Αεροσκάφος της Jet2 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Jet2: Αυξημένη κερδοφορία για το 2024 και ευοίωνες προοπτικές για το 2025 | Σε 515-520 εκατ. λίρες τα κέρδη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Jet2 αναμένει ότι τα ετήσια κέρδη της για το 2023-24 θα αυξηθούν κατά ένα τρίτο, σε σχέση με το προηγούμενο έτος λόγω των ισχυρών πωλήσεων.

Ο μεγαλύτερος όμιλος tour operating του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένει κέρδη προ φόρων για το έτος έως τις 31 Μαρτίου μεταξύ 515 και 520 εκατομμυρίων λιρών, έναντι προηγούμενης εκτίμησης 510 έως 525 εκατομμυρίων λιρών. Ωστόσο, η αύξηση κατά περίπου 33%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος χαρακτηρίστηκε στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης για τις επιχειρηματικές εξελίξεις ως συμβατή με τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς.

Ο ισολογισμός του ομίλου αναφέρθηκε ως “πολύ ισχυρός” με συνολική ρευστότητα 3,2 δισ. λίρες και υπόλοιπο χωρίς τις προκαταβολές πελατών 1,3 δισ. λίρες.

Η χωρητικότητα των θέσεων για το καλοκαίρι του 2024 είναι σήμερα 12,3% υψηλότερη από πέρυσι, δηλαδή 17,1 εκατομμύρια θέσεις, ενώ η σεζόν έχει πωληθεί σε ποσοστό 55%, με τη μέση πληρότητα να είναι κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερη από το καλοκαίρι του 2023 την ίδια χρονική στιγμή.

Οι προκρατήσεις για τους πελάτες οργανωμένων διακοπών είναι αυξημένες κατά 13%, ενώ η Jet2 αναφέρει “υγιή ζήτηση” από τους ταξιδιώτες που επιλέγουν μόνο πτήση, με τις κρατήσεις να έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 18%”. “Κατά συνέπεια, το μείγμα των οργανωμένων διακοπών επί του συνόλου των αναχωρούντων επιβατών ανέρχεται στο 74% και είναι κατά μία ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερο από πέρυσι”, όπως γνωστοποίησε η εταιρία.

Εν τω μεταξύ, η διατίμηση των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2024 παρουσιάζει “μέτρια αύξηση”, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Επίσης, δύο νέα αεροσκάφη Airbus A321neo έχουν ενταχθεί στον στόλο της εταιρίας από τον Φεβρουάριο, ώστε ο αριθμός των αεροσκαφών νέας γενιάς να ανέρχεται σε επτά για την φετινή, υψηλή, καλοκαιρινή περίοδο, ενώ άλλα τέσσερα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν πριν από το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Ενώ, όσον αφορά τις πτητικές λειτουργίες από τη νέα βάση της Jet2 στο αεροδρόμιο του Λίβερπουλ ξεκίνησαν με επιτυχία, “με τις μελλοντικές κρατήσεις να είναι ενθαρρυντικές και τα σχόλια των πελατών πολύ θετικά”.

“Επιχειρησιακά είμαστε καλά προετοιμασμένοι για μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περίοδο 2024, με τον απαιτούμενο αριθμό αεροσκαφών για την υποστήριξη του πτητικού μας προγράμματος και επαρκείς, πλήρως εκπαιδευμένους εργαζόμενους για τη λειτουργία της ολοκληρωμένης προϊοντικής μας πρότασης, σύμφωνα με τα συνήθη υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης των πελατών μας. Έχουμε επίσης διασφαλίσει πάνω από το 90% των καυσίμων για τη φετινή περίοδο και πάνω από το 80% για ολόκληρο το οικονομικό έτος, σύμφωνα με την καθιερωμένη πολιτική αντιστάθμισης, παρέχοντας σημαντική εξασφάλιση του κόστους, δεδομένων των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή”, αναφέρει η Jet2.

Και συνεχίζει: “Συνοψίζοντας, είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδό μας για το οικονομικό έτος 2025 μέχρι σήμερα, αν και όπως πάντα, παραμένουμε ενήμεροι για το τρέχον μακροοικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον και τον τρόπο με τον οποίο αυτά μπορεί να επηρεάσουν τις μελλοντικές καταναλωτικές δαπάνες. Ως εκ τούτου, και δεδομένου ότι απομένει να πωληθεί πάνω από το 40% της καλοκαιρινής περιόδου 2024 και το μεγαλύτερο μέρος της χειμερινής περιόδου 2024-25, είναι πολύ νωρίς για την υποβολή προβλέψεων σχετικά με την κερδοφορία του ομίλου για το οικονομικό έτος 2025”.

Ο όμιλος πρόκειται να εκδώσει προκαταρκτικά αποτελέσματα για το έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου στις 11 Ιουλίου, οπότε και θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τις προοπτικές για την “πολύ σημαντική” εμπορική περίοδο του καλοκαιριού 2024.

Σχολιάζοντας τα πρώτα στοιχεία, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Jet2, Steve Heapy, δήλωσε: “Είμαστε ικανοποιημένοι με τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2024, τα οποία υπογραμμίζουν την ανθεκτικότητα, την ευελιξία και τη δημοτικότητα των προϊόντων που προσφέρουμε, καθώς και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών από τους συναδέλφους μας”.

Αν και παραμένουμε στην αρχή του οικονομικού έτους 25, πρόσθεσε, είμαστε σίγουροι ότι ως ένας πολύ αξιόπιστος πάροχος διακοπών, με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εξυπηρέτηση των πελατών μας, η οποία υποστηρίζεται στις αρχές “Άνθρωποι, Υπηρεσίες, Κέρδη”, οι πελάτες μας θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν μαζί μας από το βροχερό νησί μας στα ηλιόλουστα μέρη της Μεσογείου, στα Κανάρια Νησιά και στις ευρωπαϊκές πόλεις για αναψυχή.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *