Κίνα: «Αναρρώνει» ο Τουρισμός | Λειτουργία πολιτιστικών αξιοθέατων και ελεγχόμενες επισκέψεις

Κίνα: «Αναρρώνει» ο Τουρισμός | Λειτουργία πολιτιστικών αξιοθέατων και ελεγχόμενες επισκέψεις

treno

Σε «ανάρρωση» βρίσκεται ο Τουρισμός στην Κίνα με τη λειτουργία 3,714 αξιοθέατων σε 28 επαρχίες της κινεζικής ηπειρωτικής χώρας, τα οποία έχουν ανοίξει από τη Δευτέρα και ανέρχονται στο 30% του συνόλου των αξιοθέατων. Επίσης, όπως αναφέρει το κινέζικο Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού από την Κυριακή έχουν ανοίξει περισσότερα από 180 μουσεία.

To γεγονός αυτό προκύπτει από την ύφεση του Κορωνοϊού στην Κίνα, όπου και καταγράφονται όλο και λιγότερα κρούσματα καθημερινά και ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της χώρας αναφέρει ότι ο ιός δεν είναι πλέον σε έξαρση.

Η καραντίνα, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στο Χονγκ Κονγκ, την Ταΐβάν και τη Σιγκαπούρη φαίνεται να ήταν αποτελεσματική καθώς σημειώθηκαν λίγα κρούσματα στις περιοχές αυτές (200 στο Χονγκ Κονγκ) με αποτέλεσμα να μη χαθούν τόσες θέσεις εργασίας όσες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η ανοιξιάτικη περίοδος έχει ξεκινήσει και η Κίνα κάνει τις πρώτες απόπειρές της να ανοίξει τις εξωτερικές δραστηριότητες, στις οποίες θα συμμετέχουν οι πολίτες της.

Στη Σαγκάη ο ζωολογικός και ο βοτανικός κήπος μαζί με 180 μουσεία έχουν ανοίξει και δέχονται κρατήσεις, αλλά οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται προς το παρόν ψηφιακά. Το ημερήσιο όριο των επισκεπτών στα αξιοθέατα και τα μουσεία θα αρθεί σταδιακά. Μέχρι στιγμής επιτρέπεται η είσοδος σε 2000 άτομα στο Μουσείο της Σαγκάης και σε 5000 στο Μουσείο Τέχνης της Κίνας.

ΠΗΓΗ

ΜΕΣΩmoney-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ