usa

Οι Αμερικανοί τουρίστες κινητήριος μοχλός για την παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη | ΜΕΛΕΤΗ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πριν από την πανδημία, η Κίνα θεωρούνταν η πιο πολύτιμη αγορά προέλευσης τουριστών για προορισμούς λόγω του τεράστιου μεγέθους της, της υψηλής αγοραστικής της δύναμης και της τάσης της για προϊόντα πολυτελείας. Τώρα, εν μέσω απουσίας της Κίνας, οι προορισμοί θα πρέπει να προσπαθήσουν να προσελκύσουν εκ νέου τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, οι οποίοι συνέβαλαν στην αναζωογόνηση του προβληματικού τουριστικού τομέα, πρώτα το 2020 με την Καραϊβική και το Μεξικό, και τώρα σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι την Ασία.

Οι ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανυπομονούν να ταξιδέψουν μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ ήταν απαραίτητοι για την ανάκαμψη του περιφερειακού τουρισμού το 2021 – η Καραϊβική σημείωσε επιτυχία το 2021 κυρίως λόγω της αμερικανικής αγοράς, αλλά καθώς ο κόσμος ανοίγει το 2022, οι προορισμοί της Καραϊβικής πρέπει να ξανασκεφτούν τη στρατηγική τους στις ΗΠΑ τώρα που αντιμετωπίζουν πιο σκληρό ανταγωνισμό.

Οι διεθνείς αναχωρήσεις από τις ΗΠΑ το 2022 είναι μόλις στο 19% των μεγεθών του 2019, σε προορισμούς διακοπών για ήλιο και παραλία στην Καραϊβική και στην Ευρώπη, οδηγώντας την ανάκαμψη. Τα hotspot της Καραϊβικής όπως το Κανκούν, η Πούντα Κάνα, το Μοντέγκο Μπέι και το Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο κατάφεραν να διατηρήσουν την επιτυχία που σημείωσαν το 2021 και συνεχίζουν να αυξάνουν τις διεθνείς αφίξεις τους σε σχέση με το 2019 – ακόμη και με σκληρό ανταγωνισμό από ευρωπαϊκούς προορισμούς.

202301-US-outbound-share-destination

Δεν είναι μόνο το Μεξικό και η Καραϊβική που ευδοκιμούν χάρη σε αυτήν την κορυφαία πηγή τουριστών. Υπάρχει ξεκάθαρη όρεξη για ταξίδια από τις ΗΠΑ παγκοσμίως και οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων είναι και πάλι στο πρόγραμμα.

Ευρώπη: Μια γεύση για ιστορία, φύση και πολιτισμό

Η Ευρώπη πλησιάζει γρήγορα την πλήρη ανάκαμψη, ευρισκόμενη στο -17%, σε σύγκριση με το 2019. Αυτή η ανάκαμψη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άρση της απαγόρευσης των εισερχόμενων ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2021, η οποία ομαλοποίησε τις διμερείς ταξιδιωτικές ροές.

Επιπλέον, οι ευνοϊκές ισοτιμίες δολαρίου ΗΠΑ – ευρώ αυξάνουν τη ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη. Αυτό ήταν ένα σημαντικό στοιχείο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, καθώς οι ταξιδιώτες εξετάζουν το κόστος των αεροπορικών ναύλων, της διαμονής και των δραστηριοτήτων καθώς και ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό και την επικείμενη ύφεση.

202301-US-outbound-tickets-vs-exchange- rate

Το 2022 είδε την επιστροφή των μακρινών ταξιδιών στην Ευρώπη κατά τη θερινή περίοδο. Η περιορισμένη ζήτηση έδειξε προτίμηση για ηλιόλουστους και παραλιακούς προορισμούς στη Μεσόγειο: Τουρκία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία. Ωστόσο, τα δεδομένα της ForwardKeys δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για άλλους τύπους αποδράσεων στη φύση, με προορισμούς όπως η Ελβετία, η Ιρλανδία και η Ισλανδία να έχουν επίσης εισροή αφίξεων από τις ΗΠΑ. Η κουλτούρα, η ιστορία και τα τοπία σε όλη την Ευρώπη, προσελκύουν μαζικά τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ.

Ασία-Ειρηνικός: Μια νέα αυγή

Οι προοπτικές για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού είναι ελπιδοφόρες για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, το ενδιαφέρον για ταξίδια είναι υψηλό μετά από τρία χρόνια ταξιδιωτικών περιορισμών, ενώ το ανατιμημένο δολάριο ΗΠΑ και η απουσία Κινέζων ταξιδιωτών, που σημαίνει χαμηλότερο κόστος ζωής και λιγότερο συνωστισμένους προορισμούς, είναι ιδανικά για εξ αποστάσεως εργαζόμενους και όσους θέλουν να περάσουν χρόνο σε τροπικούς παράδεισους όπως η Ταϊλάνδη ή το Μπαλί κατά τους ψυχρότερους μήνες του βόρειου ημισφαιρίου.

Πολλοί προορισμοί στην περιοχή περιμένουν να δουν τα στοιχεία αφίξεων για το τέταρτο τρίμηνο –την υψηλή περίοδο στη Νοτιοανατολική Ασία– και τον αντίκτυπο της επανενεργοποίησης των τοπικών ταξιδιών στον COVID-19 προτού υιοθετήσουν μια πιο επιεική προσέγγιση στον τουρισμό. Αυτό έχει τη δυνατότητα να επανενεργοποιήσει ακόμη περισσότερο τα ταξίδια στην περιοχή.

Ωστόσο, η Ασία-Ειρηνικός έχει ακόμα τις προκλήσεις της. Το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων και ο παγκόσμιος πληθωρισμός σημαίνουν υψηλότερα αεροπορικά εισιτήρια και μικρότερη διαθεσιμότητα πτήσεων. Η συνδεσιμότητα πτήσεων στην περιοχή πρέπει να αποκατασταθεί ελλείψει των βασικών κινεζικών κόμβων αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών. Για παράδειγμα, η Βορειοανατολική Ασία είναι ελάχιστα συνδεδεμένη, γεγονός που αυξάνει τον χρόνο ταξιδιού, αυξάνει τα αεροπορικά εισιτήρια και δημιουργεί άγχος στους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν την ήπειρο.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να επαναλάβουν τη συνδεσιμότητα μεγάλων αποστάσεων, καθώς οι ταξιδιώτες εξαρτώνται επί του παρόντος από τα αεροδρόμια κόμβων στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή για να συνδεθούν με την Ασία. Αεροδρόμια όπως η Κωνσταντινούπολη και η Ντόχα έχουν γίνει δημοφιλείς κόμβοι σύνδεσης για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ.

202301-US-outbound-stopovers-US-to-APAC

Με τη ζήτηση για ταξίδια υψηλή, τα αεροδρόμια, οι αεροπορικές εταιρείες και το ευρύτερο ταξιδιωτικό οικοσύστημα θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια έκρηξη για να αποφευχθούν τα προβλήματα που αντιμετώσαν αρκετοί ευρωπαϊκοί προορισμοί το περασμένο καλοκαίρι. Ευτυχώς, αυτή η περιοχή έχει χρόνο να παρατηρήσει και να μάθει τι δεν πρέπει να κάνει από τις περιοχές που άνοιξαν πριν από αυτήν. Το προσωπικό του αεροδρομίου πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένο, οι αεροπορικές εταιρείες χρειάζονται επαρκή χωρητικότητα θέσεων και οι ενδιαφερόμενοι στον ταξιδιωτικό κλάδο χρειάζονται δεδομένα για να λάβουν σοφότερες επιχειρηματικές αποφάσεις.

Συνοπτικά, οι ΗΠΑ ως αγορά εξερχόμενων τουριστών είναι επί του παρόντος η παγκόσμια δύναμη ανάκτησης ταξιδιών, με μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών που επιθυμούν να εξερευνήσουν και να ξοδέψουν τα χρήματα που κερδίζουν με κόπο σε νέες εμπειρίες. Οι προορισμοί που εξαρτιόνταν από αυτό το κοινό στο παρελθόν αντιμετωπίζουν πλέον περισσότερο παγκόσμιο ανταγωνισμό και δεν μπορούν να βασίζονται σε μια γενική προσέγγιση, ενώ προορισμοί που εξαρτώνται περισσότερο από αγορές όπως η Κίνα και η Ρωσία θα πρέπει να στραφούν στην πιο ανοιχτή επικοινωνία με το διψασμένο για ταξίδια αμερικανικό κοινό.

Tagged

1 σχόλιο στο “Οι Αμερικανοί τουρίστες κινητήριος μοχλός για την παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη | ΜΕΛΕΤΗ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *