδες, τις επόμενες 14 ημέρες, και όσοι έχουν κάνει κρατήσεις έως και τις 31 Οκτωβρίου 2021, μπορούν να αλλάξουν δωρεάν τις διακοπές τους έως και 14 ημέρες πριν από το ταξίδι”, πρόσθεσε.

“Οι πελάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν στις Βαλεαρίδες τις επόμενες 14 ημέρες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αλλάξουν τις διακοπές τους χωρίς χρέωση”, διευκρίνισε η TUI.

Η TUI προέβη σε ακύρωση πτήσης της που επρόκειτο να αναχωρήσει σήμερα (Πέμπτη), από το Μάντσεστερ προς το Βαραντέρο της Κούβας, καθώς η Κούβα τοποθετήθηκε στην “κόκκινη” λίστα. Έχει πραγματοποιηθεί πτήση για την επιστροφή των επιβατών που βρίσκονται σε διακοπές στο νησί της Καραϊβικής, από το Μάντσεστερ, ενώ ακυρώνονται όλες οι διακοπές για την Κούβα, έως τις 31 Αυγούστου, με επιστροφή χρημάτων.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *