Marriott-640x256
Marriott Hotels

Marriott: Αυτά είναι τα νέα standards καθαριότητας στην εποχή του κορωνοϊού|Νοσοκομειακά απολυμαντικά, αποστάσεις, ασφάλεια τροφίμων

ΔΙΕΘΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Όμιλος Marriott International θέτει σε λειτουργία το  Global Cleanliness Council, ώστε να υιοθετηθούν και να ακολουθούνται τα κατάλληλα standards καθαριότητας κατά την περίοδο της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Ο μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να βοηθήσει στον περιορισμό της μετά,δοσης της πανδημίας μέσω μιας πολύπλευρης πλατφόρμας για την ασφάλεια των επισκεπτών και των συνεργατών της.

Ο Πρόεδρος και CEO της Marriott International, Arne Sorenson, αναφέρει:

“Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει οι πελάτες μας και επιθυμούμε να κατανοήσουν τι είναι αυτό που κάνουμε σήμερα και τα μελλοντικά σχέδιά μας ως προς την καθαριότητα, την υγιεινή και τα απαραίτητα μέτρα απόστασης καθώς η υγεία και ασφάλειά τους αποτελεί κύρια προτεραιότητα κατά τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία μας. Είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουν και οι συνεργάτες μας τις αλλαγές, στις οποίες θα προχωρήσουμε, ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητά τους”.

Το Marriott Global Cleanliness Council επικεντρώνει στην ανάπτυξη standards καθαριότητας, κανόνων και συμπεριφορών, οι οποίες θα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο της μετάδοσης και θα αυξάνουν την ασφάλεια των επισκεπτών και των συνεργατών των ξενοδοχείων του Ομίλου.

Πρόεδρος του Marriott Global Cleanliness Council θα είναι ο Ray Bennet, ο οποίος τελεί επικεφαλής των παγκόσμιων δράσεων της Marriott International. Θα συμμετέχουν, επίσης, ειδικοί στους τομείς των υπηρεσιών καθαριότητας, της ασφάλειας τροφίμων, της εργασιακής υγείας και της ευεξίας των συνεργατών, καθώς και μηχανικοί.

Στο Marriott Global Cleanliness Council  θα συμπεριλαμβάνονται τα εξής μέλη:

  • Dr. Ruth L. Petran, Εταιρικός Επιστήμων για τα Τρόφιμα και τη Δημόσια Υγεία από την Ecolab, η οποία είναι ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών για το νερό, την υγιεινή και την πρόληψη μετάδοσης νοσημάτων.
  •  Dr. Michael A. Sauri, ειδικός επιστήμων των μεταδιδόμενων νοσημάτων στη Healthcare
  • Dr. Richard Ghiselli, επικεφαλής του Τμήματος Φιλοξενίας και Τουριστικής Διαχείρισης  του Πανεπιστημίου του Purdue 
  • Dr. Randy Worobo, Καθηγητής του Τμήματος Μικροβιολογίας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Cornell 

Ο Όμιλος Marriott θα χρησιμοποιήσει εξελιγμένες  τεχνολογίες κατά τους επόμενους μήνες συμπεριλαμβανομένων ηλεκτροστατικών ψεκαστών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν ειδικά απολυμαντικά σε όλες τις επιφάνειες των ξενοδοχείων. Οι ψεκαστές αυτοί μπορούν να απολυμάνουν γρήγορα τα δωμάτια, τους χώρους υποδοχής, τα γυμναστήρια και άλλους χώρους κοινής χρήσης.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιείται υπεριώδης τεχνολογία φωτισμού για την απολύμανση των κλειδιών των επισκεπτών και των συσκευών, που χρησιμοποιούν οι συνεργάτες.

Αλλαγές στον τομέα της καθαριότητας

Επιφάνειες: Οι δημόσιοι χώροι και τα δωμάτια των επισκεπτών θα καθαρίζονται με νοσοκομειακά απολυμαντικά με μεγάλη συχνότητα. Σε κάθε δωμάτιο θα παρέχονται, επίσης, και απολυμαντικά μαντήλια.

Επαφή επισκεπτών: Θα υπάρχει σήμανση για να υπενθυμίζει στους επισκέπτες την ανάγκη για τήρηση των αποστάσεων και θα μετακινηθούν τα έπιπλα, ώστε να υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χώρος.

primagel
adv

Επίσης, θα τοποθετηθούν διαχωριστικά στους χώρους υποδοχής, ενώ θα παρέχονται ιατρικές μάσκες στους συνεργάτες του Ομίλου. Επιπλέον, θα εγκατασταθούν απολυμαντικοί σταθμοί στις εισόδους των ξενοδοχείων, δίπλα στα γραφεία υποδοχής και στους χώρους άθλησης.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για check-in, πρόσβαση στα δωμάτιά, ειδικές παραγγελίες και για την υπηρεσία δωματίου, η οποία θα αφήνει πακέτα έξω από την πόρτα του δωματίου.

Ασφάλεια Τροφίμων: Το πρόγραμμα ασφάλειας τροφίμων περιλαμβάνει οδηγίες επαυξημένης απολύμανσης και ειδικά βίντεο για όλους τους συνεργάτες, τα οποία παρουσιάζουν πρακτικές υγιεινής και καθαριότητας. Όλοι οι υπεύθυνοι τροφίμων και οι επιβλέποντες είναι εκπαιδευμένοι στην ασφαλή προετοιμασία γευμάτων. Πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι για την τήρηση των παραπάνω οδηγιών από ανεξάρτητους ελεγκτές. Επιπλέον, ο Όμιλος θα εφαρμόσει νέες πρακτικές, όπως τα δείπνα εντός δωματίων και τις εναλλακτικές προσεγγίσεις στο μπουφέ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *