theoharis

Κόντρα Θεοχάρη – Νοτοπούλου για τα ξενοδοχεία καραντίνας | Κερδίσαμε το στοίχημα λέει ο υπουργός, πληρώστε τα ξενοδοχεία λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης των ξενοδοχείων καραντίνας μέχρι το τέλος Νοεμβρίου κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, όπως έγραψε χθες το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης «πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που είχαμε λάβει στην αρχή του καλοκαιριού για να μπορέσει ο ελληνικός τουρισμός να ανοίξει με ασφάλεια και η οποία έχει δουλέψει σε πάρα πολύ καλό και ικανοποιητικό βαθμό».

«Ενώ ο αρχικός μας προγραμματισμός ήταν να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία καραντίνας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου», επισήμανε ο Υπουργός Τουρισμού, «οι τελευταίες εξελίξεις έχουν επιτρέψει στους διεθνείς Τravel Αgents και Τour Οperators να επεκτείνουν τα προγράμματά τους και βαθιά μέσα στο Νοέμβριο, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί στο προηγούμενο διάστημα και στις προηγούμενες χρονιές».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου:

  • στο Ηράκλειο της Κρήτης το 30% των ξενοδοχείων είναι ανοιχτά με πληρότητα πάνω από 50%
  • και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα προσγειωθούν 36 πτήσεις όταν πέρυσι την ίδια μέρα προσγειώθηκαν 72 πτήσεις.
  • Στη Ρόδο σήμερα θα προσγειωθούν 33 πτήσεις έναντι 52 πτήσεων της προηγούμενης χρονιάς. Οι ενδείξεις είναι αισιόδοξες και για το Νοέμβριο.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «φέτος η χώρα μας έχει ενισχύσει την εικόνα της στο εξωτερικό και είναι η πρώτη στις επιλογές μιας σειράς μεγάλων και ισχυρών Τour Οperators».

Έδωσε και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως την εταιρεία «Jet2» από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει προγραμματίσει 586.000 πτήσεις φέτος, καθιστώντας την Ελλάδα πρώτη χώρα στις επιλογές της.

Το ίδιο ισχύει και για την «TUI», έναν Tour Operator που δραστηριοποιείται σε Σκανδιναβία, Κεντρική Ευρώπη και Μεγάλη Βρετανία και η οποία έκανε την Ελλάδα πρώτη χώρα στις επιλογές των πελατών της.

Στην ομιλία του ο υπουργός Τουρισμού μίλησε και για το στοίχημα που κέρδισε η χώρα μας στο άνοιγμα του τουρισμού, παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

«Δεν είχαμε βάλει ποτέ κανένα στόχο ποσοτικό, παρά μόνο ποιοτικούς στόχους. Θέλαμε να μπορούμε να ανοίξουμε και το κάναμε. Θέλαμε όσοι έρθουν να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς και να γυρίσουν πίσω και με την υγεία τους και με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Αυτό έχει συμβεί και συγχρόνως καταφέραμε να πετύχουμε  ένα αξιοσημείωτο, δεδομένων των συνθηκών, ποσό εισοδήματος. Ένα εισόδημα που στηρίζει οικογένειες ανθρώπων εργάζονται στον τουρισμό, επαγγελματίες του τουρισμού και επιχειρήσεις του κλάδου», υποστήριξε ο κ. Θεοχάρης.

Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού ζήτησε να στηρίξουν όλα τα κόμματα την τροπολογία, η οποία αποτελεί δείγμα της επιτυχίας, τηρουμένων των δεδομένων, του ελληνικού τουρισμού φέτος.

 

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

notopoulou καραντίναςΣε κοινή δήλωση της Κ. Νοτοπούλου, Τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και του Α. Αυλωνίτη, Βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού σχετικά την τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού που αφορά στην παράταση της διάρκειας μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων αναφοράς για τον covid-19, αναφέρονται τα εξής:

«Το Υπουργείο Τουρισμού στην προσπάθειά του να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει στον κόσμο του Τουρισμού με την ουσιαστική εγκατάλειψη των εργαζομένων και των επιχειρηματιών στο έλεος των συνεπειών της υγειονομικής πανδημίας και προσωπικά ο Υπουργός κ. Θεοχάρης, αποφάσισαν την παράταση της διάρκειας μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων και μονάδων καραντίνας COVID-19 που είχε συνάψει το Υπουργείο με αυτούς για ένα μήνα δηλαδή μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2020.

Δεν θα διαφωνήσουμε για την πρωτοβουλία αυτή. Ωστόσο, είναι κοινοβουλευτικό μας καθήκον να υπενθυμίσουμε στον κ. Υπουργό πως μέχρι σήμερα όσοι επαγγελματίες ή ξενοδόχοι διέθεσαν τις τουριστικές τους μονάδες για να χρησιμοποιηθούν ως μονάδες καραντίνας covid-19, δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Αυτοί και το σύνολο των επαγγελματιών στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό παρέμειναν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού χωρίς ίχνος ελπίδας κρατικής ενίσχυσης, βλέποντας τις αφίξεις των αεροδρομίων να σημειώνουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι όλοι όσοι εν τέλει προσμένουν από εσάς να είστε συνεπής τουλάχιστον σε όσα έχετε εξαγγείλει.

Σας ερωτούμε ευθέως κ. Θεοχάρη, εκτός από το να παρατείνετε τη μίσθωση σκοπεύετε να τους πληρώσετε κιόλας και πότε; Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια λέει ο λαός κ. Θεοχάρη».

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *