korinthos

Νέα τουριστική ταυτότητα για την Κόρινθο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με Τουριστική ταυτότητα πλέον και εξειδικεύοντας θεματικά τα στοιχεία του προορισμού προχωράει ο Δήμος Κορινθίων, δρομολογώντας ταυτόχρονα, δράσεις για την αναγνώριση και ανάδειξή τους.

Δημιουργεί υποδομές, σχέδιο και εργαλεία αναγκαία για την υποστήριξη όλων των μορφών, αρχίζοντας από εκείνες του θρησκευτικού και βιωματικού Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεδριάσεις και διαβουλεύσεις της Επιτροπής  Τουριστικής Ανάπτυξης υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Ζώγκου, με τους φορείς της περιοχής που εκπροσωπούνται σε αυτήν και, εισηγήσεις της εταιρίας συμβούλων του Δήμου, μέσω του εκπροσώπου της κ. Νότη Μαρτάκη, υιοθετήθηκε ως:

  • Brand name “Κόρινθος “ στα Αγγλικά Corinthκαι στα Γερμανικά, Korinth, ο Δήμος, ο ΕΟΤ και γενικότερα οι φορείς, επιχειρήσεις και κάθε οντότητα θα χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες λέξεις σε κάθε επικοινωνία στην Ελληνική , Αγγλική ή Γερμανική γλώσσα.
  • Σύνθημα στα Ελληνικά «Κόρινθος, μια πόλη αφηγείται…» στα Αγγλικά Corinth, a land narrates…” και στα Γερμανικά Korinth, eine Stadt  erzählt…”  Στηρίζεται στις άπειρες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή στο πέρασμα των αιώνων και που, μέσα από μνημεία και τοπία, έχουν πολλά να «διηγηθούν» στον επισκέπτη.
  • Αποφασίστηκε και εγκρίθηκε η απόκτηση μέσω διαγωνισμού, φωτογραφικού και βίντεο υλικού απ΄ όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, αποκλειστικής ιδιοκτησίας του Δήμου, κειμένων ,λογοτύπων και σημάτων, όπως και χώρος στο κέντρο της πόλης, εγκατάστασης κέντρου πληροφοριών info kiosk διαδραστικής μορφής.
  • Εγκατάσταση καινοτόμου οπτικοακουστικού υλικού και εφαρμογών λογισμικού προηγμένης τεχνολογίας, που ανέπτυξε και  παρέχει στον Δήμο η ομάδα του Ινστιτούτου Πληροφορικής, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • Έναρξη υλοποίησης προγράμματος  αξιοποίησης των δυνατοτήτων ανάδειξης της Κορίνθου ως προορισμού πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού, που υποστηρίζει επιστημονικά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ο Δήμος Κορινθίων μέσω της επιτροπής τουρισμού, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για υπογραφή μεταξύ των μνημονίου συνεργασίας.
  • Επιπρόσθετα, ο δήμος θα υποστηρίζει μεταξύ άλλων την προβολή του έργου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσα από τη διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, θεματικών πάρκων εκπαιδευτικού τουρισμού και παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού προώθησης. Προβολή κοινών δράσεων στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κορινθίων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και στην ιστοσελίδα tracesofgreece.gr.
  • Η ψηφιακή προβολή του Δήμου θα γίνει μέσω των κατοχυρωμένων από τον Δήμο μας  domain names visitcorinth.gr. , Korinth.gr . Ο  Δήμος έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και του  corinth.gr

Βασικοί πυλώνες της στρατηγικής είναι αφενός τα βήματα του Αποστόλου Παύλου που ενδιαφέρουν και συγκινούν πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας και αφετέρου τα βιωματικά στοιχεία που μπορούν να κινήσουν το ενδιαφέρον όσων επιλέγουν τη σύνδεση των διακοπών με την εξερεύνηση, την πεζοπορία, τις αθλητικές δραστηριότητες ακόμα και το διαλογισμό.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *