Καταρρέει ο Αιγυπτιακός Τουρισμός

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε μόλις 1 εκατομμύριο ανήλθε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Αίγυπτο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ το προηγούμενο έτος, ο αριθμός των διεθνών ταξιδιωτών στη χώρα ήταν κατά 41% υψηλότερος.

Η σημερινή, τουριστική εικόνα της Αιγύπτου σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την εικόνα της πριν από πέντε χρόνια, όταν η χώρα υποδέχθηκε 15 εκατομμύρια τουρίστες και στα ταμεία της εισέρρευσαν τουριστικά έσοδα 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σήμερα οι τουρίστες αποφεύγουν την Αίγυπτο, λόγω του κινδύνου που ελλοχεύει για εκδήλωση τρομοκρατικής ενέργειας και της πολιτικής αναταραχής που επικρατεί και στρέφονται σε εναλλακτικούς προορισμούς.

Έτσι, στην πόλη του Καΐρου, στις μέρες μας, οι τουρίστες αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, ενώ το Σαρμ Ελ Σέιχ, ένα από τους πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στον κόσμο, σήμερα μοιάζει με πόλη-φάντασμα.

Για την ενίσχυση της ασφάλειας των ταξιδιωτών, οι αιγυπτιακές αρχές εφαρμόζουν μια σειρά από μέτρα, όπως αυξημένες περιπολίες στρατιωτών στις παραλίες, ενώ στη «μάχη» για τη διασφάλιση της ασφάλειας των παραθεριστών ελικόπτερα πετούν πάνω από τις ακτές.

Παρ’ όλα, όμως, τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας η ανασφάλεια των ταξιδιωτών δεν φαίνεται να περιορίζεται, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους στην Αίγυπτο να παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Στην εξέλιξη αυτή σημαντικό ρόλο έχουν οι διάφορες κυβερνήσεις, ευρωπαϊκών, κυρίως, χωρών, οι οποίες προειδοποιούν για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα.

«Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ο κίνδυνος της τρομοκρατίας εξακολουθεί να παραμένει σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών προορισμών», ανακοίνωσε το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει τους Ελβετούς πολίτες να επισκεφθούν την Αίγυπτο.

Παράλληλα, το ελβετικό υπουργείο συμβουλεύει όσους τελικά επιλέξουν να επισκεφθούν τη χώρα, να είναι προσεκτικοί, ειδικά όταν βρίσκονται σε ανοικτούς δημόσιους χώρους, όπως σταθμούς λεωφορείων, σταθμούς του τραμ και αγορές, καθώς και σε κυβερνητικά κτίρια, αστυνομικούς σταθμούς, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και μουσεία ή άλλα τουριστικά αξιοθέατα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *