© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μεγάλη αύξηση για φθινοπωρινές διακοπές στην Ολλανδία | Στην κορυφή η Ελλάδα | Κως, Κρήτη, Ρόδος και Κανάρια οι top προορισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Ολλανδοί κλείνουν και πάλι ταξίδια διακοπών σε πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς ήλιου και θάλασσας. Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς αυτό το Φθινόπωρο και σε επίπεδο προορισμών Κως, Κρήτη, Ρόδος και Κανάρια.

Οι παραθεριστές φαίνεται να έχουν αφήσει πίσω τους τις χειρότερες ανησυχίες τους σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Οι άνθρωποι τολμούν να ταξιδέψουν και πάλι, και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες βλέπουν να αυξάνονται ραγδαία οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

«Το Φθινόπωρο είναι πραγματικά πολύ δημοφιλές και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αυξάνονται διαρκώς», λέει η Petra Kok υπεύθυνη Επικοινωνίας της TUI Ολλανδίας. Και συμπληρώνει: “Υπάρχει μάλιστα τόσος ενθουσιασμός για προορισμούς όπως τα Κανάρια Νησιά και τα Ελληνικά Νησιά που προσθέτουμε πτήσεις και δρομολογούμε και μεγαλύτερα αεροσκάφη για να μπορούμε να μεταφέρουμε όλους αυτούς τους ταξιδιώτες. Τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα είναι επίσης πρόθυμα να ανταποκριθούν. Εκεί που συνήθως κλείνουν τον Οκτώβριο -η Ελλάδα δεν είναι προορισμός για αυτή την εποχή – τώρα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου”.

Photo by Malcolm Lightbody on Unsplash
Photo by Malcolm Lightbody on Unsplash

Και καταλήγει τονίζοντας ότι “Το Φθινόπωρο στην Ολλανδία είναι εδώ και αυτό κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να φύγουν για λίγο, αναζητώντας τον ήλιο και την θάλασσα. Άλλωστε τα ταξίδια στην Ευρώπη πλέον έχουν γίνει πολύ πιο εύκολα, αφού το υπουργείο Εξωτερικών χαλάρωσε τις ταξιδιωτικές συμβουλές στα τέλη Ιουλίου”.

«Λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό που ίσχυαν τότε, τα ταξίδια εντός της Ευρώπης ήταν ακόμα πολύ περιορισμένα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, γεγονός που εξηγεί την τεράστια κορύφωση κρατήσεων στις φθινοπωρινές διακοπές», λέει η Martine Langerak από την Sunweb. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ταξιδιωτικός οργανισμός σημείωσε ισχυρή αύξηση 200% στις κρατήσεις μέχρι και τον Οκτώβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα. Εκτός Ισπανίας και Ελλάδας, η Πορτογαλία είναι επίσης πολύ δημοφιλής στους Ολλανδούς ταξιδιώτες.

Ο αριθμός των κρατήσεων στο Holiday Discounter αυξάνεται επίσης. Τον Αύγουστο, ο αριθμός των κρατήσεων για “φθινοπωρινό διάλειμμα” πενταπλασιάστηκε σε σύγκριση με ένα μήνα νωρίτερα. Και υπάρχουν ήδη πολλές κρατήσεις για το Χειμώνα, λέει η Laura Vlaanderen. Οι Αντίλλες, τα Κανάρια Νησιά και η Αίγυπτος είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Ο τελευταίος προορισμός είναι εντυπωσιακός, γιατί αυτή η χώρα είναι ακόμα «πορτοκαλί», όπως όλοι οι προορισμοί εκτός Ευρώπης. Η συμβουλή είναι να μην πάτε εκεί εκτός εάν είναι απαραίτητο, αλλά το Vakantiediscounter προσφέρει ταξίδια ούτως ή άλλως. «Βλέπουμε ότι οι άνθρωποι το θέλουν και μπορεί επίσης να γίνει με ασφάλεια».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ολλανδική Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων (ANVR) ανακοίνωσε ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν να πραγματοποιήσουν εκ νέου ταξίδια σε πορτοκαλί προορισμούς, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ασφαλές και υπεύθυνο. «Είναι επίσης απολύτως δυνατό, τώρα που σχεδόν το 80 % των ενηλίκων Ολλανδών έχουν εμβολιαστεί», λέει η Mirjam Dresmé, εκπρόσωπος της Ένωσης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *