©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι έγκαιρες κρατήσεις ενισχύουν τις τουριστικές προοπτικές της Τουρκίας τη σεζόν 2024

ΓΝΩΜΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι έγκαιρες κρατήσεις από την Ευρώπη για την επόμενη τουριστική περίοδο, οι οποίες εμφανίζονται αυξημένες κατά 20%, σε σύγκριση με φέτος, ενισχύουν τις προοπτικές του τουρκικού τουριστικού τομέα για το 2024, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας της χώρας.

Την αύξηση των προκρατήσεων επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της Ένωσης Τουριστικών Ξενοδόχων και Πρακτόρων της Μεσογείου (AKTOB), Kaan Kavaloğlu, λέγοντας: “Οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει καλά για το 2024, καθώς παρατηρείται, ήδη, μια αύξηση 20% στις πρώιμες κρατήσεις, σε σύγκριση με το 2023, οι οποίες προέρχονται από τη βρετανική αγορά, με επόμενη τη γερμανική”.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu (AA), ο κ. Kavaloğlu υποστήριξε ότι στόχος είναι να υπάρξει συνέχεια σε αυτή την άνοδο των προκρατήσεων, και σημείωσε με βεβαιότητα πωως “το 2024 θα είναι η χρονιά της Τουρκίας και της Αττάλειας στον τουρισμό”.

Στόχος 100 εκατ. επισκέπτες και 100 δισ. δολάρια έσοδα

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία, στο εγγύς μέλλον, στοχεύει σε 100 εκατομμύρια επισκέπτες και 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. “Έχουμε σχεδόν επιτύχει τον φετινό στόχο των 60 εκατομμυρίων τουριστών και των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Φιλοξενώντας περισσότερους από 15 εκατομμύρια τουρίστες, η Αττάλεια ξεπέρασε το έτος ρεκόρ του 2019 στον τουρισμό”, δήλωσε ο κ. Kavaloğlu.

Υπενθυμίζοντας ότι ο αριθμός των τουριστών που έφτασαν στον προορισμό από το Ηνωμένο Βασίλειοξεπέρασε το 1 εκατομμύριο για πρώτη φορά πέρυσι, επεσήμανε ότι αναμένεται ο αριθμός αυτός να ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο φέτος.

Έμφαση στον βιώσιμο τουρισμό

Ο ίδιος υπογράμμισε τη βιωσιμότητα ως παγκόσμιο μέλημα στον τουρισμό, τονίζοντας ότι η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που σύναψε συμφωνία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) για τον αειφόρο τουρισμό.

“Η κλιματική αλλαγή είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για εμάς. Γνωρίζουμε ότι αποτελεί σοβαρό κίνδυνο και θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σχετικά με αυτό. Ως επαγγελματίες του τουρισμού και ξενοδόχοι, το γνωρίζουμε αυτό. Υπάρχει ένα πρόγραμμα πιστοποίησης βιώσιμου τουρισμού. Όλα τα ξενοδοχεία μας περιλαμβάνονται στο πρώτο στάδιο αυτού του προγράμματος πιστοποίησης. Οι εργασίες για το δεύτερο και το τρίτο στάδιο βρίσκονται σε εξέλιξη”, εξήγησε. Και πρόσθεσε “Πολλά ξενοδοχεία έχουν ολοκληρώσει και τα τρία στάδια και έχουν γίνει κάτοχοι αυτής της πιστοποίησης”.

Ο κ. Kavaloğlu δήλωσε επίσης ότι ο Οργανισμός Τουριστικής Προώθησης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (TGA) αξιοποιεί αποτελεσματικά το θέμα αυτό στη στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθεί, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει επίσης διατυπώσει το όραμά του για τον βιώσιμο τουρισμό.

Περιγράφοντας ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού είναι οπαδοί αυτού του οράματος, υπενθύμισε επίσης τους μελλοντικούς στόχους του τομέα, τονίζοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία, εκτός από την κύρια αγορά της χώρας, την οποία απαρτίζουν επισκέπτες από τη Ρωσία και τη Γερμανία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *