varvitsiotis

Καμία απόφαση για τις πτήσεις Ελλάδας – Ρωσίας σήμερα | Την ερχόμενη Τετάρτη νέα σύσκεψη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατέθηκαν οι επαφές Ελλάδας – Ρωσίας για την έγκριση των πτήσεων charter που είναι απαραίτητες για την τουριστική περίοδο, καθώς σήμερα τελικά  δεν ελήφθη οποιαδήποτε απόφαση. Ωστόσο, υπήρξε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Ρώσο Συμπρόεδρο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας, υπουργό Μεταφορών Βιτάλι Σαβέλιεφ, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες, σε καλό κλίμα, υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σήμερα τηλεδιάσκεψη του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με την επικεφαλής του Emergency Response Center Anna Popova, ενώ συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας η αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού με την μορφή ρηματικών διακοινώσεων. Μάλιστα η ελληνική πλευρά έστειλε ήδη το προσχέδιο και αναμένεται η απάντηση της ρωσικής πλευράς. Παράλληλα, την Παρασκευή θα υπάρξουν εκτενείς ανακοινώσεις από την αναπληρώτρια πρωθυπουργό Tatiana Golikova για τις ρυθμίσεις αναφορικά με τα ταξίδια των Ρώσων στο εξωτερικό.

Αυτή την στιγμή, όπως εξηγεί πηγή που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, υπάρχουν αιτήματα για 42 εβδομαδιαίες πτήσεις από την ρωσική πλευρά και 88 από την ελληνική πλευρά. Παράλληλα, εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα καταργηθεί από την ελληνική πλευρά το όριο των 4000 αφίξεων την εβδομάδα από Ρωσία, ενώ οι πτήσεις που υφίστανται είναι 2+2 από Aeroflot και Aegean στην γραμμή Αθήνα – Μόσχα και 1 Μόσχα _ Θεσσαλονίκη από την Siber.

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Η διυπουργική

Πιο αναλυτικά, την κοινή διάθεση Ελλάδας- Ρωσίας αφενός να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αμοιβαίας αναγνώρισης των πιστοποιητικών εμβολιασμού και αφετέρου να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία έναρξης πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, εξέφρασαν κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψή τους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Ρώσος Συμπρόεδρος της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- Ρωσίας, υπουργός Μεταφορών Βιτάλι Σαβέλιεφ.

Κύριο θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Ρωσίας, η οποία επείγει, ενόψει του ανοίγματος του ελληνικού Τουρισμού στις 15 Μαΐου. Όπως σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, το ενδιαφέρον για μετακίνηση Ρώσων πολιτών στη διάρκεια του καλοκαιριού προς ελληνικούς προορισμούς θεωρείται αυξημένο από τις αεροπορικές εταιρίες. Για το λόγο αυτό, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να επικοινωνήσουν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία έναρξης των πτήσεων, στη βάση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα, ως προς την πανδημία, ανήκει στην κατηγορία των «πράσινων» χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το πρόγραμμα των εμβολιασμών προχωρά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με το 1% του ελληνικού πληθυσμού να εμβολιάζεται καθημερινά. «Eίναι βέβαιο ότι μέρα με τη μέρα βελτιώνεται σημαντικά η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, όπως δείχνουν όλες οι τάσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά.

ksd PRIMAGEL Ρωσίας
adv

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τις διαχρονικά καλές σχέσεις Ρωσίας- Ελλάδας. Εξέφρασε, ακόμη, τη θλίψη του για τη σημερινή ένοπλη επίθεση σε σχολείο του Καζάν, με θύματα μικρούς μαθητές.

Στην τηλεδιάσκεψη από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Ιωάννης Σμυρλής, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοϊζου, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργος Δριτσάκος και ο Καθηγητής Επιδημιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Tagged

1 σχόλιο στο “Καμία απόφαση για τις πτήσεις Ελλάδας – Ρωσίας σήμερα | Την ερχόμενη Τετάρτη νέα σύσκεψη

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *