Ο πιλότος “έκλεισε” με το κορμί του, τα σπασμένο παρμπρίζ του πιλοτηρίου|VIDEO

VIDEO ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Στις 14 Μαΐου 2018, η πτήση 8633 της κινεζικής αεροπορικής εταιρίας, Sichuan Airlines, απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Chongqing Jiangbei.

Περίπου 40 λεπτά μετά την αναχώρηση, καθώς ήταν πάνω από το Xiaojin County, στα 30.000 πόδια, το δεξιό μπροστινό τμήμα του παρμπρίζ έσπασε και διαχωρίστηκε από το αεροσκάφος, ακολουθούμενο από ανεξέλεγκτη αποσυμπίεση .

Ως αποτέλεσμα της ξαφνικής αποσυμπίεσης, ο πίνακας ελέγχου λειτουργίας καταστράφηκε και ο δυνατός εξωτερικός θόρυβος κατέστησε αδύνατη την επικοινωνία. Ωστόσο, ο συγκυβερνήτης κατάφερε να επικοινωνήσει με τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Chengdu Shuangliu για την κατάστασή τους.

Λόγω του γεγονότος ότι η πτήση βρισκόταν σε μια ορεινή περιοχή, οι πιλότοι δεν μπόρεσαν να κατέβουν στα απαιτούμενα 8000 πόδια (2.400 μέτρα) για να αντισταθμίσουν την απώλεια πίεσης στην καμπίνα. Ταυτόχρονα, υπήρξε καταιγίδα. Ως αποτέλεσμα της αιφνίδιας απώλειας πίεσης στην καμπίνα, οι πιλότοι αναγκάστηκαν να πετάξουν μέσα από τη θύελλα καθώς ήταν στο χαμηλότερο υψόμετρο που μπορούσαν να πετάξουν με ασφάλεια.

Το αεροσκάφος Airbus A319, πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στις 7:42 CST (23:42 UTC), περίπου 35 λεπτά αργότερα, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Chengdu Shuangliu . Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, το αεροσκάφος ήταν υπέρβαρο και ο αναστροφέας ώθησης χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιβραδύνει το αεροσκάφος.

Λόγω του σχεδιασμού μόνωσης του Airbus A319, η θερμοκρασία δεν έπεσε αμέσως για τους επιβάτες, παρά την έκθεση του πιλοτηρίου στο εξωτερικό περιβάλλον, αποτρέποντας τυχόν κρυοπαγήματα. Ο καπετάνιος και οι δύο συγκυβερνήτες, κράτησαν τις αισθήσεις τους και δεν παρουσίασαν ασφυξία ή κρυοπαγήματα.
Κανένα άλλο μέλος πληρώματος ή επιβάτης δεν τραυματίστηκε.

Το περιστατικό εμφανίστηκε στην ταινία “Ο Καπετάνιος” το 2019.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *