Η Lufthansa αντιμετωπίζει τρεις νέες ημέρες απεργίας από σήμερα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

-Το συνδικάτο ver.di κάλεσε τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευόμενους της Lufthansa Technik, της Lufthansa Aviation Training και της Lufthansa Technical Training
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες διαμαρτυρίας, η απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα, αύριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή δεν αναμένεται να επηρεάσει τους επιβάτες. Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία ζητά από τους επιβάτες να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεων πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Λόγοι της απεργίας

Το συνδικάτο ver.di απαιτεί αύξηση μισθού 12,5% ή, τουλάχιστον, επιπλέον 500 ευρώ το μήνα. “Μετά από τέσσερις διαπραγματεύσεις και αμέτρητες συνομιλίες, η εταιρεία γνωρίζει τι είναι απαραίτητο για να καταλήξουν γρήγορα και με επιτυχία αυτές οι συλλογικές διαπραγματεύσεις”, δήλωσε ο διαπραγματευτής της ver.di Marvin Reschinsky .

Η Lufthansa και το συνδικάτο αναμένεται να πραγματοποιήσουν έναν επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων στις 13 και 14 Μαρτίου , αν και η ver.di έχει ζητήσει προηγούμενη συνάντηση. Με αυτόν τον τρόπο, το συνδικάτο καλεί την αεροπορική εταιρεία να κάνει μια κίνηση, επισημαίνοντας ότι “τώρα το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Lufthansa για να αποφύγει περαιτέρω εργασιακές συγκρούσεις και να μπορέσει να προσφέρει ξανά αξιοπιστία στους επιβάτες”.

Ένας μήνας εργασιακών συγκρούσεων

Τα γερμανικά αεροδρόμια βίωσαν έναν καυτό μήνα Φεβρουάριο όσον αφορά τις ημέρες διαμαρτυρίας. Από την πρώτη ημέρα του μήνα, με 11 γερμανικά αεροδρόμια να επηρεάζονται , συγκεκριμένα αυτά της Φρανκφούρτης, του Αμβούργου, της Βρέμης, του Βερολίνου, της Λειψίας, του Ντίσελντορφ, της Κολωνίας, του Ανόβερου, της Στουτγάρδης, της Ερφούρτης και της Δρέσδης.

Την επόμενη ημέρα ήταν η σειρά του αεροδρομίου του Αμβούργου . Τρεις ημέρες αργότερα, το συνδικάτο ver.di κάλεσε την πρώτη από τις ημέρες προειδοποιητικής απεργίας για να απαιτήσει αυξήσεις μισθών για 25.000 υπαλλήλους του προσωπικού εδάφους, η οποία επηρέασε 100.000 επιβάτες και δύο εβδομάδες αργότερα, μια νέα απεργία άφησε το 90% των εργαζομένων ακυρώθηκαν πτήσεις.Lufthansa

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *